Waar een pvc vloer kopen?

Tegenwoordig zijn er zoveel keuzes waar u een pvc vloer kunt kopen, dat u waarschijnlijk de bomen door het bos niet meer kunt zien. Gaat u een pvc vloer online kopen? Gaat u naar een winkel? En hoe weet u welke winkel u kunt vertrouwen? Ten eerste is het belangrijk om te kiezen wat voor soort pvc vloer u wilt aanschaffen.

Kies tussen pvc planken of pvc tegels

Het veranderen van de vloer kan het uiterlijk van de ruimte radicaal veranderen. En pvc vloeren zijn een uitstekende keuze voor drukbezochte ruimtes. Dit is ook de voornamelijkste reden waarom pvc vloeren erg populair zijn tegenwoordig (naast dat het optimaal is voor vloerverwarming).

De pvc vloeren van Vloer&Raam zijn:

  • Gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken;
  • Verkrijgbaar in verschillende stijlen, diktes en dessins;
  • Watervast; dus het kan worden gebruikt in de keuken waar sprake is van spatten en vocht; Lees hier: Welke pvc vloer in de badkamer?
  • Ideaal voor huishoudens met huisdieren en/of allergieën, omdat pollen, stof en dierenharen eenvoudig te verwijderen zijn;
  • Warmer en stiller onder de voeten dan andere opties;
  • Compatibel met vloerverwarming;

Wij helpen u graag met het onderzoeken van de opties zodat u de juiste pvc vloer kiest!

De verschillende soorten pvc vloeren

Waar een pvc vloer kopen?

Wij bieden twee soorten pvc vloeren aan. Dit zijn:

  • Pvc planken (klik en plak)
  • Pvc tegels (klik en plak)

Pvc klik en pvc plak

We bieden twee soorten pvc vloeren aan, die verschillen in de manier van installeren. Het is mogelijk om een pvc klik vloer aan te schaffen, of een pvc plak vloer.

Pvc klikvloeren

De naam klikvloer verwijst naar een eenvoudig, lijmvrij kliksysteem dat lijkt op een laminaatvloer. Dit maakt de installatie redelijk eenvoudig en ongecompliceerd. Er is een breed scala aan stijlen om uit te kiezen. Populaire soorten pvc vloeren zijn verschillende houtsoorten, maar het is ook mogelijk met andere afwerkingen, zoals een kalksteen of leisteen uitstraling. De vloer heeft ook een slijtvaste polyurethaan (PU) coating voor meer stevigheid.

Pvc plakvloeren

Onze pvc plakvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en betonlooks, die een warme/moderne uitstraling toevoegen aan elke kamer. Kies uit lichtere tinten zoals grenen, donkere tinten zoals eiken of een moderne leistenen uitstraling. Onze pvc plakvloeren zijn wat lastiger te installeren, aangezien wij altijd adviseren om de vloer te egaliseren voordat de vloer aan de bouwvloer wordt gelijmd. Deze pvc vloeren zijn ideaal voor in combinatie met vloerverwarming (dit betekent niet dat klikvloeren niet geschikt zijn voor vloerverwarming).

De kenmerken van een pvc vloer

Waar een pvc vloer kopen?

Bij het bekijken van pvc vloeren opties moet u rekening houden met de verschillende functies van een pvc vloer.

#1: De slipweerstand

Een van de beste eigenschappen van pvc vloeren is dat het product waterbestendig is. Dit maakt het ideaal voor keukens en ruimtes met een hoog risico op lekkage of spatten. Door het vocht op het oppervlakte kan het betekenen dat u zou kunnen uitglijden op de pvc vloer. Om dit te voorkomen hebben de meeste van onze pvc producten een antislip oppervlakte, dus het is een prima keuze als u op zoek bent naar een minder gladde variant. U zou ook een vloerkleed kunnen toevoegen aan uw nieuwe vloer.

#2: De dikte

Hoe dikker uw pvc vloer, hoe beter de kwaliteit van de vloer. Maar u hoeft niet overal de beste kwaliteit hebben. Een pvc vloer in een slaapkamer hoeft niet even dik te zijn als een pvc vloer voor in de woonkamer waar intensiever op gelopend wordt. Dryback pvc vloeren zijn meestal tussen de 2 en 3 millimeter dik. Hoe dik de vloer precies is, hangt af van het merk. Klik pvc vloeren zijn daarentegen 5 tot 7 millimeter dik. De specifieke dikte van dit type vloer is ook afhankelijk van het type en merk. Het aanbod pvc klikvloeren van Vloer&Raam varieert van een totale dikte van 4 millimeter (mm) tot onze luxere variant van 7,5 millimeter (mm). Het aanbod dryback pvc vloeren varieert van 2 tot 2,5 millimeter (mm).

U heeft waarschijnlijk ook het volgende nodig:

Met de keuze voor een pvc-vloer is het tijd om de broodnodige accessoires en randafwerking te kiezen.

#1: Plinten en profielen

Een platte plint of profiel kan nodig zijn om het werk van de pvc vloer te voltooien. Dit helpt om soepel en veilig van de ene kamer naar de andere te gaan, en sommige profielen zijn ontworpen om aangrenzende verdiepingen op verschillende hoogtes te nivelleren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen om uw vloer te verfraaien en vereisen verschillende installaties, afhankelijk van de ondervloer.

#2: Pvc lijm

Als u kiest voor een pvc vloer die gelijmd moet worden heeft u speciale pvc lijm nodig. Naast de pvc lijm moet de vloer ook geëgaliseerd worden, inclusief het gebruik van een primer. Als u kiest voor een klik pvc vloer is dit allemaal niet nodig. U heeft dan wel een ondervloer nodig om de oneffenheden weg te krijgen. Of u nu kiest voor een pvc vloer die gelijmd moet worden of een klik pvc vloer, het heeft beiden voor-en nadelen. Wij nodigen u graag uit in onze showroom waar een specialist u alles verteld over de verschillende mogelijkheden.

#3: Pvc ondervloer

Als het oppervlakte waarop u de pvc vloer wilt leggen redelijk vlak is, zou een ondervloer van enkele milimeters voor een pvc klik vloer al voldoende moeten zijn. Wanneer u twijfelt of de ondergrond wel vlak genoeg is komt een specialist van Vloer&Raam langs om de situatie te beoordelen. Onze collectie pvc vloeren worden gelegd met dezelfde techniek als laminaatvloeren. Dit wordt gedaan door ze te klikken en een "zwevende vloer" te creëren. Dit zou problemen kunnen veroorzaken als de vloer niet vlak genoeg is. Met dit in gedachten raden we aan om een ​​kwalitatieve ondervloer toe te voegen.

#4: Het reinigen van een pvc vloer

Pvc vloeren zijn gemakkelijk en eenvoudig te reinigen en te onderhouden. U kunt dit doen door de pvc vloer te stofzuigen en te dwijlen. Lees hier: Hoe dwijl je een pvc vloer? Als u de pvc vloer grondig wilt reinigen, heeft Vloer&Raam reinigingsproducten voor u. Hiernaast is het toevoegen van een vloerkleed aan uw nieuwe pvc vloer een geweldige manier om rommel te voorkomen en het uiterlijk van uw kamer af te maken. Wilt u meer informatie over het schoonmaken van een pvc vloer? Lees hier onze uitgebreide manual, hoe pvc vloer schoonmaken?

Pvc vloer kopen: fysieke winkel versus online webshop

Tegenwoordig zijn er redelijk wat online webshops en fysieke winkels waar u een pvc vloer kunt aanschaffen. U vraagt zich vast af waar u een pvc vloer het beste kunt aanschaffen. Wij adviseren altijd om een pvc vloer aan te schaffen in een fysieke winkel waar een specialist u informatie kan verschaffen zodat u geen kostbare fouten maakt waardoor uw nieuwe vloer eruit gehaald moet worden. Hiernaast heeft u altijd een aanspreekpunt en garantie op de vloer als u een pvc vloer in een fysieke winkel aanschaft. De meeste winkels zijn ook CBW-erkend (zoals Vloer&Raam), wat de consument en het bedrijf beschermd.

Conclusie

Hopelijk begrijpt u nu de verschillende tussen de pvc-vloeren, de kenmerken, en wat er allemaal nog bij komt kijken als u een pvc vloer wilt aanschaffen.

Wilt u meer informatie over het aanschaffen van een pvc vloer (of andere informatie)? Dan kunt u op de knop hieronder klikken. Een specialist van Vloer&Raam helpt u graag! Hopelijk heeft u wat gehad aan deze "Waar een pvc vloer kopen?" blog.

Afspraak maken met een specialist?

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/
Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *