Welke pvc vloer in de badkamer?

Wanneer u op zoek bent naar de beste pvc vloer voor in de badkamer, houd dan rekening met uw stijlvoorkeuren en de belasting dat het krijgt. Lees meer over de beste opties pvc vloeren in deze "Welke pvc vloer in de badkamer?" blog. Veel leesplezier!

Als u van plan bent om uw huis te renoveren, is een van de beste plaatsen om te beginnen de badkamer! Hoewel dit misschien een klein deel van uw huis is, is het een plek waar u tijd doorbrengt om voor uzelf te zorgen. Het moet effectief worden ontworpen om comfort te bevorderen. Als uw badkamer al jaren dezelfde vloer heeft, of als het niet meer uw stijl is, is het misschien tijd om de badkamervloer te vervangen.

Een van de beste vloeren voor badkamers is pvc. Fabrikanten bieden dit betaalbare, waterdichte en duurzame type vloer aan om aan de behoeften van uw huis te voldoen. Blijf lezen om te beslissen welke kant uw badkamer op kan gaan en leer over de voordelen van pvc.

Waar moet u op letten bij badkamervloeren?

Bij het kopen van een nieuwe badkamervloer wilt u er zeker van zijn dat u de beste materialen voor uw huis koopt. Er komt veel water op de badkamervloer en dit is niet altijd te vermijden, zeker als er kinderen zijn. Dit betekent dat als u het verkeerde type vloer kiest, het vocht uw woning ernstig kan aantasten.

Ten eerste is het belangrijk om een ​​badkamervloer te kiezen dat tegen water kan. Uw badkamer is vaak het slachtoffer van lekkages en spatten van de wastafel, badkuip en helaas ook de toiletten. U heeft een vloeroppervlak nodig dat niet beschadigd raakt na blootstelling aan een hoge luchtvochtigheid.

Denk dan na over de apparatuur die u nodig heeft op de vloer. Als bijvoorbeeld meerdere gezinsleden dezelfde badkamer gebruiken, heeft u een vloer nodig die tegen een stootje kan. Of, als u kinderen heeft, heeft u misschien zwaardere waterdichte en duurzame materialen nodig.

De vloeren in de badkamer hebben verschillende vormgevingsmogelijkheden. U kunt kiezen uit een verscheidenheid aan kleuren en patronen om uw bestaande decor toe te voegen. Denk bij het kiezen van een nieuwe vloer na over bestaande of nieuwe ontwerpmogelijkheden.

U moet ook rekening houden met factoren zoals kosten, installatiegemak en onderhoudsgemak. Veel vloerfabrikanten gebruiken ontwerpadviseurs om u te begeleiden bij het kiezen van de vloer die het beste past bij de behoeften van uw huis. Vloer&Raam kunt u ook adviseren en begeleiden in het aankoopproces van een geschikte (badkamer)vloer of voor uw hele woning.

De beste soorten pvc-vloeren voor badkamers

Huiseigenaren hebben een paar opties voor pvc-vloeren in de badkamer, en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe badkamervloer, is het belangrijk om na te denken over wat u en uw gezin het meest nodig hebben.

Hier zijn enkele van onze beste aanbevelingen voor pvc badkamervloeren:

Pvc-plankenvloeren

Pvc-plankenvloeren zijn een goede keuze voor veel verschillende huishoudens omdat ze waterdicht en krasbestendig zijn. Je kunt het op uw bestaande vloer plaatsen en het is meestal comfortabel om op te lopen. Deze vloer is vergelijkbaar met andere soorten vloeren, dus u kunt een pvc-vloer kopen die eruitziet als hout, steen of tegels.

Pvc-tegelvloeren

Pvc-tegels, die ook een uitstekende keuze zijn voor doe-het-zelf-projecten, hebben een visuele gelijkenis met stenen tegels. Met name de klikopties zorgen voor een snelle en eenvoudige installatie en zijn ook een snel type om te vervangen in geval van schade aan de pvc-vloer. Het is vermeldenswaard dat pvc-tegels vaak duurder zijn dan vinylplaten.

De slechtste vloer voor de badkamer

In veel kamers in huis zijn er talloze mogelijkheden voor welk type vloer u kiest. Afhankelijk van de functie van de ruimte is het materiaal van vloeren niet altijd erg flexibel. Niet alle soorten vloeren zijn geschikt voor de badkamer. Vanwege het hoge niveau van morsen of spatten in de badkamer, zijn er veel vloerstijlen en ontwerpen die vermeden moeten worden. Sommige materialen kunnen gemakkelijk aangetast worden door vocht. Hier zijn enkele van de slechtste vloeren om in uw badkamer te installeren:

Tapijt: Deze vloer is zacht en warm, maar hierdoor blijft de stof waarvan hij gemaakt is vochtig. In de badkamer kan het tapijt nat worden, nat blijven, dan een lichte geur afgeven en schimmel veroorzaken.

Linoleumtegels: Hoewel linoleum relatief waterbestendig is, kunnen ze nog steeds gemakkelijk worden beschadigd door water. Vooral in badkamers kan vocht in dit type vloer komen, waardoor de tegels uiteindelijk kunnen breken.

Massief hardhout/lamelparket: Hardhouten vloeren worden gemaakt met slechts één toplaag om te beschermen tegen vocht. Hierdoor is hett minder geschikt voor gebruik in de badkamer. Het water trekt uiteindelijk in het hout en veroorzaakt schade en scheuren.

Onze aanbeveling voor pvc-vloeren

Als u een badkamerrenovatie wilt plannen, overweeg dan om een ​​professioneel vloerenbedrijf zoals Vloer&Raam in te schakelen. Vloer&Raam heeft een grote selectie luxe pvc-vloeren (en lamelparket, laminaat en raamafwerking) in verschillende stijlen om aan uw behoeften te voldoen. Voor meer informatie over waterdichte pvc-vloeren (of andere informatie), kunt u op de knop hieronder klikken. Een specialist van Vloer&Raam helpt u graag! Hopelijk heeft u wat gehad aan deze "Welke pvc vloer in de badkamer?" blog.

Afspraak maken met een specialist?

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/
Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *