Wat is traprenovatie?

Is uw bestaande trap beschadigd? Dan is traprenovatie wellicht de oplossing! Door uw trap te renoveren, ziet het er weer als nieuw uit. Maar wat is traprenovatie precies? En wat zijn de kosten van een traprenovatie? In deze blog komt u het allemaal te weten. Veel leesplezier!

Als u denkt aan een renovatieproject, denkt u misschien aan het renoveren van uw keuken of badkamer. Delen van het huis, waaronder de trap, kunnen het huis echter gemakkelijk dateren of het er goedkoper uit laten zien, zelfs als de ruimte is gerenoveerd. Het renoveren van een trap kan bestaan ​​uit het geheel of gedeeltelijk vervangen van een traponderdeel, het zagen van bestaand hout of een combinatie. De schaal van uw project hangt af van de aard en de behoeften van uw trap, maar het uiteindelijke doel is om uw huis mooi te renoveren.

Kosten voor het verwijderen van een trap

Het slopen van oude trap kan tussen de 200 en 1500 euro kosten. De prijs is afhankelijk van het type apparatuur en het model trap dat u heeft. Een trap verwijderen en vervangen door uzelf klinkt misschien aantrekkelijk, maar het is meer werk dan u denkt. Het kost erg veel tijd, en ook om ervoor te zorgen dat uw huis niet wordt beschadigd.

Kosten om een trap te verplaatsen

U heeft een aannemer nodig om een trap te verplaatsen. Een trap verhuizen kost gemiddeld tussen de 30 en 100 euro per uur. Alleen al het plaatsen van een trap kost ongeveer 8 uur voor twee vakmannen. En het kan zelfs 12 uur of langer duren om de trap te verplaatsen. Dit kan tussen de 800 en 1200 euro kosten. Het verplaatsen van de trap is een proces, maar wel een belangrijk proces dat een betere woonruimte creëert en uw huis transformeert. De uurtarieven van een aannemer zijn afhankelijk van hun ervaring, de vraag naar hun werk en de staat van uw trap.

Kosten om een ​​trappenhuis te schilderen

Een trappenhuis is de muur die een ruimte en een trap afbakent. De kosten van het schilderen van een trappenhuis variëren van 200 euro tot 400 euro. De kosten worden bepaald door de grootte en complexiteit van het trappenhuis. Over het trappenhuis heen schilderen is echter niet de enige optie. Voor gemiddeld 500 euro per kleur kunt u uw trap aanpassen in een nieuwe kleur.

Kosten aangepaste trap renovatie

Aangepaste trappen kunnen tussen de 1500 euro en 25000 euro kosten, of meer, afhankelijk van het project. Er is geen limiet aan het aanpassen van uw trap(pen), van sierlijke newels tot moderne zwevende rails.
Het kopen van aangepaste trap kost minimaal 800 tot 1600 euro, maar dit omvat vaak geen leuningen. Het toevoegen van deze functies plus betalen voor installatie kost in totaal ongeveer 2500 tot 3500 euro. Onthoud dat hoe meer uw trap op maat is, hoe meer u betaalt. Sommige aangepaste projecten lopen op tot wel 40000 euro!

Make-over opties traprenovatie

Trapwijzigingen kunnen betrekking hebben op het vervangen van enkele of alle van de volgende zaken:

Treden en stootborden: Treden zijn het deel van de trap waar u op stapt, en stootborden zijn de stukken hout die de achterkant van de trap vormen.
Leuningen: De leuningen die u vasthoudt bij het gebruik van de trap.
Balusters: Decoratieve stukken die helpen om de leuningen te ondersteunen. Deze kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt, waaronder hout of ijzer.
Nieuwe palen: De grote palen die de leuning ondersteunen. Newel-palen hebben de neiging om redelijk uit elkaar te staan ​​​​met verschillende tussenbalusters.

Aanbidingen pvc traprenovatie

Wilt u niet te veel betalen voor een traprenovatie? Vloer&Raam heeft een actuele traprenovatie aanbieding: 12 treden, inclusief stootborden in de kleur van de trede en trapneusprofielen (toplaag PVC 0,55mm), voor een prijs voor maar liefst €550 (exclusief lijm, exclusief plaatsen). Er zijn verschillende hout-en betonloks beschikbaar, en Vloer&Raam kan het ook voor u plaatsen voor een scherp tarief (scherpste prijs van de woonboulevard). Hiernaast bieden wij ook houten traprenovaties aan voor een scherp tarief van circa €2500. Wij nodigen u graag uit in onze showroom voor meer informatie!

Wilt u meer informatie over traprenovatie? Of wilt u andere informatie? Een specialist van Vloer&Raam helpt u graag! Neem contact op door op de knop hieronder te klikken. Hopelijk heeft u wat gehad aan deze "Wat is traprenovatie?" blog.

Afspraak maken met een specialist?

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/
Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *