Een prachtige parketvloer is een lust voor het oog. Maar helaas zijn schoenstrepen onvermijdelijk. Zwarte strepen van rubberen zolen die je vloer een onverzorgde uitstraling geven. Gelukkig zijn er verschillende manieren om deze strepen te verwijderen. In deze blog bespreken we alle methodes, van eenvoudige middelen tot speciale reinigers. We geven je ook tips om schoenstrepen in de toekomst te voorkomen.

Zo krijg je zwarte schoenstrepen uit je parket
Er zijn verschillende manieren om zwarte strepen van schoenen van de vloer te verwijderen, afhankelijk van het type vloer en de ernst van de strepen.

1. Gummetje

De meest eenvoudige methode is het gebruik van een gummetje. Kies voor een zacht gummetje, zoals een potloodgum, en wrijf voorzichtig over de strepen. Verwijder de gumkruimels met een stofzuiger of zachte doek.

2. Vochtige doek

Een vochtige doek met warm water kan ook effectief zijn. Maak de doek niet te nat, want te veel water kan de vloer beschadigen. Wrijf met de doek over de strepen tot ze verdwijnen.

3. Aardappelmeel

Aardappelmeel heeft absorberende eigenschappen die schoenstrepen kunnen verwijderen. Strooi wat aardappelmeel op de strepen, laat het 10-15 minuten intrekken en wrijf het vervolgens weg met een doek.

Conclusie

Er zijn verschillende manieren om zwarte strepen van schoenen van de vloer te verwijderen. Kies de methode die het beste past bij jouw vloer en de ernst van de strepen. Test altijd eerst een nieuwe methode op een onopvallende plek en wrijf niet te hard.

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)?

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/
Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *