Welk soort laminaat is het meest geschikt voor in de keuken?

Laminaat is een populaire vloer voor in de keuken. Het is mooi, praktisch en relatief betaalbaar. Maar is laminaat wel geschikt voor in een vochtige omgeving als de keuken? En welk laminaat is dan het beste?

Soorten laminaat voor in de keuken

Er zijn verschillende soorten laminaat die geschikt zijn voor in de keuken. De belangrijkste verschillen tussen deze soorten zijn de waterbestendigheid en de krasbestendigheid.

Waterbestendigheid

De waterbestendigheid van laminaat wordt aangegeven met een waterbestendigheidsklasse. De hoogste waterbestendigheidsklasse is AC5. Laminaat met deze klasse is bestand tegen water en vuil.

Voor in de keuken is het belangrijk om laminaat met een waterbestendigheidsklasse van AC4 of hoger te kiezen. Dit laminaat is bestand tegen water en vuil, maar is ook slijtvaster dan laminaat met een lagere waterbestendigheidsklasse.

Krasbestendigheid

De krasbestendigheid van laminaat wordt aangegeven met een krasbestendigheidsklasse. De hoogste krasbestendigheidsklasse is AC6. Laminaat met deze klasse is bestand tegen krassen van stoelpoten en andere scherpe voorwerpen.

Voor in de keuken is het belangrijk om laminaat met een krasbestendigheidsklasse van AC4 of hoger te kiezen. Dit laminaat is bestand tegen krassen, maar is ook slijtvaster dan laminaat met een lagere krasbestendigheidsklasse.

Welke laminaatvloer is het meest geschikt voor in de keuken?

De meest geschikte laminaatvloer voor in de keuken is een waterbestendige en duurzame variant, zoals laminaat met een hoge dichtheid en een beschermende toplaag, om bestand te zijn tegen vocht en slijtage.

Tips voor het kiezen van laminaat voor in de keuken

Naast de waterbestendigheid en de krasbestendigheid zijn er nog een aantal andere factoren die je kunt overwegen bij het kiezen van laminaat voor in de keuken.

Dessin

Er is een breed scala aan dessins beschikbaar voor laminaat. Je kunt kiezen voor een houtdessin, een steendessin of een ander dessin. Kies een dessin dat past bij de stijl van je keuken.

Afmetingen

De afmetingen van laminaatplaten variëren. Je kunt kiezen voor platen van 120 cm x 180 cm, 120 cm x 240 cm of 138 cm x 193 cm. De grotere platen zijn gemakkelijker te leggen, maar zijn ook duurder.

Prijs

De prijs van laminaat varieert. De prijs hangt af van de kwaliteit, het dessin en de afmetingen van het
laminaat.

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)?

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *