Welk zaagblad gebruik je voor het zagen van laminaat?

Welk zaagblad gebruik je voor het zagen van laminaat?

Bij Vloer & Raam weten we hoe belangrijk het is om de juiste gereedschappen te hebben voor uw vloerprojecten. Een veelgestelde vraag is: Welk zaagblad gebruik je bij het zagen van laminaat? Het korte antwoord: Voor laminaat gebruik je idealiter een cirkelzaagblad met fijne tanden voor rechte sneden, of een speciaal decoupeerzaagblad met omgekeerde vertanding voor splintervrije zaagsneden bij bochten.

De juiste zaag voor laminaat kiezen

Voor laminaat dat bekend staat om zijn hardheid is de keuze van het zaagblad cruciaal.

Cirkelzagen vs decoupeerzagen

Wanneer u laminaat gaat zagen zijn er twee hoofdtypen zagen om te overwegen: cirkelzagen en decoupeerzagen. Cirkelzagen zijn uitstekend voor snelle en rechte sneden terwijl decoupeerzagen de beste keuze zijn voor het zagen van ingewikkelde vormen of ontwerpen.

Cirkelzaag voor laminaat

Een cirkelzaagblad voor laminaat moet kwalitatief hoogwaardig zijn om efficiënt en nauwkeurig te kunnen snijden. Een veelgebruikte maat voor een afkortzaagmachine is 216mm. Kies voor een fijngetand zaagblad, vergelijkbaar met die voor aluminium of Trespa® om het beste resultaat te behalen.

Decoupeerzaag voor laminaat

Voor het zagen van bochten of het maken van uitsparingen is een decoupeerzaag ideaal. Gebruik voor laminaat een speciaal decoupeerzaagblad met omgekeerde vertanding. Dit zorgt voor een splintervrije afwerking wat essentieel is omdat laminaat vaak in het zicht ligt.

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)?

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *