Hoe verwijder je een pvc vloer?

Het is tijd voor een nieuwe pvc vloer in uw woning, maar uw bestaande pvc vloer ligt nog in de woning en daar moet u vanaf! Het is belangrijk om te weten hoe u beschadiging aan de ondergrond of eventuele vloerverwarming kunt voorkomen. Is het moeilijk om een ​​pvc vloer te verwijderen? En kunt u het beter overlaten aan een vakman? Op deze pagina vind u alle informatie en handige tips over het verwijderen van een pvc vloer. Zo kunt u zich goed voorbereiden op de klus en kunt u het op de juiste manier uitvoeren. “Hoe verwijder je een pvc vloer?” Lees het op deze pagina.

Het is bekend dat het verwijderen van een plak pvc vloer (dryback) een grote klus is die u veel tijd kan kosten. De vloer wordt geplakt aan de ondergrond en als de montage goed is uitgevoerd wordt er een zeer sterke lijm gebruikt. De vloer zal niet zomaar loslaten. Het is belangrijk om het goed te doen, want als u het op de verkeerde manier doet, kan de ondergrond beschadigd raken. En dan moet het worden gerepareerd voordat een nieuwe vloer kan worden gelegd. En dit kost weer tijd en geld. Als u een pvc klik vloer legt, kost dit veel minder moeite. Het verwijderen van deze pvc vloer gaat veel makkelijker aangezien er geen lijm gebruikt wordt. Dit type pvc vloer kan daarom een ​​goede optie zijn, aangezien het verhuisbaar is.

Sfeerimpressies Vloer-raam.nl

Margot arends
Margot arends
2022-12-05
zeer servicegericht zonder gladde verkooppraatjes. Zeer goede kwaliteit/prijs verhouding
Johan
Johan
2022-11-07
Professioneel en effectief geholpen door Twan. Erg enthousiaste jongen met verstand van vloeren. Tevens persoonlijk advies gekregen, en ook nog is met een lach uit de zaak gegaan door z’n dosis humor!
Eloise Tomb
Eloise Tomb
2022-10-19
I'm an expat who does not speak Dutch. A lovely person called Mr Dwan(?) spoke perfect english and helped me and my husband. Thank you for sharing your knowledge, and patience with an older customer, much appreciated.
Joe
Joe
2022-10-12
Top geholpen door Tomas. Ze hebben scherpe prijzen en een ruim assortiment.
Cor Vrooland
Cor Vrooland
2022-09-27
Wat een fantastisch winkel geholpen door topverkoper Thomas en de twee top vakmannen voor het leggen van de vloer en het bekleden van de 2 trappen met pvc laminaat.Een geweldig resultaat in een woord TOP.Dit bedrijf is een aanrader.
vincent engelsman
vincent engelsman
2022-09-07
een positieve ervaring! Na een goede hulp in de winkel hebben we voor het hele huis vloeren gekocht. Geheel is netjes in huis gelegd. De dingen die niet meteen goed gingen werden ook netjes op gelost. Goede after service en betrokkenheid van Thomas! Wij zijn nu blij met onze mooie vloeren in huis!
Sebastian Mol Guerra
Sebastian Mol Guerra
2022-09-06
Ik heb laatst een visgraat vloer gekocht. Dat is inmiddels 2 maanden geleden en ben nog steeds ontzettend blij met het resultaat. Ik ben ook heel goed geholpen en geïnformeerd in het filiaal door de werknemer. Het is het zeker waard om hier langs te komen om te kijken voor een mooie vloer.
Anton van Schaick
Anton van Schaick
2022-08-26
Vloer en Raam geeft persoonlijke service. Communicatie verliep vlotjes. De levertijden waren relatief snel. Goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Een pvc vloer verwijderen: zelf doen of laten doen?

Of u de pvc vloer zelf gaat verwijderen of laat verwijderen is natuurlijk uw eigen keuze. Indien u voldoende kennis heeft van verlijmde pvc vloeren is het mogelijk dat u zelf de pvc vloer eruit gaat halen. Als u echter geen risico wilt nemen, raden wij aan om het te laten doen. Zo weet u zeker dat de vloer op de juiste manier wordt verwijderd. Ook over de ondergrond hoeft u zich dan geen zorgen te maken, want voor het verwijderen van pvc vloeren gebruiken vakmannen de juiste apparatuur.

Tips voor het verwijderen van een pvc vloer

Er zijn een aantal tips als u een pvc vloer gaat verwijderen. Deze tips zorgen ervoor dat het verwijderen van de huidige vloer goed wordt uitgevoerd. Daarnaast spaart u de onderlaag en kunt u direct een nieuwe (pvc) vloer leggen.

Tip 1: Laat een vakman de vloer verwijderen

Maak gebruik van een professioneel bedrijf. Het verwijderen en installeren van een (pvc) vloer kunt u het beste overlaten aan professionals, zoals de specialisten van Vloer&Raam. Wij komen in uw woning kijken naar de huidige situatie en bieden advies op maat.

Tip 2: Verwijder de resterende lijm van de ondergrond

Als u de plak pvc vloer heeft verwijderd blijft er in de meeste gevallen lijmresten over op de ondergrond. Het is belangrijk dat u de ondergrond zo netjes en glad mogelijk maakt zodat de volgende (pvc) vloer eroverheen kan worden gelegd. In sommige gevallen moet er gelegaliseerd worden. Als u twijfelt kunt u een specialist van Vloer&Raam benaderen voor meer informatie.

Controleer de ondergrond

Na het verwijderen van de pvc vloer is het belangrijk om de ondergrond te bekijken. Voor het aanbrengen van een nieuwe pvc vloer dient de ondergrond niet alleen glad en schoon te zijn, maar ook droog. Een ondergrond in slechte staat kan later voor problemen zorgen. Met een goede ondergrond legt u met een gerust hart een nieuwe vloer. Dan bent u verzekerd van een mooie nieuwe vloer waar u lang van kunt genieten.

Een nieuwe pvc vloer

Het verwijderen van uw huidige pvc vloer is veel werk, maar net zo belangrijk als het kiezen van een nieuwe vloer. Daarvoor kunt u terecht bij Vloer-raam.nl. U kunt kiezen uit een grote collectie pvc, laminaat, parket en kurkvloeren in verschillende kleuren en dessins. Hiernaast bieden wij scherpe prijzen en hebben wij verschillende aanbiedingen in onze showroom. Er zit altijd een vloer bij die aansluit op uw wensen. Onze specialisten staan voor u klaar om advies op maat te geven en beantwoorden al uw vragen.

Conclusie

Hopelijk heeft u wat gehad aan deze “Hoe verwijder je een pvc vloer?” blog. En wat gaat u doen? Gaat u zelf de vloer verwijderen, of laat u het verwijderen?

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *