Een pvc vloer als wandbekleding?

De uitstraling van een muur beïnvloed voor een groot gedeelte de sfeer van het huis. Of u nu een effen muur heeft of een muur met een patroon, u denkt misschien wel na over hoe u het beste stijl kunt toevoegen aan uw woning. Een pvc vloer als wandbekleding op de muur? Is dat mogelijk? En hoe doe je dat dan? Lees meer in dit artikel over de mogelijkheden van een pvc vloer als wandbekleding. Veel leesplezier!

Kun je een pvc vloer op de muur plaatsen?

Ja, een pvc vloer kan op de muur geplaatst worden. De laatste jaren is het een populairdere keuze geworden voor wandbekleding. Door pvc planken of tegels voor uw muren te kiezen, kunt u textuur en karakter aan elke kamer toevoegen. Het kan ook een goede keuze zijn voor doe-het-zelvers vanwege het installatiegemak. Het is waterafstotend en gemakkelijk schoon te maken. Pvc kan verkrijgbaar zijn in tegels. Maar tegenwoordig zijn imitatiehouten planken het populairst. Met zoveel soorten zijn de ontwerpmogelijkheden bijna eindeloos.

Kun je een pvc vloer op een badkamermuur gebruiken?

De badkamer is een plek waar mensen iets moois, waterloos en makkelijk schoon te maken willen hebben. Pvc vloeren voldoen aan al deze eisen, dus ja, pvc vloeren kunt u in de badkamer gebruiken.

Hoeveel kost het om een pvc vloer op een badkamermuur te plaatsen?

Pvcvloeren kosten ongeveer tussen de 20 en 60 euro per vierkante meter. Experts zijn het erover eens dat u meer betaalt voor betere producten, en goedkopere producten zijn goedkoper, maar bieden meestal een wat mindere kwaliteit. U moet ook de kosten van gereedschap of lijm aan dit project toevoegen. Als u ervoor kiest om een ​​installatiespecialist in te huren (wij kunnen dit ook doen), kunt u een gemiddelde arbeidskosten van 10 tot 15 euro per vierkante meter verwachten. Prijzen variëren afhankelijk van de benodigdheden en uw behoeften. Professionals kunnen de totale kosten bepalen op basis van de omvang van het project. Wij adviseren om langs te gaan bij een winkel waar specialisten de ruimte kunnen inmeten en u kunnen adviseren.

Kan ik een pvc vloer gebruiken als spatscherm?

Een spatscherm kan een belangrijk onderdeel zijn bij het ontwerpen van een keuken. Of de apparatuur nu wordt geïnstalleerd na een gootsteen, koelkast of oven, de gekozen apparatuur moet wel duurzaam zijn en gemakkelijk schoon te maken zijn. Veel mensen gebruiken marmer of porseleinen tegels als spatscherm voor de keuken, maar ze zijn vaak erg duur. Steeds meer mensen vinden pvc planken en pvc tegels een goed spatscherm. Pvc vloeren zijn echter nog niet ontworpen als achterwandje voor de keuken, dus er zijn niet zoveel decoratieve opties zoals tegels die speciaal voor dit gebied zijn ontworpen, maar gelukkig zijn er genoeg patronen in pvc, dus er zit vast wel wat bij wat u mooi vindt. Als u op zoek bent naar een mooie marmeren keukenachterwand zonder te hoeven verbouwen en zonder echt marmer te gebruiken, dan zijn pvc tegels misschien wat u zoekt. Als u op zoek bent naar een mozaïek of bakstenenpatroon, dan zijn er ook genoeg mogelijkheden qua pvc vloeren.

Hoe kan je een pvc vloer op de muur installeren?

Volg deze stappen bij het installeren van pvc vloeren op de muur:

Alleen u kunt beslissen welke stijl u leuk vindt voor uw keuken. Alle pvc vloeren zijn waterdicht en geschikt voor vochtige omgevingen zoals de keuken. Zorg ervoor dat u uw behoeften vergelijkt met de productkenmerken. Zorg ervoor dat u de installatie-instructies en de instructies van de fabrikant leest voordat u aan dit project begint.

Dit is wat u nodig heeft:

 • Pvc planken of tegels naar keuze
 • Pvc lijm
 • Rubberen hamer
 • Stootblok
 • Afstandhouders (halve centimeter)
 • Stanley mes
 • Waterpas
 • Rolmaat
 • Decoupeerzaag
 • Potlood

Oppervlakte voorbereiden

In deze eerste stap moet u ervoor zorgen dat de muren die u bedekt glad, schoon en klaar zijn voor het plaatsen van de pvc vloer. Oude muren zoals decoratieve materialen of tegels voorzichtig verwijderen. Als er kleine of defecte stukken zijn, vul deze dan op en schuur ze. Verwijder ook vuil en stof. Voorbehandelde muren met primer die geverfd zijn werken het beste.

Begin onderaan

De beste manier om pvc op een muur te installeren, is door onderaan te beginnen. Deze methode zorgt voor een goede "verbinding".

 • Gebruik afstandhouders om rondom aftand te houden, zodat het pvc kan uitzetten als de temperatuur verandert.
 • Breng de lijm aan op de muur waar u het pvc wilt bevestigen.
 • Een rechte snede kan worden gemaakt door een waterpas als liniaal te gebruiken en het pvc met een stanley mes door te snijden totdat het op zijn plaats klikt. Met de decoupeerzaag kunt u de gaten maken voor stopcontacten, schakelaars of andere ingangen. U kunt alles van te voren mooi aftekenen met een potlood. Wees voorzichtig en gebruik een veiligheidsbril!

Werk naar boven

Zorg ervoor dat alle stukken waterpas zijn en gelijk liggen met de rand van de muur. Slechts ongeveer 5 centimeter op afstand van de naden van de pvc planken om een ​​goed patroon te maken. Gebruik eventueel het stootblok om de planken wat beter aan elkaar te bevestigen. Aan de bovenkant, de laatste strook van pvc, moet u mogelijk de planken of tegels snijden. U kunt dit doen door het te markeren met een potlood en daarna te snijden met het stanley mes of met de decoupeerzaag, maar vergeet niet om minimaal een halve centimeter afstand te houden tussen de pvc vloer en het plafond.

Zijn pvc vloeren hittebestendig?

Pvc is over het algemeen hittebestendig tot ongeveer 80 graden. Installeer niet binnen 20 centimeter van open vuur, inclusief fornuis en frituurpan. Een fornuis kan een pvc vloer opwarmen. Controleer alle instructies van de fabrikant, of vraag advies aan vloer specialisten zoals bij Vloer&Raam om ervoor te zorgen dat alle veiligheidsprocedures worden gevolgd.

Kunnen pvc vloeren worden gebruikt in douchecabines?

Overal op internet vragen mensen zich af of het mogelijk is om kunststof vloeren in badkamers te gebruiken. Na lang onderzoek te hebben gedaan is het mogelijk om pvc vloeren op een douchewand te installeren, echter zijn er betere opties, zoals tegels. Bekijk alle waarschuwingen op de verpakking van producten zelf voordat u dit gaat of laat installeren. Hiernaast is het belangrijk om advies te vragen aan een specialist voordat u zomaar begint te werken aan een project. Hierdoor voorkomt u tijd en geldverspilling.

Wilt u meer informatie over de beste vloeren voor wandbekleding (of andere informatie)? Dan kunt u op de knop hieronder klikken. Een specialist van Vloer&Raam helpt u graag! Hopelijk heeft u wat gehad aan deze "Een pvc vloer als wandbekleding?" blog.

Afspraak maken met een specialist?

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/
Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *