Als je een laminaatvloer hebt, weet je dat het belangrijk is om deze regelmatig schoon te maken. Maar het kan soms lastig zijn om het laminaat zonder strepen te dweilen. Gelukkig zijn er een aantal gouden regels die je kunt volgen om dit te voorkomen. In dit artikel delen we handige tips en trucs om je laminaatvloer streeploos schoon te maken.

Laminaat dweilen zonder strepen

Een veelvoorkomend probleem is een laminaat met strepen. Hoe kun je dit voorkomen?

Stofzuig eerst voordat je gaat dweilen

Als je een vloer met afgeschuinde randen of v-groeven hebt, is het belangrijk dat je altijd eerst stofzuigt. Als je daarna een vochtige dweil gebruikt, gebruik je als laatste stap steeds nog een microvezeldoek. Zo zorg je ervoor dat er geen stof of vuil achterblijft op de vloer en voorkom je dat er strepen ontstaan.

Gebruik een emmer met lauw water en een scheutje schoonmaakazijn

Als je de laminaatvloer lekker hebt schoongemaakt, wil je natuurlijk geen strepen zien op je vloer zodra alles is opgedroogd. De meest simpele manier om streep loos het laminaat schoon te maken, is door een emmer met lauw water en een scheutje schoonmaakazijn te gebruiken.

Met een licht vochtige doek geef je de vloer een flinke beurt. Doeken van microvezel schijnen heel fijn te werken met een mooi resultaat. Gebruik je een ander schoonmaakmiddel en heb je nog strepen, dan doe je waarschijnlijk teveel schoonmaakmiddel in het water. Probeer het eens met de helft minder en bekijk het resultaat.

Wil je helemaal zeker zijn dat er geen strepen achterblijven op je laminaat na een schoonmaakbeurt? Dweil de vloer dan na met een droge theedoek of handdoek.

Veelgestelde vragen over een laminaat dweilen zonder strepen

Lees onze veelgestelde vragen over het dweilen van laminaatvloeren zonder strepen achter te laten.

  1. Hoe vloer dweilen zonder strepen?

    Om laminaat streeploos te dweilen, kun je het beste een emmer met lauw water en een scheutje schoonmaakazijn gebruiken. Gebruik een licht vochtige doek om de vloer schoon te maken. Maak gebruik van microvezeldoeken voor het beste resultaat. Als je nog steeds strepen ziet, gebruik dan minder schoonmaakmiddel en dweil de vloer na met een droge theedoek of handdoek.

  2. Waarom plakt mijn vloer na dweilen?

    Als je laminaatvloer plakkerig aanvoelt na het dweilen, kan dit verschillende oorzaken hebben. Mogelijk heb je te veel schoonmaakmiddel gebruikt of het verkeerde middel. Ook kan het zijn dat je de vloer niet goed hebt nagedroogd. Gebruik de juiste hoeveelheid schoonmaakmiddel en droog de vloer na met een droge doek.

  3. Hoeveel keer mag je laminaat dweilen?

    Je kunt laminaatvloeren droog of vochtig schoonmaken, maar gebruik niet overvloedig water. Het is aan te raden om de vloer eens per week te dweilen met een licht vochtige doek. Zo houd je de vloer schoon en voorkom je dat er te veel vocht in het laminaat trekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *