Slide

Laminaat vloeren – Informatie en inspiratie

Laminaat vloeren valt onder de aanduiding harde vloeren, samen met parketvloeren en tegels. Laminaat is niet voor niets de snelst groeiende productgroep van de afgelopen jaren. Het uiterlijk van laminaat is tegenwoordig zo goed dat het verschil tussen laminaat en parketvloeren lastig te onderscheiden is. De voordelen van een laminaatvloer zijn bepalend bij de keuze voor dit type vloer. Het laminaat is op te delen in een gladde uitvoering en een V-groef uitvoering. De groef geeft het laminaat een natuurlijke uitstraling en voorkomt oneffenheden tussen de planken. De V-groef wordt op verschillende manieren afgewerkt. De groef wordt afgewerkt met een kleurstof, een melamine laag of gemaakt met een toplaag print. Laminaatsoorten verschillen ook. Er zijn laminaatvloeren in een houtprint, betonlook of visgraatpatroon. De kwaliteit van het laminaat kan worden bepaald volgens de gebruikersklasse die aan elk product is toegekend door een gestandaardiseerde testmethode. De meest voorkomende klassen zijn 23/31, 32 en 33, waarbij de hoogste klasse de grootste slijtvastheid heeft. Klasse 23/31 wordt aanbevolen voor normaal huishoudelijk gebruik en Klasse 33 in gebieden met veel loopverkeer, zoals openbare gebouwen. Een laminaatvloer onderhouden is eenvoudig door een onderhoudsproduct aan te schaffen, zoals een laminaat reiniger.

Meer dan 200 soorten laminaat vloeren in onze showroom

Maak een afspraak met een adviseur, of loop gewoon naar binnen.

PVC_Betonlook
PVC_Visgraat
PVC_Houtlook
PVC_Visgraat
PVC_Betonlook
PVC_Houtlook
PVC_Houtlook
PVC_Visgraat
PVC_Houtlook
SpelenPlay
UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 34 recensies
We hebben een prachtige vloer gekocht! De kwaliteit is uitstekend en de service is geweldig!
Jeremy Bailey
Jeremy Bailey
2023-09-16
Het actie parket in de winkel is van zeer goede kwaliteit en een top prijs.
Eleanora Snyder
Eleanora Snyder
2023-09-14
Wat zijn wij top geholpen bij het uitzoeken van onze prachtige akoestische wandpanelen. De eigenaar was zelfs zo vriendelijk om te helpen met het tillen van de panelen naar onze auto. Daarnaast nam de eigenaar alle tijd voor ons, stelde ons zeer op ons gemak en dacht met ons mee. Alles klopte gewoon! Dus zoek niet langer verder voor wandpanelen, maar haal ze bij Vloer en Raam, waar je gegarandeerd de beste service en prijs/kwaliteitsverhouding krijgt!
Manon
Manon
2023-08-23
Onlangs hebben we op drie slaapkamers een nieuwe PVC vloer laten leggen. We zijn zeer tevreden met het resultaat: de vloer is professioneel gelegd, afgewerkt met plinten en keurig afgekit. Kortom, we bevelen Vloer en Raam van harte aan!
Lucas Visser
Lucas Visser
2023-07-09
Goed geholpen door Twan met het maken van een keuze voor een PVC vloer. Goeie kwaliteit vloer en een snelle levering.
Agnes Bestevaar
Agnes Bestevaar
2023-06-13
Bedankt Vloer En Raam voor een top service. Alles snel geregeld en netjes opgeleverd. Ik ben super blij met mijn houten vloer!
J
J
2023-04-20
We hebben twee trappen en een aantal kamers gedaan met pvc, aangeraden door Thomas van V&R Alkmaar. Wat een fijn mens, prima geholpen en hij kijkt naar je persoonlijke wensen. Komt ook nog thuis langs om op te meten en het eindresultaat te bekijken. Dank je Thomas. En ook monteur Bart van BOS voor je prima werk! We zijn heel tevreden over V&R, een jong bedrijf maar ze staan voor service en kwaliteit! Remco en Johan
JP Jambroes
JP Jambroes
2023-03-09
zeer servicegericht zonder gladde verkooppraatjes. Zeer goede kwaliteit/prijs verhouding
Margot “Indy Mul” arends
Margot “Indy Mul” arends
2022-12-05
PVC_Houtlook
PVC_Houtlook
PVC_Houtlook
PVC_Betonlook
PVC_Houtlook