Welk zaagblad gebruik je voor het zagen van laminaat?

Tijdens het leggen komt er altijd een moment dat je de vloer moet zagen. Maar welk zaagblad gebruik je dan? In deze blog bespreken we alles wat je moet weten over het kiezen van het juiste zaagblad voor jouw PVC vloer.

Soorten zaagbladen voor PVC vloeren:

Er zijn drie hoofdtypen zaagbladen die u kunt gebruiken voor PVC vloeren:

1. Cirkelzaagbladen

HSS zaagblad met wisseltand: Dit type zaagblad is het meest geschikt voor PVC vloeren. De wisseltand zorgt voor een gladde zaagsnede en voorkomt dat het materiaal smelt.

HM zaagblad: Dit type zaagblad is ook geschikt voor PVC vloeren, maar is iets duurder dan een HSS zaagblad. HM zaagbladen zijn harder en gaan langer mee.

2. Afkortzaagbladen

Zaagblad met fijne vertanding: Dit type zaagblad is geschikt voor het zagen van kleine stukken PVC vloer. De fijne vertanding zorgt voor een nauwkeurige zaagsnede.

3. Lintzagen

Zaagblad met een fijne vertanding: Dit type zaagblad is geschikt voor het zagen van dikkere PVC vloeren. De fijne vertanding zorgt voor een gladde zaagsnede.

Welk zaagblad gebruik je voor een PVC vloer?

Voor het zagen van PVC vloeren kun je het beste een fijngetand zaagblad gebruiken, zoals een zaagblad met hardmetalen tanden dat ontworpen is voor kunststoffen of laminaat. Deze fijngetande zaagbladen zorgen voor een schone, gladde snede zonder de PVC vloer te beschadigen of te versplinteren.

Zorg ervoor dat het zaagblad scherp is om de beste resultaten te behalen. Het gebruik van een zaagblad met te grove tanden kan leiden tot rafelige randen en een minder nette afwerking.