Laminaat staat bol - Wat nu?

Het is een veelvoorkomend probleem: laminaat dat bol staat. Dit kan gebeuren door vocht en onvoldoende ruimte voor uitzetting. Maar wat kunt u doen als u hiermee te maken krijgt? Bij Vloer & Raam geven we u de nodige tips en oplossingen.

Waarom staat laminaat bol?

Laminaat bestaat uit een houten kern die reageert op vocht. Dit kan leiden tot uitzetting van de vloer. Deze uitzetting is niet altijd direct zichtbaar, maar kan over de gehele vloer een aanzienlijke verandering veroorzaken. Te weinig ruimte bij de muren kan resulteren in het bol gaan staan van het laminaat.

De oplossing voor bolstaand laminaat

Om bolstaand laminaat aan te pakken kunt u het volgende doen:

  1. Identificeer de probleemgebieden: Begin met het lokaliseren van de plekken waar het laminaat bol staat. Dit zijn vaak de gebieden waar het laminaat te weinig ruimte heeft om uit te zetten, meestal bij de randen en hoeken van de kamer.
  2. Verwijder de plinten: Verwijder voorzichtig de plinten rondom de probleemgebieden. Dit geeft u een beter zicht op hoeveel ruimte er tussen de muur en het laminaat is.
  3. Creëer extra ruimte: Als u merkt dat het laminaat te dicht tegen de muur aanzit, is het nodig om wat van het laminaat weg te snijden of te zagen. Dit geeft het materiaal ruimte om uit te zetten en te krimpen zonder dat het bol gaat staan. Gebruik een geschikte zaag om een uniforme en nette snede te maken, waarbij u ongeveer 1 tot 1,5 cm ruimte vrijlaat.
  4. Laat de vloer zich zetten: Na het creëren van meer ruimte, geef de vloer enige tijd om zich te settelen. Afhankelijk van de omgevingsomstandigheden kan dit enkele dagen duren.
  5. Controleer en plaats de plinten Terug: Controleer na een paar dagen of het laminaat weer vlak ligt. Als dit het geval is, kunt u de plinten weer terugplaatsen. Zorg ervoor dat de plinten het laminaat niet naar beneden drukken en dat er voldoende ruimte blijft voor toekomstige uitzetting.
  6. Preventieve maatregelen: Om herhaling van dit probleem te voorkomen, is het belangrijk om de luchtvochtigheid in de ruimte te controleren en te reguleren. Gebruik indien nodig een luchtbevochtiger of ontvochtiger om een stabiel klimaat te handhaven

Door deze stappen zorgvuldig te volgen, kunt u het probleem van bolstaand laminaat effectief oplossen en genieten van een prachtige en egale vloer.

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)?

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *