Hoe dweil je een pvc vloer?

Een pvc vloer schoon houden en ervoor zorgen dat ze lang mee gaan hoeft niet moeilijk te zijn, als u maar weet welke producten u moet gebruiken. In dit artikel "Hoe dweil je een pvc vloer?" leest u meer over de tips & tricks, en do's & dont's. Veel leesplezier!

Pvc vloeren zijn aantrekkelijk, duurzaam en redelijk bestendig tegen vocht, zelfs in de meest veeleisende huishoudelijke omstandigheden. Gelukkig is het reinigen van een pvc vloer een eenvoudig en goedkoop proces, en met goed onderhoud is de mooie uitstraling van het materiaal goed te behouden.

Hoe pvc vloeren schoon te houden?

Hoe_dwijl_je_een_pvc_vloer_1

Als het gaat om het reinigen van een pvc vloer, kun je niet fout gaan met water en een dweil. Veeg vlekken altijd zo snel mogelijk weg en maak de vloer regelmatig schoon met water. Hier zijn enkele tips en technieken voor een intensievere pvc reiniging:

  • Stofzuig en dweil de vloer regelmatig voor een goede reiniging om vuil, stof en haar te verwijderen. Zorg er ook voor dat u onder de meubels, in de hoeken en langs de plinten komt.

  • Eén van de beste pvc vloerreinigers is appelciderazijn. De zuurgraad van azijn helpt onzuiverheden te verwijderen zonder zeep of was achter te laten. Kook gewoon een kopje appelciderazijn met een liter heet water en gebruik een natte dweil om de vloer schoon te maken. Was de dweil altijd met warm water. Als uw vloer erg vuil is, kunt u proberen een paar druppels afwasmiddel aan het mengsel toe te voegen voordat u het schoonmaakt met azijn en water. Eventueel kunt u ook een paar druppels babyolie-azijn aan de oplossing toevoegen om uw pvc vloer schoon te maken.

  • Probeer voor erge slijtage WD-40 smeermiddel op een doek aan te brengen en wrijf over de plek totdat de slijtage verdwijnt. Meng grondig met azijn en wateroplossing om alle sporen van vet te verwijderen. Voor vlekken van druivensap, mosterd, ketchup, tomatensaus, et cetera, gebruikt u baking soda (zuiveringszout) en wrijft u zachtjes over de vlek totdat deze verdwijnt. Hierna grondig reinigen om alle sporen van zuiveringszout te verwijderen.

  • Een zachte nylon borstel kan helpen bij het verwijderen van veel soorten vlekken. Alcohol kan worden gebruikt om vlekken van lippenstift, haarverf en inkt te verwijderen. Gebruik terpentine om krijtvlekken en stift te verwijderen. Gebruik aceton nagellakremover om nagellakvlekken te verwijderen.

Commerciële reinigingsmiddelen voor gebruik op pvc vloeren

Sommige commerciële reinigingsmiddelen zijn speciaal ontworpen voor pvc vloeren. U kunt bijvoorbeeld een intensiefreiniger gebruiken om uw vloer grondig schoon te maken. Zorg ervoor dat u de intensiefreiniger niet te vaak gebruikts, aangezien dit de vloer kan aantasten! Voor informatie over het reinigen van een pvc vloer adviseren wij altijd om advies te vragen aan een specialist, zoals een specialist van Vloer&Raam. Als u advies wilt kunt u op de knop hieronder klikken. Een specialist van Vloer&Raam helpt u graag.

Hoe voorkomt u schade aan uw pvc vloer?

Hoe_dwijl_je_een_pvc_vloer_2

De eerste stap is om de pvc vloer schoon te houden door vuil, vlekken en slijtage te minimaliseren voordat ze zich voordoen. Na verloop van tijd kan vuil en stof intrekken en het oppervlak van elk type vloer aantasten, inclusief pvc tegels en laminaat. Daarom is het altijd goed om een ​​mat met schrapend vermogen voor de deur te leggen om te voorkomen dat er steentjes en vuil in huis komt. Een andere handige tip is om een ​​stuk triplex te gebruiken als u meubels over de vloer wilt verplaatsen. Dit helpt krassen en scheuren op pvc te voorkomen. U kunt ook pvc pads onder de poten van uw meubels gebruiken om te beschermen tegen blijvende deuken.

Hoe een pvc vloer NIET schoon?

Er zijn een paar producten die u moet vermijden als het gaat om het reinigen van een pvc vloer:

  • Gebruik het harde hulpstuk niet bij het stofzuigen van een pvc vloer. Dit kan de vloer beschadigen.
  • Gebruik niet te veel schuurmiddelen of staalwol.
  • Gebruik geen schoonmaakmiddelen die een matte film op de vloer kunnen achterlaten.
  • Gebruik geen poetsmiddelen op basis van oplosmiddelen.
  • Gebruik geen ammoniak of reinigingsmiddelen op basis van ammoniak op pvc vloeren. Dit kan het materiaal beschadigen.

Conclusie

Met slechts een beetje kennis en tijd kan een pvc vloer jaren gebruikt worden en er nog steeds mooi uitzien. Hopelijk heeft deze gids u weer wat wijzer gemaakt.

Wilt u meer informatie over het schoonmaken van een pvc vloer (of andere vloer) (of andere informatie)? Dan kunt u op de knop hieronder klikken. Een specialist van Vloer&Raam helpt u graag! Hopelijk heeft u wat gehad aan deze "Hoe dweil je een pvc vloer?" blog.

Afspraak maken met een specialist?

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/
Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *