In welke richting moet je laminaat leggen?

Bij het leggen van laminaat is het belangrijk om de juiste richting te kiezen. De legrichting heeft namelijk invloed op de uitstraling van de vloer en de manier waarop het licht valt.

De beste richting voor laminaat

De algemene regel is om laminaat in de richting van de belangrijkste lichtbron te leggen. Dit is vaak de lengterichting van de kamer. Als je laminaat in de lengterichting legt, lijkt de kamer optisch langer en breder.

In een vierkante kamer is het ook mogelijk om laminaat in de breedterichting te leggen. Dit kan de kamer optisch langer maken. Let er wel op dat de legrichting van het laminaat past bij de vorm van de kamer.

Lichtinval

De meest algemene regel is om laminaat in de richting van de belangrijkste lichtbron te leggen. Dit zorgt ervoor dat de kamer groter en ruimer lijkt. Als je ramen aan de lange kant van de kamer hebt, is het dus aan te raden om het laminaat in de lengterichting te leggen.

Vorm van de kamer

De vorm van de kamer kan ook een rol spelen bij het bepalen van de legrichting. Als je een smalle kamer hebt, kun je de kamer optisch breder laten lijken door het laminaat in de breedterichting te leggen.

Persoonlijke voorkeur

Uiteindelijk is de keuze voor de legrichting van laminaat een kwestie van persoonlijke voorkeur. Als je een bepaalde stijl wilt creëren, kun je de legrichting hierop afstemmen.

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)?

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *