Diepe krassen in laminaatvloer: repareren of vervangen?

Laminaatvloeren zijn populair vanwege hun praktische en stijlvolle uitstraling. Maar helaas, krassen zijn onvermijdelijk. Soms zijn deze krassen zo diep dat je je afvraagt of je de hele vloer moet vervangen. Gelukkig is dat niet altijd nodig! In deze blog bespreken we de verschillende opties om diepe krassen in laminaatvloeren te verwijderen.

Bepaal de ernst van de kras

De eerste stap is om te bepalen hoe diep de kras is. Oppervlakkige krassen zijn te verbergen met polijstmiddelen of meubelstickers. Diepere krassen vereisen meer ingrijpende oplossingen.

Opties voor het verwijderen van diepe krassen:

1. Laminaatvuller

Vul de kras op met een laminaatvuller in de juiste kleur. Werk de vuller glad met een plamuurmesje en laat het drogen. Verwijder overtollige vuller met een vochtige doek.

2. Reparatieset

Sommige fabrikanten bieden reparatiesets aan met verschillende kleuren waskrijtjes of -stiften. Verwarm de was en vul de kras op. Wrijf de overtollige was weg met een doek.

3. Vloerdelen vervangen

Is de kras te diep of te groot? Dan is het mogelijk om de beschadigde vloerdelen te vervangen. Dit is een lastigere klus, maar het resultaat is perfect.

Conclusie

Diepe krassen in laminaatvloeren zijn niet altijd onherstelbaar. Met de juiste reparatietechnieken en materialen kun je de vloer weer als nieuw laten ogen. Evalueer de ernst van de kras, kies de beste methode voor jouw situatie en volg de instructies zorgvuldig. En met een beetje preventie kun je toekomstige krassen voorkomen.

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)?

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/
Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *