Kun je een PVC vloer over een oude tegelvloer leggen?

Een PVC vloer is een populaire keuze voor vloeren in woningen en bedrijven. Het is een slijtvast, onderhoudsvriendelijk en comfortabel materiaal dat in diverse kleuren en dessins verkrijgbaar is. Maar wat als je al een tegelvloer hebt? Is het mogelijk om daar een PVC vloer overheen te leggen?

Het antwoord is ja! In de meeste gevallen is het mogelijk om een PVC vloer over een bestaande tegelvloer te leggen. Dit bespaart je de tijd en kosten van het verwijderen van de oude tegels.

Enkele voorwaarden

Er zijn wel een aantal voorwaarden waaraan de tegelvloer moet voldoen:

  • De tegelvloer moet vlak en stabiel zijn. Oneffenheden in de vloer kunnen leiden tot oneffenheden in de PVC vloer. De tegels mogen maximaal 3 mm hoogteverschil over een afstand van 2 meter hebben.
  • De tegelvloer moet schoon en droog zijn. Er mag geen vuil, vet of olie op de tegels zitten.
  • De tegelvloer moet goed gehecht zijn. Losse tegels moeten worden vastgezet.

Wanneer de tegelvloer aan deze voorwaarden voldoet, kun je de PVC vloer direct over de tegels heen leggen.

Er zijn twee soorten PVC vloeren die je over tegels kunt leggen

  1. Klik PVC: Deze PVC vloer bestaat uit stroken die met elkaar worden verbonden door middel van een kliksysteem. Klik PVC is eenvoudig te leggen en kan zonder lijm worden geplaatst.
  2. Zelfklevende PVC: Deze PVC vloer heeft een zelfklevende laag aan de onderzijde. De vloerbedekking wordt op de ondervloer geplakt. Zelfklevende PVC is iets lastiger te leggen dan klik PVC, maar het is wel een zeer stabiele vloer.

De voordelen van een PVC vloer over tegels

  • Eenvoudige installatie: Tegels vormen een stabiele en vlakke ondervloer, waardoor egaliseren in de meeste gevallen niet nodig is. Dit bespaart u tijd en geld.
  • Geen sloopwerk: U hoeft uw oude tegelvloer niet te verwijderen, wat een hoop stof en rommel kan veroorzaken.
  • Geschikt voor vloerverwarming: PVC vloeren zijn in de meeste gevallen geschikt voor vloerverwarming, waardoor u optimaal kunt genieten van een warme en comfortabele vloer.
  • Geluidsdemping: PVC vloeren hebben een geluiddempende werking, wat zorgt voor een rustigere leefomgeving.
  • Ruime keuze: PVC vloeren zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, dessins en structuren, waardoor er altijd een vloer is die bij uw interieur past.

Conclusie

Het is in de meeste gevallen mogelijk om een PVC vloer over een oude tegelvloer te leggen. Door rekening te houden met de aandachtspunten en de tips in deze blog, kunt u een prachtige en duurzame PVC vloer realiseren.

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)?

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/
Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *