Hoe_pvc_vloer_leggen

Met het stappenplan van Vloer&Raam kunt u zelf gemakkelijk een PVC vloer leggen. Wij leggen u op deze pagina "Hoe pvc vloer leggen" stap-voor-stap uit hoe u een klik PVC vloer kunt leggen, inclusief wat u er allemaal voor nodig heeft. Veel leesplezier!

PVC vloer zelf leggen: de voorbereidingen

Eventueel zou u de vloer moeten egaliseren. Zorg ervoor dat het oppervlak perfect vlak is. Is het verschil tussen de verschillende delen groter dan 4 mm? Dan raden wij u aan om eerst de ondergrond van uw PVC-vloer te egaliseren. Kleine hoogteverschillen kunnen in ieder geval worden opgelost met een goede ondervloer.

Stappenplan pvc vloer egaliseren

Bent u van plan om de vloer te egaliseren met egalisatiemortel? Vloer&Raam helpt u graag om uw werk te verbeteren! Bekijk het stappenplan (3 stappen) voor het egaliseren van uw vloer.

#1: Het voorbereidingswerk

Bereken de ruimte waar u de vloer wilt gaan leggen. Bereken vervolgens hoeveel egalisatiemortel u nodig heeft op basis van de gegevens op de verpakking. Koop in plaats daarvan een of twee zakken meer dan u denkt nodig te hebben, zodat u zeker genoeg heeft. Verwijder vervolgens stof van de vloer. Dicht alle gaten en scheuren af ​​met kit om te voorkomen dat het egaliseermiddel lekt. Breng vervolgens een geschikte primer aan.

#2: Egaline maken

Leeg de egalisatiemortel in een bak en voeg de voorgeschreven hoeveelheid water toe. Zorg dat u alles exact uitvoert: De mengverhouding moet goed zijn om het product goed te laten werken. Gebruik een blender om het product goed te mengen. PS: Het is belangrijk dat er geen klontjes in zitten.

#3: Uw vloer egaliseren

Begin in de verste hoek en vul het. Gebruik een egalisatiekam om het in de hoek te verdelen. Giet vervolgens een nieuwe hoeveelheid op de grond en probeer het goed te verdelen. Controleer of de dikte goed is en voltooi indien nodig het egaliseren. Als u de juiste dikte heeft, blijf doorgaan naar achteren. Ga door totdat u alles heeft bedekt. Op de verpakking staat aangegeven hoe lang het nodig heeft om te drogen voordat u verder kunt gaan.

Als u de PVC-vloer niet plakt, heeft u een ondervloer nodig (als er geen geïntegreerde ondervloer vastzit aan de PVC-vloer). Hieronder vindt u informatie over welke pvc klik ondervloer u zou kunnen gebruiken en hoe u een pvc klik ondervloer zelf kunt leggen.

Wilt u persoonlijk advies van een adviseur over een PVC-vloer? Of wilt u andere informatie? Neem dan contact op via ons contactformulier, of kom naar onze vestiging te Alkmaar (Noorderstraat 5, 1823CS - Woonboulevard Alkmaar) waar een specialist u te woord staat.

PVC klik ondervloer kiezen en leggen

Zorg ervoor dat u de juiste ondervloer kiest. Hieronder staan de punten waar u moet op letten als u een ondervloer zoekt voor parket, laminaat of PVC-vloeren.

  • Hoeveel geluidsisolatie heeft u nodig? Hoe meer geluidsisolatie, hoe minder u voetstappen hoort op de vloer van de kamer en op de verdieping eronder.
  • Hoeveel moet de ondervloer egaliseren? Als uw bouwvloer erg veel oneffenheden heeft, kies dan een ondervloer met een hoog egaliserend vermogen. Zit er echt heel veel verschil in de hoogte van uw vloer? Dan kunt u beter uw vloer laten egaliseren. U kunt ons bedrijf Vloer&Raam inschakelen om uw vloer gratis te inspecteren waarbij een specialist naar uw woning komt om de situatie te beoordelen.
  • Gebruikt u vloerverwarming? Kies dan voor een ondervloer die geschikt is voor vloerverwarming.

Als u de ondervloer zelf gaat leggen, houd dan rekening met de volgende aandachtspunten. Zorg ervoor dat de ondergrond altijd schoon en stofvrij is voordat u de ondervloer gaat leggen. Begin met plaatsen in de hoek. Leg de eerste rij planken met de korte kanten naar elkaar toe. Plaats de laatste plank die te lang is over de al gelegde vloer. Snijd met een mes de bodemplaat door en snij het helemaal door. Maak de rij af met dit stuk. Begin de tweede rij met het stuk dat u nog over heeft. Ga door tot u bij de laatste rij bent.

Hoe leg je een PVC klik vloer?

Stap 1: De eerste rij leggen van een PVC vloer

Begin met het plaatsen van de PVC vloer in de hoek van de kamer en schuif deze naar de muur. Het is belangrijk om een ​​speling van 7 tot 10 mm te laten tussen het PVC en de muren. Dit geeft de vloer ruimte om te werken. Snijd de volgende rand in de lengte door met een stanley mes. Klik vervolgens deze PVC vloer in de vorige strook. Ga door totdat u de eerste rij PVC heeft geplaatst.

Stap 2: De PVC planken inkorten

De laatste plank van ieder rij moet u inkorten. Leg de plank zoals hij straks op de vloer komt te liggen. Keer de plank daarna om zodat de linkerkant, rechts ligt. Plaats afstandblokjes en teken nu de plank af.  Teken de lijn op de bovenkant van de plank en snijd de plank door met de bovenkant naar boven gericht.

Stap 3: De tweede rij leggen van een PVC vloer

Begin de tweede rij, met het reststuk van de vorige rij. Zo verspringt de vloer automatisch en dit geeft een mooi effect. Klik de stroken weer aan elkaar totdat de rij is afgelegd. Leg zo het PVC door de hele kamer.

Stap 4: Obstakels vermijden

Teken obstakels af op de plank met een winkelhaak of rolmaat. Hou hier ook rekening met 7mm afstand tussen het obstakel en pvc-planken. Zaag vervolgens de plank met een decoupeerzaag. Klik de plank hierna op zijn plek. U kunt de leidingen netjes afwerken met een rozet.

Stap 5: Vervelende hoekjes

Komt u lastige hoeken tegen? Teken deze dan af met een profielmal. Hou altijd rekening met de 7 tot 10 mm speling. Zaag met een decoupeerzaag de plank op maat en plaats afstandsblokjes.

Stap 6: De laatste rij leggen van een PVC vloer

De laatste plank moet u vaak in de lengte zagen. Hiervoor moet u de breedte van de laatste plank weten. Leg een PVC plank precies op de eennalaatste rij. Daarna schuift u een tweede plank tegen de muur. Teken nu af langs de rand van de bovenste plank. Zaag dan de plank af met een decoupeerzaag. Plaats de laatste rij PVC en klik deze vast. Tik de plank weer vast met het aanslagijzer en de hamer als dat nodig is. Om de vloer helemaal af te maken, kunt u ook plinten en profielen plaatsen.

Uw PVC vloer laten leggen door Vloer&Raam?

Met ons stappenplan legt u eenvoudig zelf een PVC-vloer. Wilt u toch hulp van professionals? Dat is mogelijk door Vloer&Raam in te schakelen. Als u contact opneemt met ons ontvangt u binnen 24 uur een offerte op maat.

  • Geen onverwachte kosten
  • Uw vloer gelegd door een vakman
  • Maak een afspraak wanneer het u uitkomt
  • Scherpe prijzen
  • Garantie op het plaatsen van een vloer

Klik op de knop hieronder voor algemene informatie en/of een afspraak te maken met een specialist. Hiernaast bent u natuurlijk ook welkom in onze showroom te Alkmaar! Hopelijk heeft u wat gehad aan deze "Hoe pvc vloer leggen?" blog.

Afspraak maken met een specialist?

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/
Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *