Pvc of laminaat: Wat is duurder?

Er zijn verschillende soorten dessins voor vloeren, zoals met een houtprint, een tegellook of een visgraat patroon. En deze mogelijkheden kunnen allemaal met pvc en laminaat. Beiden opties hebben een luxe uitstraling en zijn lastig van een parketvloer te onderscheiden. Voor pvc-en laminaatvloeren zijn er diverse uitvoeringen en mogelijkheden. Maar wat is nu de beste keuze en wat zijn de belangrijkste verschillen tussen pvc en laminaat? Kiest u voor een laminaat- of pvc vloer, dan is het raadzaam om op de hoogte te zijn van de verschillen, de voor-en nadelen en de kosten. U leest het allemaal in deze “Pvc of laminaat: Wat is duurder?” blog.

Pvc vloeren versus laminaat vloeren

Voordat u een keuze maakt, is het goed om te weten wat de belangrijkste verschillen zijn tussen laminaat– en pvc vloeren. Allereerst is er een verschil in het materiaal waaruit de vloer is gemaakt. Pvc vloeren zijn gemaakt van kunststof en zijn in feite bijna niet te onderscheiden van een parketvloer (maar oordeel zelf in onze showroom, de meningen verschillen). Dit komt vooral door het ontwerp van de toplaag. Deze pvc ontwerpen zijn verkrijgbaar in erg veel patronen en kleuren. Laminaatvloeren bestaan uit meerdere lagen, en de toplaag is van kunststof. Laminaat is ook dikker dan pvc vloeren. Laminaat is meestal 7 of 8 cm. Maar er is ook een dunnere versie (6mm – bouwmarktkwaliteit) en een dikkere versie van 10 mm.

U kunt een pvc vloer ook op twee manieren leggen: Lijmen aan de ondergrond of zwevend met een klik systeem. Het laminaat kan alleen zwevend worden gemonteerd. Hiernaast is er ook een prijsverschil. Over het algemeen is de prijs van een pvc vloer iets hoger dan de prijs van laminaat. Dit komt doordat de pvc vloer volledig uit kunststof bestaat (en in veel gevallen zit er bij pvc een geïntegreerde ondervloer onder – bij klik vloeren). Bij laminaat is alleen de toplaag gemaakt van kunststof.

Sfeerimpressies Vloer-raam.nl

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 34 recensies
We hebben een prachtige vloer gekocht! De kwaliteit is uitstekend en de service is geweldig!
Jeremy Bailey
Jeremy Bailey
2023-09-16
Het actie parket in de winkel is van zeer goede kwaliteit en een top prijs.
Eleanora Snyder
Eleanora Snyder
2023-09-14
Wat zijn wij top geholpen bij het uitzoeken van onze prachtige akoestische wandpanelen. De eigenaar was zelfs zo vriendelijk om te helpen met het tillen van de panelen naar onze auto. Daarnaast nam de eigenaar alle tijd voor ons, stelde ons zeer op ons gemak en dacht met ons mee. Alles klopte gewoon! Dus zoek niet langer verder voor wandpanelen, maar haal ze bij Vloer en Raam, waar je gegarandeerd de beste service en prijs/kwaliteitsverhouding krijgt!
Manon
Manon
2023-08-23
Onlangs hebben we op drie slaapkamers een nieuwe PVC vloer laten leggen. We zijn zeer tevreden met het resultaat: de vloer is professioneel gelegd, afgewerkt met plinten en keurig afgekit. Kortom, we bevelen Vloer en Raam van harte aan!
Lucas Visser
Lucas Visser
2023-07-09
Goed geholpen door Twan met het maken van een keuze voor een PVC vloer. Goeie kwaliteit vloer en een snelle levering.
Agnes Bestevaar
Agnes Bestevaar
2023-06-13
Bedankt Vloer En Raam voor een top service. Alles snel geregeld en netjes opgeleverd. Ik ben super blij met mijn houten vloer!
J
J
2023-04-20
We hebben twee trappen en een aantal kamers gedaan met pvc, aangeraden door Thomas van V&R Alkmaar. Wat een fijn mens, prima geholpen en hij kijkt naar je persoonlijke wensen. Komt ook nog thuis langs om op te meten en het eindresultaat te bekijken. Dank je Thomas. En ook monteur Bart van BOS voor je prima werk! We zijn heel tevreden over V&R, een jong bedrijf maar ze staan voor service en kwaliteit! Remco en Johan
JP Jambroes
JP Jambroes
2023-03-09
zeer servicegericht zonder gladde verkooppraatjes. Zeer goede kwaliteit/prijs verhouding
Margot “Indy Mul” arends
Margot “Indy Mul” arends
2022-12-05

Pvc vloer beter dan parket?

Een pvc vloer is een goede keuze als u op zoek bent naar een vloer van hoge kwaliteit die lang meegaat. Als u geen houten of parketvloer wilt, is een pvc vloer een relatief goedkoop alternatief. Bij pvc vindt u tal van voordelen waarvan u van kunt profiteren:

  • Pvc vloeren zijn onderhoudsvriendelijk.
  • Pvc vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming (laminaat en parket kunnen ook op vloerverwarming gelegd worden).
  • Dit type vloer is geluiddempend
  • Wat waterspetters op de vloer? Geen probleem! Pvc vloeren zijn vochtbestendig.
  • Pvc vloeren gaan erg lang mee. Tot wel 30 jaar.
  • Heeft u een kantoor of winkel? Pvc is de oplossing.

Waarom kiezen voor een laminaatvloer?

Laminaat heeft ook zijn voordelen. Net als pvc vloeren is dit type vloer een zeer goed en goedkoop alternatief voor houten/parketvloeren. Tegenwoordig zijn er steeds meer mogelijkheden. Het is dus voor veel mensen verstandig om te kiezen voor een laminaatvloer van hoge kwaliteit. Laminaatvloeren hebben erg veel voordelen.

  • Laminaatvloeren zijn een goedkoop alternatief voor pvc, parket of houten vloeren.
  • Laminaatvloeren zijn erg onderhoudsarm.
  • Laminaatvloeren gaan lang mee.
  • Deze vloeren zijn gemakkelijk te plaatsen.

Pvc of laminaat: Wat is beter?

Een pvc of laminaatvloer in huis? Misschien legt u een vloer in uw nieuwe woning en weet u niet zeker welke u moet kiezen. Of u wilt de huidige vloer van uw woning vervangen door een nieuwe vloer waar u lang plezier van zult hebben. Laminaat- en pvc vloeren hebben hun eigen voor-en nadelen. Deze vloeren hebben natuurlijk niet alleen maar voordelen. Het belangrijkste nadeel van laminaat ten opzichte van een pvc vloer is dat het meer contactgeluid maakt. Dit kan gelukkig opgelost worden met een juiste ondervloer. Echter, maakt een pvc vloer minder loopgeluid. Hiernaast zijn laminaatvloeren ook wat kouder aan de voeten ten opzichte van pvc vloeren. Het nadeel van een pvc vloer is dat de vloer relatief vlak moet zijn, en hiernaast is het prijskaartje ook wat minder prettig.

Laminaat of een pvc vloer: Wat is de beste keuze?

Wat voor uw woning de beste keuze is, hangt van veel factoren af. Wilt u bijvoorbeeld vloerverwarming? Dan is een pvc vloer een betere keuze. Dit type vloer is ideaal voor een combinatie van vloerverwarming, zelfs beter dan laminaatvloeren. Bij laminaatvloeren duurt het wat langer voordat de vloerverwarming de ruimte opwarmt. Als u op zoek bent naar een duurzame optie waar u jarenlang van kunt genieten zonder kwaliteit te verliezen, is een pvc vloer de beste keuze. Pvc vloeren zijn meestal sterker en duurzamer dan laminaatvloeren.

Goedkope opties laminaat en pvc bij Vloer-raam.nl

Hoewel de prijzen van pvc vloeren meestal hoger zijn dan laminaat, vind u bij Vloer&Raam de goedkoopste optie. Met kwalitatieve en goedkope merken bent u altijd zeker van een mooie vloer die in veel verschillende kleuren en designs verkrijgbaar zijn. Wij hebben laminaatvloeren vanaf circa 8 euro per m2 tot 40 euro per m2. Hiernaast hebben we pvc vloeren van circa 20 euro per m2 tot 60 euro per m2 (alles naar zijn prijs!). Wilt u alvast een kijkje nemen? Bekijk dan onze aanbiedingen pagina. Wij zien u graag in onze showroom waar een specialist u helpt met advies op maat.

Conclusie

Hopelijk heeft u wat opgestoken van deze “Pvc of laminaat: Wat is duurder?” blog!

Pvc aanbiedingen

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/
Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *