Welk type vloerkleed is geschikt voor PVC vloeren?

PVC vloeren zijn populair vanwege hun onderhoudsvriendelijkheid, slijtvastheid en prijs. Maar hoe zit het met vloerkleden op PVC vloeren? Is dat wel mogelijk? En zo ja, welk type vloerkleed is dan geschikt?

Waar moet je op letten?

Over het algemeen zijn vloerkleden met een natuurlijke rug, zoals wol of katoen, geschikt voor PVC vloeren. Deze vloerkleden ademen goed en zorgen ervoor dat de vloer niet te warm wordt. Er zijn echter meerdere factoren waar je rekening mee dient te houden.

Keuze van materiaal

De eerste keuze die je moet maken is het materiaal van het vloerkleed. Er zijn veel verschillende materialen verkrijgbaar, maar niet alle materialen zijn geschikt voor PVC vloeren.

Kunststof

Kunststof vloerkleden zijn goedkoper dan natuurlijke materialen en zijn daardoor een populaire keuze. Let er echter op dat kunststof vloerkleden niet altijd kleurvast zijn. Ze kunnen verkleuren door zonlicht of hitte.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen, zoals wol, jute of sisal, zijn duurzamer dan kunststof vloerkleden. Ze zijn ook kleurvaster en voelen aangenamer aan. Wollen vloerkleden zijn bovendien goed bestand tegen vloerverwarming.

Rug van het vloerkleed

Ook de rug van het vloerkleed is belangrijk. Een rug van polypropeen is slijtvast en waterbestendig. Een rug van rubber of latex kan afdrukken achterlaten op je PVC vloer.

Afmetingen en vorm

De afmetingen en vorm van het vloerkleed zijn natuurlijk ook belangrijk. Denk aan de grootte van de ruimte en de stijl van je interieur.

Tips voor het leggen van een vloerkleed op een PVC vloer

Om ervoor te zorgen dat je vloerkleed goed blijft liggen, is het belangrijk om een ondertapijt te gebruiken. Een ondertapijt zorgt voor extra grip en geluidsdemping.

Als je vloerverwarming hebt, is het belangrijk om een vloerkleed te kiezen dat geschikt is voor vloerverwarming. Vloeren met vloerverwarming kunnen warm worden, dus het is belangrijk dat het vloerkleed hier tegen bestand is.

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)?

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *