Waarom een pvc vloer egaliseren?

Dit is één van de belangrijkste stappen bij het leggen van een pvc vloer: Het egaliseren van de vloer. Het egaliseren van pvc vloeren is erg belangrijk voor de kwaliteit en levensduur van de vloer. Het is dus belangrijk om het op de juiste manier te doen. U kunt lang genieten van een mooie vloer en daarnaast profiteert u van andere voordelen, zoals weinig onderhoud en een laag geluidsniveau. Maar Waarom een pvc vloer egaliseren? En hoe werkt het? Bij Vloer&Raam leest u veel informatie over dit proces.

Het belang van egaliseren bij pvc vloeren

Het egaliseren en leggen van pvc vloeren is erg belangrijk. Zoals? De pvc vloerbasis is een belangrijke factor. Aangezien de pvc vloer op de ondergrond wordt gelegd, moet deze glad en droog zijn. In de meeste gevallen doen professionals het. Hierdoor krijgt u het beste resultaat en weet u zeker dat het werk op de juiste manier wordt gedaan. Heeft u een vloer met een dikte van 2 a 3 millimeter, dan voelt u alles onder uw pvc vloer, met uitzondering als u een pvc klik vloer koopt en de juiste ondervloer koopt. Wij adviseren om met een professional te praten over de mogelijkheden in uw specifieke situatie. Vooral bij dryback pvc is het belangrijk om de ondergrond te egaliseren.

Sfeerimpressies Vloer&Raam

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 34 recensies
We hebben een prachtige vloer gekocht! De kwaliteit is uitstekend en de service is geweldig!
Jeremy Bailey
Jeremy Bailey
2023-09-16
Het actie parket in de winkel is van zeer goede kwaliteit en een top prijs.
Eleanora Snyder
Eleanora Snyder
2023-09-14
Wat zijn wij top geholpen bij het uitzoeken van onze prachtige akoestische wandpanelen. De eigenaar was zelfs zo vriendelijk om te helpen met het tillen van de panelen naar onze auto. Daarnaast nam de eigenaar alle tijd voor ons, stelde ons zeer op ons gemak en dacht met ons mee. Alles klopte gewoon! Dus zoek niet langer verder voor wandpanelen, maar haal ze bij Vloer en Raam, waar je gegarandeerd de beste service en prijs/kwaliteitsverhouding krijgt!
Manon
Manon
2023-08-23
Onlangs hebben we op drie slaapkamers een nieuwe PVC vloer laten leggen. We zijn zeer tevreden met het resultaat: de vloer is professioneel gelegd, afgewerkt met plinten en keurig afgekit. Kortom, we bevelen Vloer en Raam van harte aan!
Lucas Visser
Lucas Visser
2023-07-09
Goed geholpen door Twan met het maken van een keuze voor een PVC vloer. Goeie kwaliteit vloer en een snelle levering.
Agnes Bestevaar
Agnes Bestevaar
2023-06-13
Bedankt Vloer En Raam voor een top service. Alles snel geregeld en netjes opgeleverd. Ik ben super blij met mijn houten vloer!
J
J
2023-04-20
We hebben twee trappen en een aantal kamers gedaan met pvc, aangeraden door Thomas van V&R Alkmaar. Wat een fijn mens, prima geholpen en hij kijkt naar je persoonlijke wensen. Komt ook nog thuis langs om op te meten en het eindresultaat te bekijken. Dank je Thomas. En ook monteur Bart van BOS voor je prima werk! We zijn heel tevreden over V&R, een jong bedrijf maar ze staan voor service en kwaliteit! Remco en Johan
JP Jambroes
JP Jambroes
2023-03-09
zeer servicegericht zonder gladde verkooppraatjes. Zeer goede kwaliteit/prijs verhouding
Margot “Indy Mul” arends
Margot “Indy Mul” arends
2022-12-05

Wat zijn de gevolgen van het niet egaliseren?

Pvc vloer egaliseren

Wat gebeurt er als u besluit de vloer niet te egaliseren? Na verloop van tijd kunnen er verschillende problemen ontstaan. U ziet/voelt bijvoorbeeld zandkorrels of stof onder de vloer. Dit is geen fijn gevoel. Daarnaast kan de vloer op sommige plaatsen verzwakken of kunnen er scheuren in de vloer ontstaan. Egaliseren en voorbereidend werk voor pvc vloeren zijn erg belangrijk. Er zijn veel dingen waar u rekening mee moet houden voordat u een pvc vloer gaat lijmen klikken.

Wat is de droogtijd na egaliseren pvc vloer?

Allereerst mag u de eerste 5 uur niet op het pvc lopen. De vloer dient minimaal 24 uur met rust te worden gelaten. Hierdoor wordt de vloer hard en egaal. Leg ook 24 uur van tevoren de pvc pakken in uw huis. De vloer kan dan acclimatiseren en dan wordt het eindresultaat nog beter. Pvc vloeren laten leggen en egaliseren zou u bij onze specialisten kunnen uitvoeren.

De vloer egaliseren bij een houten vloer

Pvc vloer egaliseren

In sommige huizen kun je een houten ondervloer hebben. Dit betekent niet dat het niet mogelijk is om hier een pvc vloer te leggen. Bij houten vloeren worden eerst de spijkers en andere oneffenheden verwijderd. Vervolgens wordt de toplaag aangebracht en vastgezet met verzonken schroeven, en hierna worden de gaten opgevuld met snelcement. Vervolgens kan de houten vloer geëgaliseerd worden en kan de pvc vloer erop gelegd worden. Eventueel kunt u ook een pvc klik vloer plaatsen op de houten vloer, met de juiste onderlaag zou dit mogelijk kunnen zijn.

Kosten pvc vloer egaliseren en leggen

Pvc vloer egaliseren

U wilt natuurlijk weten hoeveel u aan deze activiteiten uitgeeft. De prijs van pvc vloeren, inclusief leggen en egaliseren, is afhankelijk van veel factoren, zoals de indeling van de ruimte, maar ook het type ondervloer en pvc vloer dat u wilt leggen. De prijzen staan dus niet vast. U kunt een afspraak maken met een specialist van Vloer&Raam, krijgt u advies op maat en weet u meteen waar u staat.

Conclusie

Het egaliseren bij het monteren van een pvc vloer hangt af van verschillende factoren. Niet in alle gevallen hoeft u te egaliseren, en is het ook mogelijk om een pvc klik vloer te leggen. Wij raden aan om met een specialist van Vloer&Raam in contact te komen voor advies op maat. Hopelijk heeft u wat gehad aan deze “Waarom een pvc vloer egaliseren?” blog.

Aanbiedingen_vloer_raam

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/
Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *