Kurkvloer

Kurkvloeren zijn niet alleen stijlvol en comfortabel, maar ook nog eens erg praktisch. Ze zijn duurzaam, geluiddempend en eenvoudig te onderhouden. Maar hoe maak je een kurkvloer nu op de juiste manier schoon? In deze blog lees je alles over het reinigen en onderhouden van je kurkvloer zodat deze jarenlang mooi en stralend blijft.

Dagelijks onderhoud

De beste manier om je kurkvloer schoon te houden, is door deze dagelijks te stofzuigen of te vegen met een zachte borstel. Zo verwijder je los vuil en stof voordat het in de poriën van de kurk kan dringen. Gebruik voor het stofzuigen een zachte borstelmondstuk om krassen te voorkomen.

Dweilen

Dweilen doe je met een goed uitgewrongen dweil en een speciale kurkreiniger. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, want deze kunnen de kurk beschadigen. Volg altijd de instructies op de verpakking van de kurkreiniger.

Tip: Maak je eigen kurkreiniger door een scheutje azijn in een emmer met lauw water te mengen.

Vlekken verwijderen

Vlekken op een kurkvloer verwijder je zo snel mogelijk. Dep de vlek op met een schone, absorberende doek. Wrijf niet, want hierdoor kan de vlek groter worden. Is de vlek hardnekkig? Dan kun je deze behandelen met een speciale vlekverwijderaar voor kurkvloeren. Volg altijd de instructies op de verpakking van de vlekverwijderaar.

Tip: Voor vetvlekken kun je ook een beetje talkpoeder of maizena op de vlek strooien. Laat het poeder een paar uur intrekken en veeg het dan op met een schone doek.

Onderhoudsproducten

Voor het onderhoud van je kurkvloer zijn er speciale onderhoudsproducten verkrijgbaar. Denk hierbij aan kurkreinigers, vlekverwijderaars en polish. Deze producten zijn te koop bij drogisterijen, bouwmarkten en speciaalzaken in vloeren.

Tot slot

Met een beetje aandacht en onderhoud kun je jarenlang genieten van een prachtige en hygiënische kurkvloer. Volg de tips in deze blog en je kurkvloer zal er altijd tiptop uitzien!

Extra tips

  • Plaats meubelviltjes onder meubels om krassen op de vloer te voorkomen.
  • Leg een deurmat bij de ingang van uw woning om vuil en vocht buiten te houden.
  • Laat uw kurkvloer jaarlijks door een professional reinigen en polijsten om de vloer in topconditie te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *