Zo kun je water onder je laminaat drogen

Laminaat is een populaire vloersoort die in veel huishoudens te vinden is. Het is een relatief goedkope en onderhoudsvriendelijke vloer die er in veel verschillende kleuren en designs verkrijgbaar is. Toch kan laminaat ook kwetsbaar zijn voor waterschade. Als er water onder laminaat komt, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te drogen. Anders kan het laminaat gaan uitzetten, kromtrekken of zelfs loslaten. In dit blogartikel lees je hoe je water onder laminaat kunt drogen.

Stappenplan

Door deze stappen te volgen, kun je water onder je laminaat snel en effectief drogen. Zo voorkom je verdere schade aan je vloer.

Verwijder de oorzaak van de waterschade.

Als je weet wat de oorzaak van de waterschade is, zorg dan dat je deze eerst verwijdert. Is er bijvoorbeeld een lekkage, dan moet je deze eerst laten repareren.

Verwijder het overtollige water.

Gebruik een stofzuiger of dweil om het overtollige water van het laminaat te verwijderen. Let op dat je niet te hard over het laminaat gaat, want dit kan de planken beschadigen.

Plaats absorberend materiaal onder het laminaat.

Plaats absorberend materiaal, zoals papieren handdoeken of een handdoek, onder het laminaat. Dit helpt om het resterende water te absorberen.

Gebruik een ontvochtiger.

Een ontvochtiger helpt om de luchtvochtigheid in de ruimte te verlagen. Dit zorgt ervoor dat het water sneller verdampt.

Ventileer de ruimte goed.

Open de ramen en deuren om de ruimte goed te ventileren. Dit helpt ook om de luchtvochtigheid te verlagen.

Extra tips

  1. Als de waterschade groot is, kan het nodig zijn om het laminaat te verwijderen. Laat dit dan doen door een professional.
  2. Gebruik geen föhn of verwarming om het laminaat te drogen. Dit kan het laminaat beschadigen.
  3. Let op dat je het laminaat niet aanraakt als het nog nat is. Dit kan vlekken veroorzaken.

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)?

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *