Hoe kun je krassen uit laminaat verwijderen?

Laminaatvloeren zijn populair omdat ze relatief goedkoop, onderhoudsvriendelijk en duurzaam zijn. Toch kunnen er ook krassen op laminaatvloeren ontstaan. Deze krassen kunnen ontstaan door huisdieren, meubels of scherpe voorwerpen.

Methoden voor het verwijderen van krassen uit laminaat

Er zijn verschillende methoden voor het verwijderen van krassen uit laminaat. De methode die je moet gebruiken, hangt af van de diepte van de kras.

Oppervlakkige krassen

Oppervlakkige krassen zijn kleine krassen die niet door de toplaag van het laminaat heengaan. Deze krassen kun je meestal verwijderen met een huishoudmiddel.

Voor oppervlakkige krassen zijn er een aantal huishoudelijke oplossingen die je kunt proberen. Enkele populaire methoden zijn:

  1. Olijfolie: Olijfolie vult de kras op en maakt deze minder zichtbaar. Breng een beetje olijfolie aan op een microvezeldoek en wrijf de kras in. Laat de olie een paar minuten intrekken en poets hem dan weg met een schone doek.
  • Waskrijt: Waskrijt in de kleur van je laminaat kan ook helpen om oppervlakkige krassen te verbergen. Breng het waskrijt aan op de kras en wrijf het goed in. Laat het waskrijt een paar minuten intrekken en poets het dan weg met een zachte doek.

Diepere krassen

Diepere krassen zijn krassen die wel door de toplaag van het laminaat heengaan. Deze krassen zijn lastiger te verwijderen, maar het is nog steeds mogelijk.

Een manier om diepere krassen te verwijderen, is met een reparatieset voor laminaat. Deze sets bevatten meestal een pasta die de kras opvult en de kleur van het laminaat herstelt.

Een andere manier om diepere krassen te verwijderen, is met een schuurmachine. Schuur de kras voorzichtig weg totdat deze glad is. Vervolgens kun je de kras afwerken met een lak of olie.

Uitgebreide krassen

Uitgebreide krassen zijn niet meer te repareren. De enige oplossing is om de beschadigde plank te vervangen.

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)?

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *