Wat zijn de beste merken voor PVC vloeren? Bij Vloer&Raam willen we graag transparantie bieden over de merken PVC-vloeren die momenteel beschikbaar zijn, zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen bij het selecteren van de perfecte vloerbedekking voor uw ruimte. PVC-vloeren, ook bekend als polyvinylchloride-vloeren, zijn de laatste jaren enorm in populariteit gestegen vanwege hun duurzaamheid, veelzijdigheid en gemak in onderhoud. Hieronder vindt u een overzicht van enkele van de toonaangevende merken op de markt.

Wat is PVC?

Een PVC-vloer is een type vloerbedekking gemaakt van polyvinylchloride. PVC-vloeren worden steeds populairder vanwege hun duurzaamheid, veelzijdigheid en onderhoudsgemak. Er zijn twee hoofdtypen PVC-vloeren:

 1. Klik-PVC: Dit type PVC-vloer heeft planken of tegels met een klik- en vergrendelsysteem, vergelijkbaar met laminaatvloeren. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk worden geïnstalleerd zonder lijm.
 2. Plak-PVC: Plak-PVC wordt direct op de ondervloer gelijmd. Het bestaat uit flexibele stroken of tegels die duurzaam en waterbestendig zijn. Plak-PVC is vaak dunner dan klik-PVC en wordt meestal geïnstalleerd door professionals.

PVC-vloeren zijn bekend om hun slijtvastheid, waterbestendigheid en eenvoudige schoonmaak. Ze zijn geschikt voor verschillende toepassingen, waaronder woningen, kantoren, winkels en commerciële ruimtes. PVC-vloeren zijn verkrijgbaar in diverse stijlen, kleuren en patronen, waaronder imitaties van hout, steen en tegels. Hierdoor bieden ze een breed scala aan ontwerpmogelijkheden voor interieurs.

Ambiant

Ambiant is een merk dat wordt geleverd door Cotap, een gerenommeerde groothandel in vloerbedekkingen uit Genemuiden, Nederland. Hun assortiment omvat meer dan 20 verschillende collecties Dryback PVC-vloeren en ongeveer 15 collecties PVC Click-vloeren. Ambiant staat bekend om zijn Silent Rigid Click PVC-vloeren, die uitblinken in egaliserende eigenschappen, uitstekende geluidsdemping en een handig kliksysteem. Ze bieden een breed scala aan ontwerpen, waaronder houttinten, visgraatpatronen en beton- en tegeldesigns.

Belakos

PVC-vloeren
Wat zijn de top 10 beste PVC vloer merken?

Oorspronkelijk begonnen als tapijtspecialist, biedt Belakos nu ook PVC-vloeren aan. Ze hebben iets meer dan 10 verschillende collecties, met de Palazzo Visgraat, Rustico en Rustico Visgraat als populaire keuzes. Hoewel hun Dryback-collectie uitgebreid is, bieden ze ook enkele PVC Click-vloeren aan.

Coretec

Onderdeel van Shaw Floors, een dochteronderneming van Berkshire Hathaway, is Coretec gespecialiseerd in PVC Click-vloeren. De slogan van Coretec is ‘klik & klaar’, en ze bieden 15 verschillende collecties met diverse houttinten en steendesigns. Wat Coretec onderscheidt, is het gebruik van een kurk onderlaag, wat resulteert in stille en comfortabele vloeren.

Moduleo

Een 100% Belgisch bedrijf gevestigd in Avelgem, Moduleo biedt ongeveer 20 Dryback PVC-vloeren en 10 PVC Click-vloeren. Hun collectie staat bekend om zijn veelzijdigheid, met een scala aan hout- en steendesigns. Moduleo onderscheidt zich met opvallende ontwerpen zoals Moduleo Diamond, Trapezoid en Moods Triangles.

Gerflor

Sinds 1937 is Gerflor uitgegroeid tot een wereldleider in vloerbedekking. Ze bieden zowel Dryback als Click PVC-vloeren aan, evenals enkele losleg PVC-vloeren. Hun collectie, genaamd “Creation,” omvat variaties zoals Creation 30 en Creation 55, waarbij het getal verwijst naar de dikte van de toplaag (0.55 mm in de meeste gevallen), wat de geschiktheid voor verschillende ruimtes bepaalt.

mFLOR

Een voormalige trendsetter op het gebied van PVC-vloeren, biedt mFLOR nog steeds een veelzijdige collectie met hout- en steendesigns. Hun nieuwe merk, Solcora, levert betaalbare PVC Click-vloeren met eigenschappen zoals zelfinstallatiegemak, stilte, waterbestendigheid en geschiktheid voor vloerverwarming.

VT Wonen

VT Wonen, bekend om inspiratie voor interieurontwerp, heeft ook een eigen collectie PVC-vloeren, zowel in Dryback als PVC Click. Deze vloeren volgen de nieuwste woontrends en zijn ontworpen door VT Wonen’s eigen designers, met tegeldesigns, houtdesigns en zelfs visgraatpatronen.

Gelasta

Net als Ambiant en Belakos is Gelasta afkomstig uit Genemuiden, Nederland. Ze bieden ongeveer 15 verschillende Dryback PVC-vloeren en 10 PVC Click-vloeren aan, die bekend staan om hun goede prijs-kwaliteitverhouding.

Therex

Een Nederlandse leverancier van PVC Click-vloeren, Therex staat bekend om zijn natuurgetrouwe PVC-collectie met verschillende houtlook- en visgraatontwerpen.

Interface

Wereldwijd bekend als aanbieder van tapijttegels, biedt Interface ook Luxe Vinyl Tegels (losleg PVC-vloeren) aan. Deze vloeren zijn snel te installeren en bieden creatieve mogelijkheden wanneer gecombineerd met tapijttegels van Interface.

Conclusie

In conclusie biedt de wereld van PVC-vloeren een breed scala aan keuzes, met gerenommeerde merken die opvallen door hun kwaliteit en diversiteit. Of je nu op zoek bent naar een duurzame, waterbestendige vloer met een hout- of steendesign, er is waarschijnlijk een PVC-vloer die aan jouw behoeften voldoet. Bij Vloer&Raam begrijpen we het belang van de juiste vloer voor jouw leefruimte. Ons toegewijde team staat klaar om je te helpen bij het kiezen van de perfecte PVC-vloer, rekening houdend met jouw smaak, behoeften en budget.

Veelgestelde vragen over merken van PVC-vloer?

Hieronder beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over over wat zijn de merken PVC vloeren?

 1. Welke merken bieden PVC-vloeren aan?

  Er zijn talloze merken die PVC-vloeren aanbieden, waaronder Ambiant, Belakos, Coretec, Moduleo, Gerflor, mFLOR, VT Wonen, Gelasta, Therex, Interface, Forbo, en Tarkett, om er maar een paar te noemen.

 2. Welke merken worden beschouwd als de beste in PVC-vloeren?

  Merken zoals Moduleo, mFLOR, Coretec, en Gerflor worden vaak beschouwd als enkele van de beste in de PVC-vloerenindustrie vanwege hun kwaliteit en diversiteit aan ontwerpen.

 3. Wat zijn de voordelen van het kiezen voor bekende merken bij PVC-vloeren?

  Het kiezen voor bekende merken biedt meestal gemoedsrust vanwege de bewezen kwaliteit en duurzaamheid van hun producten. Deze merken hebben vaak een goede reputatie opgebouwd in termen van sterkte, designkeuzes en klanttevredenheid.

 4. Zijn er budgetvriendelijke PVC-vloermerken beschikbaar?

  Ja, naast de bekende merken zijn er ook budgetvriendelijke opties beschikbaar. Gelasta en Therex zijn enkele voorbeelden van merken die kwalitatieve PVC-vloeren aanbieden tegen een lagere prijs.

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)?

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *