Hoe bereken je hoeveel laminaat je nodig hebt?

Laminaat is een populaire vloerbedekking die makkelijk te leggen is en er mooi uitziet. Als je laminaat gaat leggen, is het belangrijk om de juiste hoeveelheid te bestellen. Als je te weinig laminaat bestelt, moet je opnieuw bestellen en dat kan voor extra kosten zorgen. Als je te veel laminaat bestelt, heb je geld verspild.

Berekenen van de hoeveelheid laminaat

Om de juiste hoeveelheid laminaat te berekenen, moet je het oppervlak van de ruimte waar je het laminaat wilt leggen weten. Dit kun je doen door de lengte en breedte van de ruimte op te meten en deze twee maten met elkaar te vermenigvuldigen.

Voorbeeld

Stel dat je een kamer hebt met een lengte van 8 meter en een breedte van 4 meter. Het oppervlak van deze kamer is dan 8 x 4 = 32 m2.

Zaagverlies

Bij het leggen van laminaat komt er altijd zaagverlies voor. Dit komt doordat je stukjes laminaat moet zagen voor hoeken, plinten en andere obstakels. Houd rekening met 5% tot 10% zaagverlies.

Voorbeeld

Als je 32 m2 laminaat nodig hebt en je houdt rekening met 5% zaagverlies, dan heb je 32 x 1,05 = 33,6 m2 laminaat nodig.

Aantal pakken laminaat

Het aantal pakken laminaat dat je nodig hebt, hangt af van de pakinhoud van het laminaat. De pakinhoud wordt altijd vermeld op de verpakking van het laminaat.

Voorbeeld

Als je laminaat koopt met een pakinhoud van 2,5 m2, dan heb je voor 33,6 m2 laminaat 33,6 / 2,5 = 13,4 pakken laminaat nodig.

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)?

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *