PVC vloeren winnen snel aan populariteit vanwege hun duurzaamheid en veelzijdigheid. Of je nu een doe-het-zelver bent of professionele hulp zoekt, het leggen van een PVC vloer kan een goede investering zijn voor je huis. In deze uitgebreide gids zullen we je stap voor stap begeleiden bij het leggen van een PVC vloer, zodat je zelfverzekerd aan de slag kunt.

Voorbereiding van de ondervloer

Voordat je begint met het leggen van de PVC vloer, is het essentieel om de ondervloer goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat de ondervloer schoon, droog en volledig glad is. Verwijder eventueel stof en vuil en vul gaten en scheuren met geschikte vulmiddelen. Het gebruik van een geschikte primer kan de hechting verbeteren.

Egalisatiemortel maken

Hoe Wordt Een PVC Vloer Gelegd?
Hoe Wordt Een PVC Vloer Gelegd?

Maak egalisatiemortel aan volgens de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat je de juiste mengverhouding aanhoudt en dat er geen klontjes in het mengsel zitten. Een blender kan hierbij van pas komen.

Egaliseren van de vloer

Begin met het aanbrengen van de egalisatiemortel in de verste hoek van de kamer en verdeel het met een egalisatiekam. Giet vervolgens nieuwe hoeveelheden op de grond en verdeel deze gelijkmatig. Controleer de dikte en voltooi het egaliseren indien nodig. Raadpleeg de instructies op de verpakking om te weten hoe lang het moet drogen voordat je verder kunt gaan.

Leggen van de PVC vloer

Begin met het plaatsen van de PVC vloer in de hoek van de kamer en zorg voor een speling van 7 tot 10 mm tussen de PVC en de muren om uitzetting mogelijk te maken. Snijd indien nodig de laatste plank van elke rij op maat. Werk systematisch door de kamer, klik de planken samen, en let op de speling rond obstakels zoals leidingen en hoeken.

Afwerking van de laatste rij

Meestal moet je de laatste rij planken in de lengte inkorten. Meet de breedte van de laatste rij en snijd de planken dienovereenkomstig op maat. Zorg ervoor dat alles stevig vastklikt.

Bent u benieuwd naar hoe jezelf een PVC vloer legt? Bekijk het volgende artikel: hoe moet je een PVC vloer leggen?

Conclusie

Het leggen van een PVC vloer kan een bevredigend project zijn dat de uitstraling en functionaliteit van je ruimte verbetert. Door de juiste voorbereiding en aandacht voor detail te hebben, kun je genieten van een duurzame en aantrekkelijke vloer die jarenlang meegaat. Vergeet niet om te investeren in hoogwaardige materialen en volg de instructies nauwgezet voor het beste resultaat. Wilt u meer informatie over PVC vloeren? Kom langs in onze filiaal te Alkmaar of Amersfoort.

Veelgestelde vragen over hoe een PVC vloer wordt gelegd?

Hieronder beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over hoe een PVC vloer wordt gelegd?

  1. Hoe bereid ik de ondervloer voor op het leggen van een PVC vloer?

    Voordat je een PVC vloer legt, moet je ervoor zorgen dat de ondervloer schoon, droog en volledig glad is. Verwijder stof en vuil, vul gaten en scheuren met geschikte kit en breng indien nodig een geschikte primer aan om de hechting te verbeteren.

  2. Hoe snijd ik PVC planken op maat en hoe ga ik om met obstakels en hoeken?

    PVC planken kunnen worden ingekort met een decoupeerzaag. Bij obstakels en hoeken teken je de benodigde afmetingen af, houd je rekening met een speling van 7-10 mm en zaag je de plank op maat voordat je deze plaatst.

  3. Heb ik een ondervloer nodig bij het leggen van PVC?

    Als de PVC-vloer geen geïntegreerde ondervloer heeft, heb je een aparte ondervloer nodig om de vloer te egaliseren en te isoleren. Zorg ervoor dat de ondervloer geschikt is voor PVC-vloeren.

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)?

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *