Hoe verwijder je een pvc vloer?

Het is tijd voor een nieuwe pvc vloer in uw woning, maar uw bestaande pvc vloer ligt nog in de woning en daar moet u vanaf! Het is belangrijk om te weten hoe u beschadiging aan de ondergrond of eventuele vloerverwarming kunt voorkomen. Is het moeilijk om een ​​pvc vloer te verwijderen? En kunt u het beter overlaten aan een vakman? Op deze pagina vind u alle informatie en handige tips over het verwijderen van een pvc vloer. Zo kunt u zich goed voorbereiden op de klus en kunt u het op de juiste manier uitvoeren. “Hoe verwijder je een pvc vloer?” Lees het op deze pagina.

Het is bekend dat het verwijderen van een plak pvc vloer (dryback) een grote klus is die u veel tijd kan kosten. De vloer wordt geplakt aan de ondergrond en als de montage goed is uitgevoerd wordt er een zeer sterke lijm gebruikt. De vloer zal niet zomaar loslaten. Het is belangrijk om het goed te doen, want als u het op de verkeerde manier doet, kan de ondergrond beschadigd raken. En dan moet het worden gerepareerd voordat een nieuwe vloer kan worden gelegd. En dit kost weer tijd en geld. Als u een pvc klik vloer legt, kost dit veel minder moeite. Het verwijderen van deze pvc vloer gaat veel makkelijker aangezien er geen lijm gebruikt wordt. Dit type pvc vloer kan daarom een ​​goede optie zijn, aangezien het verhuisbaar is.

Sfeerimpressies Vloer-raam.nl

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 42 recensies
Dit is een erg fijn en deskundig bedrijf. We zijn goed geadviseerd en als er iets mis is, wordt het direct opgelost! We zijn erg tevreden!
Nawid Iwema
Nawid Iwema
2023-08-02
Onlangs hebben we een nieuwe PVC vloer laten leggen. Hoewel er een kleine onvoorziene tegenslag was, werd dit direct opgelost en het eindresultaat mag er zijn!
Mariam de Blaauw
Mariam de Blaauw
2023-08-01
De communicatie was duidelijk en het belangrijkste: de vloer ligt er prachtig in!
Anne-Jan Salemink
Anne-Jan Salemink
2023-07-26
Vanaf het allereerste moment hadden we een ontzettend prettige communicatie. Het team is professioneel, vakbekwaam, jong en vriendelijk! We zouden hen aan iedereen aanbevelen. We wilden achteraf ook nog de onderzijde van de plinten laten afkitten, en dat werd snel geregeld. Topservice en we zijn heel blij met het eindresultaat!
Giovanni van der Wel
Giovanni van der Wel
2023-07-18
Geweldige organisatie. Mooie vloer, perfect gelegd. We zijn helemaal tevreden over deze uitstekende service.
Shaina van der Hilst
Shaina van der Hilst
2023-07-17
We hebben een prachtige vloer gekocht en deze is heel netjes gelegd.
Angel van Setten
Angel van Setten
2023-07-16
We hebben een zeer fijne ervaring gehad en kunnen het absoluut aanraden. De kwaliteit is uitstekend en de nazorg is ook prima in orde. De communicatie kon soms iets strakker, maar over het algemeen was het goed.
Rachèlle Hoogakker
Rachèlle Hoogakker
2023-07-15
We zijn ontzettend blij met Vloer en Raam. Ze hebben vloeren op twee verdiepingen gelegd, met prachtig resultaat. Daarnaast hebben ze ook alle raamdecoratie in ons hele huis verzorgd. We zijn enorm tevreden over het advies, de communicatie, de prijs en het maatwerk. Superblij!
Wendy C. Sinn
Wendy C. Sinn
2023-07-14
Wat een prachtige zaak met een enorme collectie! Een goede tip is om een afspraak te maken, zodat je alle aandacht krijgt. We kwamen voor een PVC vloer en werden uitstekend geholpen door Thomas. Hij dacht met ons mee en kwam met ideeën waar we zelf nog niet aan hadden gedacht.
Elmo van de Weg
Elmo van de Weg
2023-07-09
Onlangs hebben we op drie slaapkamers een nieuwe PVC vloer laten leggen. We zijn zeer tevreden met het resultaat: de vloer is professioneel gelegd, afgewerkt met plinten en keurig afgekit. Kortom, we bevelen Vloer en Raam van harte aan!
Lucas Visser
Lucas Visser
2023-07-09

Een pvc vloer verwijderen: zelf doen of laten doen?

Of u de pvc vloer zelf gaat verwijderen of laat verwijderen is natuurlijk uw eigen keuze. Indien u voldoende kennis heeft van verlijmde pvc vloeren is het mogelijk dat u zelf de pvc vloer eruit gaat halen. Als u echter geen risico wilt nemen, raden wij aan om het te laten doen. Zo weet u zeker dat de vloer op de juiste manier wordt verwijderd. Ook over de ondergrond hoeft u zich dan geen zorgen te maken, want voor het verwijderen van pvc vloeren gebruiken vakmannen de juiste apparatuur.

Tips voor het verwijderen van een pvc vloer

Er zijn een aantal tips als u een pvc vloer gaat verwijderen. Deze tips zorgen ervoor dat het verwijderen van de huidige vloer goed wordt uitgevoerd. Daarnaast spaart u de onderlaag en kunt u direct een nieuwe (pvc) vloer leggen.

Tip 1: Laat een vakman de vloer verwijderen

Maak gebruik van een professioneel bedrijf. Het verwijderen en installeren van een (pvc) vloer kunt u het beste overlaten aan professionals, zoals de specialisten van Vloer&Raam. Wij komen in uw woning kijken naar de huidige situatie en bieden advies op maat.

Tip 2: Verwijder de resterende lijm van de ondergrond

Als u de plak pvc vloer heeft verwijderd blijft er in de meeste gevallen lijmresten over op de ondergrond. Het is belangrijk dat u de ondergrond zo netjes en glad mogelijk maakt zodat de volgende (pvc) vloer eroverheen kan worden gelegd. In sommige gevallen moet er gelegaliseerd worden. Als u twijfelt kunt u een specialist van Vloer&Raam benaderen voor meer informatie.

Controleer de ondergrond

Na het verwijderen van de pvc vloer is het belangrijk om de ondergrond te bekijken. Voor het aanbrengen van een nieuwe pvc vloer dient de ondergrond niet alleen glad en schoon te zijn, maar ook droog. Een ondergrond in slechte staat kan later voor problemen zorgen. Met een goede ondergrond legt u met een gerust hart een nieuwe vloer. Dan bent u verzekerd van een mooie nieuwe vloer waar u lang van kunt genieten.

Een nieuwe pvc vloer

Het verwijderen van uw huidige pvc vloer is veel werk, maar net zo belangrijk als het kiezen van een nieuwe vloer. Daarvoor kunt u terecht bij Vloer-raam.nl. U kunt kiezen uit een grote collectie pvc, laminaat, parket en kurkvloeren in verschillende kleuren en dessins. Hiernaast bieden wij scherpe prijzen en hebben wij verschillende aanbiedingen in onze showroom. Er zit altijd een vloer bij die aansluit op uw wensen. Onze specialisten staan voor u klaar om advies op maat te geven en beantwoorden al uw vragen.

Conclusie

Hopelijk heeft u wat gehad aan deze “Hoe verwijder je een pvc vloer?” blog. En wat gaat u doen? Gaat u zelf de vloer verwijderen, of laat u het verwijderen?

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *