Wat is de beste vloer voor appartementen?

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe vloer voor in een appartement, heeft u veel keuzes. Het is belangrijk om rekening te houden met geluidsnormen zodat u niet de hele vloer moet vervangen als u klachten krijgt. In deze "wat is de beste vloer voor appartementen?" blog leest u meer over wat de beste vloeren zijn voor appartement. Veel leesplezier!

Verhuurders gebruiken vaak de tijd tussen huurders om de ruimte op te fleuren. Muren van appartementen worden geverfd, badkamers krijgen nieuwe tegels en bijna al het andere wordt opgeruimd. Appartementvloeren worden vaak over het hoofd gezien bij deze vernieuwingen vanwege het idee dat het een project is dat veel te veel tijd en geld kost. Het blijkt dat de beste vloer voor appartementen ook een van de goedkoopste is, hoewel veel verhuurders meestal maar twee opties overwegen bij het denken aan vloeren.

Hardhouten vloeren waren altijd erg populair. Verder wordt vloerbedekking beschouwd als het enige goedkope alternatief voor vloeren. Welnu, er zijn meer betaalbare vloeropties beschikbaar voor eigenaren van onroerend goed die goedkoper en gemakkelijker te onderhouden zijn, evenals voor mensen die een eigen appartement hebben en geen klachten willen ontvangen van boze onderburen.

Populaire vloeropties die verder gaan dan tapijt en hardhout

Eigenaren die een hardhouten look willen zonder kosten (en geluid) kunnen laminaatvloeren voor hun units overwegen. Het laminaat is met het blote oog niet te onderscheiden van harde vloeren. Ze zijn krasbestendiger dan hardhout en zijn ook beter voor huisdieren. Het is gemakkelijk schoon te maken, zelfs als de laminaatvloer zeiknat is. Laminaatvloeren zijn wel moeilijker te herstellen. Bij schade is het meestal makkelijker om deze volledig te vervangen.

Tegels zijn vaak een populaire keuze voor badkamers, maar ze kunnen ook gebruikt worden in andere kamers voor appartementen. Tegels zijn er in veel verschillende stijlen, zoals marmer, porselein, graniet of leisteen. Glaskeramische tegels zijn zeer krasvast. Tegels zijn ook gemakkelijk schoon te maken en bestand tegen vlekken. Tegels maken echter veel lawaai tijdens het lopen en gaan langer mee dan andere vloeren. Bewoners die koude voeten hebben, kunnen ook vloerverwarming installeren.

Pvc vloeren bestaan ​​al tientallen jaren, maar zijn onlangs nieuw leven ingeblazen dankzij vele moderne innovaties. Dit is één van de goedkopere vloeropties en kan op een bestaande vloer worden gelegd. Het leggen van een pvc vloer gaat ook redelijk snel, aangezien er klikopties zijn. Een pvc vloer biedt vele voordelen en verbeterd ook de uitstraling van een appartement.

De voordelen van een pvc vloer in een appartement

Over het algemeen bieden pvc vloeren de gecombineerde voordelen van verbeterd comfort, geluidsisolatie, vloeistofbestendigheid, eenvoudig onderhoud en installatie, evenals een van de meest kosteneffectieve opties voor residentiële vloeren. Geen wonder dat veel mensen denken dat pvcvloeren zonder uitzondering de beste vloer zijn voor appartementen.

#1: Comfortabel en stijlvol

Naast stijl, eenvoudig onderhoud en geluidsisolatie, is misschien wel het grootste voordeel (althans voor huurders) van pvc vloeren hun geluidsabsorberende eigenschappen. Een van de meest voorkomende klachten over in een appartement wonen zijn de luidruchtige buren. Het oplossen van dit probleem kan op zijn zachtst gezegd een uitdaging zijn, maar het toevoegen van geluiddempende vloeren kan veel problemen voorkomen.

Hoewel staan ​​op een pvc vloer net zo oncomfortabel kan zijn als een vloerbedekking, is het een geweldige oplossing, vooral voor woonkamers, gangen, en keukens. Mensen hebben de neiging om veel tijd door te brengen in keukens en woonkamers, dus comfort is een integraal onderdeel van beide plekken. Mensen op deze plaatsen besteden veel tijd aan het koken tot het wassen of het opruimen van het vuil. De balans tussen stacomfort en vochtbestendigheid maken pvc vloeren een gemakkelijk antwoord en slechts enkele van de vele redenen waarom het de beste vloer is voor een appartement.

#2: Makkelijk onderhoud

Pvc vloeren zijn gemakkelijk te onderhouden en daarom duurzaam, ze zijn de beste vloer voor appartementen en zijn gemakkelijker te monteren. De sterkte en extra zachtheid van pvc vloeren in drukbezochte gebieden is uitstekend geschikt voor het verminderen van loopgeluid en het helpen verminderen van geluidsklachten. Aan de andere kant zullen keukens en toiletten worden blootgesteld aan intensief gebruik en vocht. Pvc vloeren zijn erg duurzaam en gemakkelijk schoon te maken.

Het onderhoud is een fluitje van een cent als het gaat om pvc vloeren. Pvc is gemaakt van stevig materiaal en voorkomt scheuren en andere schade, waardoor het een goede keuze is voor gebieden met veel "loopverkeer". Het schoonmaken van een pvc vloer kost wat tijd. Even vegen en dweilen (in combinatie met een pvc reiniger) en de vloer ziet er weer fris uit. En de vochtbestendigheid van pvc is onverslaanbaar, afgezien van de naden tussen de planken, is het vrijwel ondoordringbaar voor vloeistoffen, waardoor het een uitstekende keuze is voor bijvoorbeeld keukens. Pvc vloeren hebben ook een goede fabrieksgarantie (bij het bedrijf Vloer&Raam), die tussen de 25 en 30 jaar mee kunnen gaan.

#3: Stijlvol en veelzijdig

Het verbeteren van de esthetische waarde van een appartement kan een belangrijke factor zijn bij het verkrijgen van ideale huurders, en pvc vloeren kunnen kamers direct modern maken. Pvc vloeren bieden veel decoratieve opties (nog een reden waarom ze de beste oplossing zijn voor appartement). Pvc vloeren, verkrijgbaar in vele kleuren en stijlen blijven een van de goedkoopste en meest effectieve oplossingen die vandaag beschikbaar zijn. Ook andere soorten vloeren, zoals hout en tegels kunnen worden nagebootst.

Waar vind je de beste vloeren voor appartementen?

Online retailers bieden zeer goede kortingen op veel pvcvloeren en tegels. Ze bieden ook een grote keuze aan kleuren en stijlen. Echter, is het altijd lastig om een vloer goed te kunnen bekijken op een foto. Winkelen bij een fysieke winkel (woonboulevards) biedt de mogelijkheid om relaties op te bouwen met andere lokale bedrijven. Hiernaast bieden online retailers vaak geen garantie en weet je niet wat je krijgt. Hierdoor adviseren wij altijd om naar een fysieke winkel te gaan waar je zeker bent van je aankoop. De meeste winkels zijn aangesloten bij CBW, wat de consument beschermd als er wat mis gaat. Een bedrijf dat aangesloten is bij CBW, is Vloer&Raam, en hier bieden ze ook garantie op de vloer zelf en de eventuele montage.

Zijn PVC vloeren de beste optie voor appartementen?

Hardhouten vloeren en vloerkleden zijn de meest voorkomende opties, maar zijn niet de enige, en vaak niet de beste. Laminaatvloeren bieden de uitstraling van hardhout zonder de kosten van hardhout. Tegels zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Pvc vloeren bieden een veelzijdige uitstraling, zijn onderhoudsvriendelijk en hoeven niet heel duur te zijn. De zachtheid van pvc vloeren reduceert het geluid dankzij de geluidsisolatie en zorgt voor meer comfort.

De beste appartementsvloer heeft niet veel onderhoud nodig. Pvc vloeren gaan naadloos samen met veel verschillende moderne en eigentijdse decoraties. Houd er rekening mee dat online retailers veel opties bieden, maar dat het lastig kan zijn om vloeren te retouren. Fysieke winkels bieden meer zekerheid, en bieden professioneel advies. Lokale bedrijven bieden expertise en waarde aan langdurige klanten.

Wilt u meer informatie over de beste vloeren voor appartementen (of andere informatie)? Dan kunt u op de knop hieronder klikken. Een specialist van Vloer&Raam helpt u graag! Hopelijk heeft u wat gehad aan deze "Wat is de beste vloer voor appartementen?" blog.

Afspraak maken met een specialist?

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/
Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *