Krassen op je PVC vloer kunnen een doorn in het oog zijn, zelfs bij de sterkste slijtlagen. Hier bespreken we hoe krassen ontstaan en hoe je ze het beste kunt behandelen.
Inhoudsopgave
Hoe ontstaan krassen op een PVC vloer?
PVC vloeren staan bekend om hun sterke slijtlaag die goed bestand is tegen krassen. Echter kunnen ongelukjes gebeuren: een vallende vaas, speelgoed van kinderen, of meubels zonder viltjes kunnen toch voor krassen zorgen. Soms gebeuren deze dingen voordat je het weet met een kras als gevolg.
Een beschadigde PVC vloer behandelen
Kleine krassen zijn relatief eenvoudig te herstellen. Een bekend product is de reparatieset van Dr. Schutz. Deze sets zijn geschikt voor alle PVC vloeren en werken door krassen op te vullen met gesmolten wasblokjes.
Diepe krassen aanpakken
Voor diepe krassen in een PVC vloer is een zorgvuldige benadering vereist. Hoewel een reparatieset kan worden gebruikt voor kleine beschadigingen, zijn diepe krassen vaak te ingrijpend om effectief met een dergelijke set te herstellen. In dergelijke gevallen is het vervangen van de beschadigde plank of tegel vaak de beste oplossing.
PVC polish voor oppervlakkige krasjes
Voor lichtere krasjes in de bovenste laag van de PVC vloer kan PVC polish een oplossing bieden. Let wel deze methode is niet geschikt voor diepere krassen.
Vervangen van PVC planken
Bij diepe krassen kan het vervangen van de beschadigde plank vaak efficiënter zijn dan het proberen te herstellen met een reparatieset. Dit is vooral het geval bij plak PVC vloeren. Het vervangen van een beschadigde strook is vaak sneller en levert een beter resultaat op dan het minutieus herstellen van elke kras.
Conclusie
Hoewel PVC vloeren sterk en duurzaam zijn, zijn ze niet immuun voor krassen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om kleine en diepe krassen effectief te behandelen, variërend van reparatiesets tot het vervangen van beschadigde delen.