Is een vinyl vloer makkelijk te verwijderen?

Heeft u een gedateerd, vies en vervallen vinyl vloer in huis liggen? Dan wilt u de vloer vast gaan verwijderen! In dit artikel "Is een vinyl vloer makkelijk te verwijderen?" leest u meer over of het makkelijk is om een vinyl vloer te verwijderen en hoe u nou een vinyl vloer verwijderd. Veel leesplezier!

Voor alle duidelijkheid: Het verwijderen van een vinyl vloer is geen pretje (voor de meeste dan;)). Het verwijderen van het materiaal zelf is geen kleinigheid, maar het echte proces is het verwijderen van de eventuele lijm die gebruikt is. Dit werk kan erg vervelend en tijdrovend zijn. Gelukkig kan iedereen leren hoe je een vinyl vloer kan verwijderen. Er zijn geen speciaal gereedschap of geavanceerde vaardigheden vereist. Het is gewoon hard werken en niet stoppen totdat het klaar is! Volg deze stappen om zo min mogelijk fouten te maken tijdens het verwijderen van uw vinyl vloer.

Stap 1: Creëer ruimte

Is een vinyl vloer makkelijk te verwijderen?

Om de vinyl vloer te verwijderen, moet u eerst alle meubels uit de kamer verwijderen om te voorkomen dat de toegang tot het werkgebied wordt geblokkeerd. Verwijder ook voorzichtig eventuele plinten en andere strippen die op de grond liggen.

Stap 2: Snijd reepjes van circa 30cm

Zoek een plekje op de vloer met zo min mogelijk lijm. Begin hier met het verwijderen van de vinyl vloer en gebruik een mes om het materiaal tot circa 30cm reepjes te snijden. Trek het allemaal langzaam omhoog. Waar u weerstand tegen lijm vindt, gebruikt u een schraper (of zelfs een keukenspatel) om de rand af te vegen. In gebieden waar de lijm harder is, kunt u een combinatie van een hamer en een beitel gebruiken om de uitgeharde lijm los te krijgen.

Stap 3: Verwijder de lijm

Als u de vinylvloer verwijdert, maar de lijm blijft op de ondergrond zitten, probeer dan het volgende: Meng warm water en zeep in een emmer en breng aan op de lijm om het mengsel te verzadigen. Als u eventjes wacht, wordt de lijm zachter en is het gemakkelijker te verwijderen.

Is dit niet gelukt? Oke, dan is het tijd om meer warmte te gebruiken. Koop of huur een heteluchtpistool - of gebruik snel een föhn, en houd deze lang genoeg direct boven de harde lijm zodat de lijm zacht wordt (maar niet lang genoeg om de ondergrond te beschadigen). Trek vervolgens de lijm los met de bekende schraper.

Stap 4: Het reinigen van de vloer

Gebruik een bezem of stofzuiger in de werkplaats om eventueel vuil in de kamer te verwijderen en de nieuwe vloer te installeren.

Een alternatief voor het verwijderen van een vinyl vloer

Is een vinyl vloer makkelijk te verwijderen?

Als al het bovenstaande te veel werk voor u is, is er altijd de mogelijkheid om een ​​elektrische schraper te huren. Er zijn kosten aan verbonden, maar het zal zeker sneller werken. Kiest u voor een elektrische schraper, probeer deze dan eerst op een plek die niet zo zichtbaar is. U moet ervoor zorgen dat alleen de laag vinyl en lijm wordt verwijderd, niet de eventuele vloer eronder.

Veiligheidsapparaat

Tot het midden van de jaren tachtig diende asbest regelmatig als onderdeel van vinylvloeren. Als u weet dat de installatie waarmee u te maken heeft al heel lang ligt, is het belangrijk om het materiaal te testen voordat u verder gaat. U kunt het beste een professional inhuren wanneer dat nodig is.

Conclusie

Dus, vind u dat een vinyl vloer gemakkelijk te verwijderen is? Laat het weten in de comments!

Wilt u meer informatie over het verwijderen van een vinyl vloer (of andere informatie)? Dan kunt u op de knop hieronder klikken. Een specialist van Vloer&Raam helpt u graag! Hopelijk heeft u wat gehad aan deze blog.

Afspraak maken met een specialist?

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/
Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *