Waarom een pvc vloer egaliseren?

Dit is één van de belangrijkste stappen bij het leggen van een pvc vloer: Het egaliseren van de vloer. Het egaliseren van pvc vloeren is erg belangrijk voor de kwaliteit en levensduur van de vloer. Het is dus belangrijk om het op de juiste manier te doen. U kunt lang genieten van een mooie vloer en daarnaast profiteert u van andere voordelen, zoals weinig onderhoud en een laag geluidsniveau. Maar Waarom een pvc vloer egaliseren? En hoe werkt het? Bij Vloer&Raam leest u veel informatie over dit proces.

Het belang van egaliseren bij pvc vloeren

Het egaliseren en leggen van pvc vloeren is erg belangrijk. Zoals? De pvc vloerbasis is een belangrijke factor. Aangezien de pvc vloer op de ondergrond wordt gelegd, moet deze glad en droog zijn. In de meeste gevallen doen professionals het. Hierdoor krijgt u het beste resultaat en weet u zeker dat het werk op de juiste manier wordt gedaan. Heeft u een vloer met een dikte van 2 a 3 millimeter, dan voelt u alles onder uw pvc vloer, met uitzondering als u een pvc klik vloer koopt en de juiste ondervloer koopt. Wij adviseren om met een professional te praten over de mogelijkheden in uw specifieke situatie. Vooral bij dryback pvc is het belangrijk om de ondergrond te egaliseren.

Sfeerimpressies Vloer&Raam

Margot arends
Margot arends
2022-12-05
zeer servicegericht zonder gladde verkooppraatjes. Zeer goede kwaliteit/prijs verhouding
Johan
Johan
2022-11-07
Professioneel en effectief geholpen door Twan. Erg enthousiaste jongen met verstand van vloeren. Tevens persoonlijk advies gekregen, en ook nog is met een lach uit de zaak gegaan door z’n dosis humor!
Eloise Tomb
Eloise Tomb
2022-10-19
I'm an expat who does not speak Dutch. A lovely person called Mr Dwan(?) spoke perfect english and helped me and my husband. Thank you for sharing your knowledge, and patience with an older customer, much appreciated.
Joe
Joe
2022-10-12
Top geholpen door Tomas. Ze hebben scherpe prijzen en een ruim assortiment.
Cor Vrooland
Cor Vrooland
2022-09-27
Wat een fantastisch winkel geholpen door topverkoper Thomas en de twee top vakmannen voor het leggen van de vloer en het bekleden van de 2 trappen met pvc laminaat.Een geweldig resultaat in een woord TOP.Dit bedrijf is een aanrader.
vincent engelsman
vincent engelsman
2022-09-07
een positieve ervaring! Na een goede hulp in de winkel hebben we voor het hele huis vloeren gekocht. Geheel is netjes in huis gelegd. De dingen die niet meteen goed gingen werden ook netjes op gelost. Goede after service en betrokkenheid van Thomas! Wij zijn nu blij met onze mooie vloeren in huis!
Sebastian Mol Guerra
Sebastian Mol Guerra
2022-09-06
Ik heb laatst een visgraat vloer gekocht. Dat is inmiddels 2 maanden geleden en ben nog steeds ontzettend blij met het resultaat. Ik ben ook heel goed geholpen en geïnformeerd in het filiaal door de werknemer. Het is het zeker waard om hier langs te komen om te kijken voor een mooie vloer.
Anton van Schaick
Anton van Schaick
2022-08-26
Vloer en Raam geeft persoonlijke service. Communicatie verliep vlotjes. De levertijden waren relatief snel. Goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Wat zijn de gevolgen van het niet egaliseren?

Pvc vloer egaliseren

Wat gebeurt er als u besluit de vloer niet te egaliseren? Na verloop van tijd kunnen er verschillende problemen ontstaan. U ziet/voelt bijvoorbeeld zandkorrels of stof onder de vloer. Dit is geen fijn gevoel. Daarnaast kan de vloer op sommige plaatsen verzwakken of kunnen er scheuren in de vloer ontstaan. Egaliseren en voorbereidend werk voor pvc vloeren zijn erg belangrijk. Er zijn veel dingen waar u rekening mee moet houden voordat u een pvc vloer gaat lijmen klikken.

Wat is de droogtijd na egaliseren pvc vloer?

Allereerst mag u de eerste 5 uur niet op het pvc lopen. De vloer dient minimaal 24 uur met rust te worden gelaten. Hierdoor wordt de vloer hard en egaal. Leg ook 24 uur van tevoren de pvc pakken in uw huis. De vloer kan dan acclimatiseren en dan wordt het eindresultaat nog beter. Pvc vloeren laten leggen en egaliseren zou u bij onze specialisten kunnen uitvoeren.

De vloer egaliseren bij een houten vloer

Pvc vloer egaliseren

In sommige huizen kun je een houten ondervloer hebben. Dit betekent niet dat het niet mogelijk is om hier een pvc vloer te leggen. Bij houten vloeren worden eerst de spijkers en andere oneffenheden verwijderd. Vervolgens wordt de toplaag aangebracht en vastgezet met verzonken schroeven, en hierna worden de gaten opgevuld met snelcement. Vervolgens kan de houten vloer geëgaliseerd worden en kan de pvc vloer erop gelegd worden. Eventueel kunt u ook een pvc klik vloer plaatsen op de houten vloer, met de juiste onderlaag zou dit mogelijk kunnen zijn.

Kosten pvc vloer egaliseren en leggen

Pvc vloer egaliseren

U wilt natuurlijk weten hoeveel u aan deze activiteiten uitgeeft. De prijs van pvc vloeren, inclusief leggen en egaliseren, is afhankelijk van veel factoren, zoals de indeling van de ruimte, maar ook het type ondervloer en pvc vloer dat u wilt leggen. De prijzen staan dus niet vast. U kunt een afspraak maken met een specialist van Vloer&Raam, krijgt u advies op maat en weet u meteen waar u staat.

Conclusie

Het egaliseren bij het monteren van een pvc vloer hangt af van verschillende factoren. Niet in alle gevallen hoeft u te egaliseren, en is het ook mogelijk om een pvc klik vloer te leggen. Wij raden aan om met een specialist van Vloer&Raam in contact te komen voor advies op maat. Hopelijk heeft u wat gehad aan deze “Waarom een pvc vloer egaliseren?” blog.

Aanbiedingen_vloer_raam

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *