Pvc of laminaat: Wat is duurder?

Er zijn verschillende soorten dessins voor vloeren, zoals met een houtprint, een tegellook of een visgraat patroon. En deze mogelijkheden kunnen allemaal met pvc en laminaat. Beiden opties hebben een luxe uitstraling en zijn lastig van een parketvloer te onderscheiden. Voor pvc-en laminaatvloeren zijn er diverse uitvoeringen en mogelijkheden. Maar wat is nu de beste keuze en wat zijn de belangrijkste verschillen tussen pvc en laminaat? Kiest u voor een laminaat- of pvc vloer, dan is het raadzaam om op de hoogte te zijn van de verschillen, de voor-en nadelen en de kosten. U leest het allemaal in deze “Pvc of laminaat: Wat is duurder?” blog.

Pvc vloeren versus laminaat vloeren

Voordat u een keuze maakt, is het goed om te weten wat de belangrijkste verschillen zijn tussen laminaat– en pvc vloeren. Allereerst is er een verschil in het materiaal waaruit de vloer is gemaakt. Pvc vloeren zijn gemaakt van kunststof en zijn in feite bijna niet te onderscheiden van een parketvloer (maar oordeel zelf in onze showroom, de meningen verschillen). Dit komt vooral door het ontwerp van de toplaag. Deze pvc ontwerpen zijn verkrijgbaar in erg veel patronen en kleuren. Laminaatvloeren bestaan uit meerdere lagen, en de toplaag is van kunststof. Laminaat is ook dikker dan pvc vloeren. Laminaat is meestal 7 of 8 cm. Maar er is ook een dunnere versie (6mm – bouwmarktkwaliteit) en een dikkere versie van 10 mm.

U kunt een pvc vloer ook op twee manieren leggen: Lijmen aan de ondergrond of zwevend met een klik systeem. Het laminaat kan alleen zwevend worden gemonteerd. Hiernaast is er ook een prijsverschil. Over het algemeen is de prijs van een pvc vloer iets hoger dan de prijs van laminaat. Dit komt doordat de pvc vloer volledig uit kunststof bestaat (en in veel gevallen zit er bij pvc een geïntegreerde ondervloer onder – bij klik vloeren). Bij laminaat is alleen de toplaag gemaakt van kunststof.

Sfeerimpressies Vloer-raam.nl

Margot arends
Margot arends
2022-12-05
zeer servicegericht zonder gladde verkooppraatjes. Zeer goede kwaliteit/prijs verhouding
Johan
Johan
2022-11-07
Professioneel en effectief geholpen door Twan. Erg enthousiaste jongen met verstand van vloeren. Tevens persoonlijk advies gekregen, en ook nog is met een lach uit de zaak gegaan door z’n dosis humor!
Eloise Tomb
Eloise Tomb
2022-10-19
I'm an expat who does not speak Dutch. A lovely person called Mr Dwan(?) spoke perfect english and helped me and my husband. Thank you for sharing your knowledge, and patience with an older customer, much appreciated.
Joe
Joe
2022-10-12
Top geholpen door Tomas. Ze hebben scherpe prijzen en een ruim assortiment.
Cor Vrooland
Cor Vrooland
2022-09-27
Wat een fantastisch winkel geholpen door topverkoper Thomas en de twee top vakmannen voor het leggen van de vloer en het bekleden van de 2 trappen met pvc laminaat.Een geweldig resultaat in een woord TOP.Dit bedrijf is een aanrader.
vincent engelsman
vincent engelsman
2022-09-07
een positieve ervaring! Na een goede hulp in de winkel hebben we voor het hele huis vloeren gekocht. Geheel is netjes in huis gelegd. De dingen die niet meteen goed gingen werden ook netjes op gelost. Goede after service en betrokkenheid van Thomas! Wij zijn nu blij met onze mooie vloeren in huis!
Sebastian Mol Guerra
Sebastian Mol Guerra
2022-09-06
Ik heb laatst een visgraat vloer gekocht. Dat is inmiddels 2 maanden geleden en ben nog steeds ontzettend blij met het resultaat. Ik ben ook heel goed geholpen en geïnformeerd in het filiaal door de werknemer. Het is het zeker waard om hier langs te komen om te kijken voor een mooie vloer.
Anton van Schaick
Anton van Schaick
2022-08-26
Vloer en Raam geeft persoonlijke service. Communicatie verliep vlotjes. De levertijden waren relatief snel. Goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Pvc vloer beter dan parket?

Een pvc vloer is een goede keuze als u op zoek bent naar een vloer van hoge kwaliteit die lang meegaat. Als u geen houten of parketvloer wilt, is een pvc vloer een relatief goedkoop alternatief. Bij pvc vindt u tal van voordelen waarvan u van kunt profiteren:

  • Pvc vloeren zijn onderhoudsvriendelijk.
  • Pvc vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming (laminaat en parket kunnen ook op vloerverwarming gelegd worden).
  • Dit type vloer is geluiddempend
  • Wat waterspetters op de vloer? Geen probleem! Pvc vloeren zijn vochtbestendig.
  • Pvc vloeren gaan erg lang mee. Tot wel 30 jaar.
  • Heeft u een kantoor of winkel? Pvc is de oplossing.

Waarom kiezen voor een laminaatvloer?

Laminaat heeft ook zijn voordelen. Net als pvc vloeren is dit type vloer een zeer goed en goedkoop alternatief voor houten/parketvloeren. Tegenwoordig zijn er steeds meer mogelijkheden. Het is dus voor veel mensen verstandig om te kiezen voor een laminaatvloer van hoge kwaliteit. Laminaatvloeren hebben erg veel voordelen.

  • Laminaatvloeren zijn een goedkoop alternatief voor pvc, parket of houten vloeren.
  • Laminaatvloeren zijn erg onderhoudsarm.
  • Laminaatvloeren gaan lang mee.
  • Deze vloeren zijn gemakkelijk te plaatsen.

Pvc of laminaat: Wat is beter?

Een pvc of laminaatvloer in huis? Misschien legt u een vloer in uw nieuwe woning en weet u niet zeker welke u moet kiezen. Of u wilt de huidige vloer van uw woning vervangen door een nieuwe vloer waar u lang plezier van zult hebben. Laminaat- en pvc vloeren hebben hun eigen voor-en nadelen. Deze vloeren hebben natuurlijk niet alleen maar voordelen. Het belangrijkste nadeel van laminaat ten opzichte van een pvc vloer is dat het meer contactgeluid maakt. Dit kan gelukkig opgelost worden met een juiste ondervloer. Echter, maakt een pvc vloer minder loopgeluid. Hiernaast zijn laminaatvloeren ook wat kouder aan de voeten ten opzichte van pvc vloeren. Het nadeel van een pvc vloer is dat de vloer relatief vlak moet zijn, en hiernaast is het prijskaartje ook wat minder prettig.

Laminaat of een pvc vloer: Wat is de beste keuze?

Wat voor uw woning de beste keuze is, hangt van veel factoren af. Wilt u bijvoorbeeld vloerverwarming? Dan is een pvc vloer een betere keuze. Dit type vloer is ideaal voor een combinatie van vloerverwarming, zelfs beter dan laminaatvloeren. Bij laminaatvloeren duurt het wat langer voordat de vloerverwarming de ruimte opwarmt. Als u op zoek bent naar een duurzame optie waar u jarenlang van kunt genieten zonder kwaliteit te verliezen, is een pvc vloer de beste keuze. Pvc vloeren zijn meestal sterker en duurzamer dan laminaatvloeren.

Goedkope opties laminaat en pvc bij Vloer-raam.nl

Hoewel de prijzen van pvc vloeren meestal hoger zijn dan laminaat, vind u bij Vloer&Raam de goedkoopste optie. Met kwalitatieve en goedkope merken bent u altijd zeker van een mooie vloer die in veel verschillende kleuren en designs verkrijgbaar zijn. Wij hebben laminaatvloeren vanaf circa 8 euro per m2 tot 40 euro per m2. Hiernaast hebben we pvc vloeren van circa 20 euro per m2 tot 60 euro per m2 (alles naar zijn prijs!). Wilt u alvast een kijkje nemen? Bekijk dan onze aanbiedingen pagina. Wij zien u graag in onze showroom waar een specialist u helpt met advies op maat.

Conclusie

Hopelijk heeft u wat opgestoken van deze “Pvc of laminaat: Wat is duurder?” blog!

Pvc aanbiedingen

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *