Weg met die oude laminaatvloer! Maar waar laat je al die planken? In deze blog bespreken we alle mogelijkheden voor het weggooien van laminaat, inclusief handige tips en wetenswaardigheden.

Laminaat valt onder grofvuil

In de meeste gemeenten wordt laminaat beschouwd als grofvuil. Dit betekent dat je het niet in de reguliere grijze container mag gooien. De afvalstroom voor laminaat hangt af van het soort:

  • Houtlaminaat: Dit kan bij het grofvuil of bij het hout afval.
  • PVC-laminaat: Dit kan bij het grofvuil of bij het restafval.

1. Breng het naar de milieustraat

De meeste gemeenten hebben een milieustraat waar je grofvuil kunt afgeven. Vaak is er een aparte container voor hout, waar je laminaat in kunt gooien. Kijk op de website van jouw gemeente voor de locatie en openingstijden van de milieustraat.

2. Maak gebruik van de grofvuilinzameling

Veel gemeenten bieden een grofvuilinzameling aan. Je kunt dan op een bepaalde datum je grofvuil aan de straat zetten, waarna het wordt opgehaald. Informeer bij jouw gemeente naar de voorwaarden en data van de grofvuilinzameling.

3. Huur een container

Als je veel laminaat hebt weg te gooien, kun je een container huren. Dit is een handige optie als je geen auto hebt of als je niet naar de milieustraat wilt gaan. Er zijn verschillende bedrijven die containers verhuren voor grofvuil.

4. Breng het naar een kringloopwinkel

Is jouw laminaat nog in goede staat? Dan kun je het overwegen om het naar een kringloopwinkel te brengen. Zo krijgt het laminaat een tweede leven en hoef je het niet weg te gooien.

Alternatieven

Er zijn ook alternatieven voor het weggooien van laminaat:

  • Hergebruik: Je kunt laminaat in goede staat hergebruiken door het te verkopen of weg te geven via online platforms.
  • Recycling: Sommige bedrijven recycleren laminaat tot nieuwe producten.