Hoe verwijder je een pvc vloer?

Het is tijd voor een nieuwe pvc vloer in uw woning, maar uw bestaande pvc vloer ligt nog in de woning en daar moet u vanaf! Het is belangrijk om te weten hoe u beschadiging aan de ondergrond of eventuele vloerverwarming kunt voorkomen. Is het moeilijk om een ​​pvc vloer te verwijderen? En kunt u het beter overlaten aan een vakman? Op deze pagina vind u alle informatie en handige tips over het verwijderen van een pvc vloer. Zo kunt u zich goed voorbereiden op de klus en kunt u het op de juiste manier uitvoeren. “Hoe verwijder je een pvc vloer?” Lees het op deze pagina.

Het is bekend dat het verwijderen van een plak pvc vloer (dryback) een grote klus is die u veel tijd kan kosten. De vloer wordt geplakt aan de ondergrond en als de montage goed is uitgevoerd wordt er een zeer sterke lijm gebruikt. De vloer zal niet zomaar loslaten. Het is belangrijk om het goed te doen, want als u het op de verkeerde manier doet, kan de ondergrond beschadigd raken. En dan moet het worden gerepareerd voordat een nieuwe vloer kan worden gelegd. En dit kost weer tijd en geld. Als u een pvc klik vloer legt, kost dit veel minder moeite. Het verwijderen van deze pvc vloer gaat veel makkelijker aangezien er geen lijm gebruikt wordt. Dit type pvc vloer kan daarom een ​​goede optie zijn, aangezien het verhuisbaar is.

Sfeerimpressies Vloer-raam.nl

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 34 recensies
We hebben een prachtige vloer gekocht! De kwaliteit is uitstekend en de service is geweldig!
Jeremy Bailey
Jeremy Bailey
2023-09-16
Het actie parket in de winkel is van zeer goede kwaliteit en een top prijs.
Eleanora Snyder
Eleanora Snyder
2023-09-14
Wat zijn wij top geholpen bij het uitzoeken van onze prachtige akoestische wandpanelen. De eigenaar was zelfs zo vriendelijk om te helpen met het tillen van de panelen naar onze auto. Daarnaast nam de eigenaar alle tijd voor ons, stelde ons zeer op ons gemak en dacht met ons mee. Alles klopte gewoon! Dus zoek niet langer verder voor wandpanelen, maar haal ze bij Vloer en Raam, waar je gegarandeerd de beste service en prijs/kwaliteitsverhouding krijgt!
Manon
Manon
2023-08-23
Onlangs hebben we op drie slaapkamers een nieuwe PVC vloer laten leggen. We zijn zeer tevreden met het resultaat: de vloer is professioneel gelegd, afgewerkt met plinten en keurig afgekit. Kortom, we bevelen Vloer en Raam van harte aan!
Lucas Visser
Lucas Visser
2023-07-09
Goed geholpen door Twan met het maken van een keuze voor een PVC vloer. Goeie kwaliteit vloer en een snelle levering.
Agnes Bestevaar
Agnes Bestevaar
2023-06-13
Bedankt Vloer En Raam voor een top service. Alles snel geregeld en netjes opgeleverd. Ik ben super blij met mijn houten vloer!
J
J
2023-04-20
We hebben twee trappen en een aantal kamers gedaan met pvc, aangeraden door Thomas van V&R Alkmaar. Wat een fijn mens, prima geholpen en hij kijkt naar je persoonlijke wensen. Komt ook nog thuis langs om op te meten en het eindresultaat te bekijken. Dank je Thomas. En ook monteur Bart van BOS voor je prima werk! We zijn heel tevreden over V&R, een jong bedrijf maar ze staan voor service en kwaliteit! Remco en Johan
JP Jambroes
JP Jambroes
2023-03-09
zeer servicegericht zonder gladde verkooppraatjes. Zeer goede kwaliteit/prijs verhouding
Margot “Indy Mul” arends
Margot “Indy Mul” arends
2022-12-05

Een pvc vloer verwijderen: zelf doen of laten doen?

Of u de pvc vloer zelf gaat verwijderen of laat verwijderen is natuurlijk uw eigen keuze. Indien u voldoende kennis heeft van verlijmde pvc vloeren is het mogelijk dat u zelf de pvc vloer eruit gaat halen. Als u echter geen risico wilt nemen, raden wij aan om het te laten doen. Zo weet u zeker dat de vloer op de juiste manier wordt verwijderd. Ook over de ondergrond hoeft u zich dan geen zorgen te maken, want voor het verwijderen van pvc vloeren gebruiken vakmannen de juiste apparatuur.

Tips voor het verwijderen van een pvc vloer

Er zijn een aantal tips als u een pvc vloer gaat verwijderen. Deze tips zorgen ervoor dat het verwijderen van de huidige vloer goed wordt uitgevoerd. Daarnaast spaart u de onderlaag en kunt u direct een nieuwe (pvc) vloer leggen.

Tip 1: Laat een vakman de vloer verwijderen

Maak gebruik van een professioneel bedrijf. Het verwijderen en installeren van een (pvc) vloer kunt u het beste overlaten aan professionals, zoals de specialisten van Vloer&Raam. Wij komen in uw woning kijken naar de huidige situatie en bieden advies op maat.

Tip 2: Verwijder de resterende lijm van de ondergrond

Als u de plak pvc vloer heeft verwijderd blijft er in de meeste gevallen lijmresten over op de ondergrond. Het is belangrijk dat u de ondergrond zo netjes en glad mogelijk maakt zodat de volgende (pvc) vloer eroverheen kan worden gelegd. In sommige gevallen moet er gelegaliseerd worden. Als u twijfelt kunt u een specialist van Vloer&Raam benaderen voor meer informatie.

Controleer de ondergrond

Na het verwijderen van de pvc vloer is het belangrijk om de ondergrond te bekijken. Voor het aanbrengen van een nieuwe pvc vloer dient de ondergrond niet alleen glad en schoon te zijn, maar ook droog. Een ondergrond in slechte staat kan later voor problemen zorgen. Met een goede ondergrond legt u met een gerust hart een nieuwe vloer. Dan bent u verzekerd van een mooie nieuwe vloer waar u lang van kunt genieten.

Een nieuwe pvc vloer

Het verwijderen van uw huidige pvc vloer is veel werk, maar net zo belangrijk als het kiezen van een nieuwe vloer. Daarvoor kunt u terecht bij Vloer-raam.nl. U kunt kiezen uit een grote collectie pvc, laminaat, parket en kurkvloeren in verschillende kleuren en dessins. Hiernaast bieden wij scherpe prijzen en hebben wij verschillende aanbiedingen in onze showroom. Er zit altijd een vloer bij die aansluit op uw wensen. Onze specialisten staan voor u klaar om advies op maat te geven en beantwoorden al uw vragen.

Conclusie

Hopelijk heeft u wat gehad aan deze “Hoe verwijder je een pvc vloer?” blog. En wat gaat u doen? Gaat u zelf de vloer verwijderen, of laat u het verwijderen?

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/
Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *