Welke pvc vloeren zijn veilig?

Ftalaten (PVC-verzachters) zijn organische oplosmiddelen die worden gebruikt om flexibele kunststofvloeren te maken, waardoor het volume van het eindproduct toeneemt. Langdurige blootstelling aan mensen kan een gezondheidsrisico vormen, waaronder ademhalingsproblemen en problemen bij kinderen. Maar zijn tegenwoordig alle pvc vloeren nog giftig? En welke pvc vloeren zijn veilig? Lees meer in dit artikel over welke pvc vloeren veilig zijn. Veel leesplezier!

Welke pvc vloeren zijn giftig?

Ftalaten zijn bekende toxines die mensen en dieren in gevaar brengen voor astma, leukemie, nier-, long- en ontwikkelingsproblemen bij kinderen. Daarom kunnen pvc vloeren giftig zijn. Maar zijn pvc vloeren nog steeds giftig? Onderzoekers hebben ontdekt dat mensen die in huizen wonen met plastic vloeren die zijn behandeld met brandwerende stoffen, verhoogde niveaus van bepaalde gifstoffen hebben. Deze stoffen zijn in verband gebracht met ernstige gezondheidsproblemen, waaronder ademhalings-en neurologische problemen. Gelukkig zijn tegenwoordigalle pvc vloeren niet meer schadelijk voor uw gezondheid. Bij vloerenwinkels zoals Vloer&Raam bieden ze alleen pvc vloeren aan die niet schadelijk zijn voor mens en natuur.

Zijn vinyl vloeren hetzelfde als pvc vloeren?

PVC staat voor polyvinylchloride, dus ja. Pvc vloeren zijn hetzelfde als kunststof vloeren. Het is gewoon een andere naam ervoor.

Zijn pvc vloeren veilig 2022?

Naast positieve testen is er geen bewijs dat kunststof vloeren allergieën zoals astma of andere allergieën veroorzaken. De meeste allergieën worden veroorzaakt door stof in de lucht.

Welke pvc vloeren zijn niet giftig?

Luxury Vinyl Plank (LVP) en Luxury Vinyl Tile (LVT) bevatten een zeer laag VOS-gehalte en vrijkomende gassen.

Hoe lang gaat een pvc vloer mee?

Pvc vloeren zijn een lichtgewicht en zeer duurzaam materiaal met een levensduur van 20 tot 25 jaar. De levensduur kan verder worden verlengd door goed onderhoud en door hem niet te zwaar te gebruiken.

Wat is PVC vloerbedekking?

PVC vloeren zijn goedkoop en kunnen in veel ruimten worden gebruikt, zoals appartementen, ziekenhuizen, kantoren en scholen. Er zijn twee soorten pvc vloeren. De ene is flexibel, verkrijgbaar als tegel/plank, en de andere is stijf, verkrijgbaar in standaard tegelformaten.

Welke vloer is het minst giftig?

Parketvloeren worden beschouwd als de beste en niet-giftige keuze omdat ze natuurlijk zijn en vrij van onnatuurlijke stoffen. Parket is gemaakt van geperst hout, en afgewerkt met een toplaag van eiken. Als u allergisch bent, overweeg dan om hout als vloeroptie te gebruiken. Hout is een 100% natuurlijk materiaal, dus u hoeft zich helemaal geen zorgen te maken over chemicaliën. Parketvloeren zijn gemakkelijk schoon te maken omdat ze stof en andere verontreinigingen in uw huis kunnen absorberen. Bovendien zijn parketvloeren eenvoudig te installeren in uw woning.

Conclusie

Tot slot is het belangrijk om te weten dat pvc vloeren niet giftig zijn, tenzij u er in grote hoeveelheden aan wordt blootgesteld. Zelfs vandaag de dag kiezen de meeste bedrijven voor niet-giftige of ftalaatvrije plastic flessen. U kunt het met vertrouwen gebruiken, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over uw aankoop. Als het gaat om veiligheid na het leggen van kunststof vloeren, zorg dan voor frisse lucht in uw huis.

Wilt u meer informatie over welke pvc vloeren veilig zijn (of andere informatie)? Dan kunt u op de knop hieronder klikken. Een specialist van Vloer&Raam helpt u graag! Hopelijk heeft u wat gehad aan deze "Welke pvc vloeren zijn veilig?" blog.

Afspraak maken met een specialist?

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/
Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *