Als u een PVC-vloer in huis heeft, wilt u deze natuurlijk zo mooi mogelijk houden. Vloerreiniging is een belangrijk onderdeel. Dit is een groot deel van het onderhoud van PVC-vloeren. Door de vloer regelmatig schoon te maken kan uw PVC vloer er weer mooi uitzien en heeft u er meer plezier van. Maar welke producten kunt u het beste gebruiken, hoe reinigt u de PVC-vloer op de juiste manier en hoe vaak moet je de PVC-vloer reinigen? Welkom bij deze PVC Vloer Schoonmaken (2022) | Gids!

Hoe maak je een pvc vloer schoon?

Waarom moet u een PVC vloer reinigen?

PVC vloeren worden gereinigd omdat u op deze manier meer van de vloer zult genieten. Na het reinigen ziet de vloer er mooier en verzorgder uit. Het maakt niet uit waar de vloer in huis ligt. Het is belangrijk dat de vloer overal goed wordt schoongemaakt. In de keuken heb je te maken met vocht en eventueel vuil van het koken, maar ook in de woonkamer wordt de vloer belast. Dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de vloer in goede staat blijft. Zo weet u zeker dat u de komende jaren profijt zult hebben van de mooie vloer.

PVC-vloeren reinigen: het belang van stofzuigen

Het grote voordeel van PVC vloeren is dat de vloer in ieder geval makkelijk schoon te maken is. Dit is ook een van de redenen waarom veel mensen voor dit type vloer kiezen. Dankzij het gladde oppervlak is de vloer zeer geschikt om snel te stofzuigen en af ​​te vegen.

Het onderhoud van PVC-vloeren is niet erg intensief, maar het is wel nodig om het af en toe te doen. In alle gevallen is het aan te raden om de PVC vloer te stofzuigen. Het zand en het vuil van buiten kan op de vloer terecht komen en dit kan krassen en vlekken op de vloer veroorzaken. Daarom is het belangrijk om de vloer te stofzuigen om beschadiging van het vuil te voorkomen.

PVC-vloerreiniger: beter niet gebruiken

Dweilt u een PVC-vloer? Dan is er meer te vertellen! Er zijn veel producten die u beter niet kunt gebruiken. Zo is het schoonmaken van een PVC-vloer met een universele reiniger geen goed idee. Het reinigen van PVC-vloeren met groene zeep is ook beter te vermijden. Vermijd het gebruik van producten die zeep bevatten om de volgende redenen:

  • Zeep laat vegen achter op de vloer.
  • Zeep kan doffe vlekken op de vloer veroorzaken.
  • Zeep kan de beschermlaag van de vloer beschadigen.

Welke PVC-vloerreiniger kunt u wel gebruiken?

De beste PVC-vloerreiniger is gewoon water. Indien nodig kunt u de PVC-vloer reinigen met schoonmaakazijn. Er is ook een speciale PVC-vloerreiniger die u kan gebruiken om de vloer schoon te maken. PVC vloeren kunnen het beste met licht tot heet water gereinigd worden. Gebruik geen kokend heet water om beschadiging van de vloer te voorkomen. Eventueel kunt u een stukje schoonmaakazijn of een speciale PVC-vloerreiniger toevoegen.

Wilt u binnenkort uw mooie of nieuw aangekochte PVC vloer reinigen? Op internet zijn veel producten te vinden die u zou kunnen gebruiken. Zo houd u jouw vloer schoon en heb je er jarenlang plezier van!

Maak kennis met de Vloer&Raam opties:

Zitten er vlekken op de vloer? Wacht niet te lang en maak ze meteen schoon. Vlekken die langer blijven zitten, zijn moeilijker te verwijderen. Denk aan etensresten of drankvlekken die op de grond vallen. Een PVC vloer ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens onderhoudsvriendelijk. Het reinigen van PVC-vloeren is eenvoudig en duurt niet lang. Bij Vloer&Raam helpen we u graag verder met vragen over het reinigen van uw PVC-vloer. Hopelijk heeft deze PVC Vloer Schoonmaken (2022) | Gids u geholpen!

Wilt u de bestaande PVC-vloer verwijderen en vervangen voor een nieuwe? Dan kunt u ook bij ons terecht! Wij voorzien u graag van professioneel advies in onze showroom, of vraag vandaag nog een offerte aan via ons contactformulier.

Afspraak maken met een specialist?

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/
Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *