Waarom een pvc vloer egaliseren?

Dit is één van de belangrijkste stappen bij het leggen van een pvc vloer: Het egaliseren van de vloer. Het egaliseren van pvc vloeren is erg belangrijk voor de kwaliteit en levensduur van de vloer. Het is dus belangrijk om het op de juiste manier te doen. U kunt lang genieten van een mooie vloer en daarnaast profiteert u van andere voordelen, zoals weinig onderhoud en een laag geluidsniveau. Maar Waarom een pvc vloer egaliseren? En hoe werkt het? Bij Vloer&Raam leest u veel informatie over dit proces.

Het belang van egaliseren bij pvc vloeren

Het egaliseren en leggen van pvc vloeren is erg belangrijk. Zoals? De pvc vloerbasis is een belangrijke factor. Aangezien de pvc vloer op de ondergrond wordt gelegd, moet deze glad en droog zijn. In de meeste gevallen doen professionals het. Hierdoor krijgt u het beste resultaat en weet u zeker dat het werk op de juiste manier wordt gedaan. Heeft u een vloer met een dikte van 2 a 3 millimeter, dan voelt u alles onder uw pvc vloer, met uitzondering als u een pvc klik vloer koopt en de juiste ondervloer koopt. Wij adviseren om met een professional te praten over de mogelijkheden in uw specifieke situatie. Vooral bij dryback pvc is het belangrijk om de ondergrond te egaliseren.

Sfeerimpressies Vloer&Raam

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 42 recensies
Dit is een erg fijn en deskundig bedrijf. We zijn goed geadviseerd en als er iets mis is, wordt het direct opgelost! We zijn erg tevreden!
Nawid Iwema
Nawid Iwema
2023-08-02
Onlangs hebben we een nieuwe PVC vloer laten leggen. Hoewel er een kleine onvoorziene tegenslag was, werd dit direct opgelost en het eindresultaat mag er zijn!
Mariam de Blaauw
Mariam de Blaauw
2023-08-01
De communicatie was duidelijk en het belangrijkste: de vloer ligt er prachtig in!
Anne-Jan Salemink
Anne-Jan Salemink
2023-07-26
Vanaf het allereerste moment hadden we een ontzettend prettige communicatie. Het team is professioneel, vakbekwaam, jong en vriendelijk! We zouden hen aan iedereen aanbevelen. We wilden achteraf ook nog de onderzijde van de plinten laten afkitten, en dat werd snel geregeld. Topservice en we zijn heel blij met het eindresultaat!
Giovanni van der Wel
Giovanni van der Wel
2023-07-18
Geweldige organisatie. Mooie vloer, perfect gelegd. We zijn helemaal tevreden over deze uitstekende service.
Shaina van der Hilst
Shaina van der Hilst
2023-07-17
We hebben een prachtige vloer gekocht en deze is heel netjes gelegd.
Angel van Setten
Angel van Setten
2023-07-16
We hebben een zeer fijne ervaring gehad en kunnen het absoluut aanraden. De kwaliteit is uitstekend en de nazorg is ook prima in orde. De communicatie kon soms iets strakker, maar over het algemeen was het goed.
Rachèlle Hoogakker
Rachèlle Hoogakker
2023-07-15
We zijn ontzettend blij met Vloer en Raam. Ze hebben vloeren op twee verdiepingen gelegd, met prachtig resultaat. Daarnaast hebben ze ook alle raamdecoratie in ons hele huis verzorgd. We zijn enorm tevreden over het advies, de communicatie, de prijs en het maatwerk. Superblij!
Wendy C. Sinn
Wendy C. Sinn
2023-07-14
Wat een prachtige zaak met een enorme collectie! Een goede tip is om een afspraak te maken, zodat je alle aandacht krijgt. We kwamen voor een PVC vloer en werden uitstekend geholpen door Thomas. Hij dacht met ons mee en kwam met ideeën waar we zelf nog niet aan hadden gedacht.
Elmo van de Weg
Elmo van de Weg
2023-07-09
Onlangs hebben we op drie slaapkamers een nieuwe PVC vloer laten leggen. We zijn zeer tevreden met het resultaat: de vloer is professioneel gelegd, afgewerkt met plinten en keurig afgekit. Kortom, we bevelen Vloer en Raam van harte aan!
Lucas Visser
Lucas Visser
2023-07-09

Wat zijn de gevolgen van het niet egaliseren?

Pvc vloer egaliseren

Wat gebeurt er als u besluit de vloer niet te egaliseren? Na verloop van tijd kunnen er verschillende problemen ontstaan. U ziet/voelt bijvoorbeeld zandkorrels of stof onder de vloer. Dit is geen fijn gevoel. Daarnaast kan de vloer op sommige plaatsen verzwakken of kunnen er scheuren in de vloer ontstaan. Egaliseren en voorbereidend werk voor pvc vloeren zijn erg belangrijk. Er zijn veel dingen waar u rekening mee moet houden voordat u een pvc vloer gaat lijmen klikken.

Wat is de droogtijd na egaliseren pvc vloer?

Allereerst mag u de eerste 5 uur niet op het pvc lopen. De vloer dient minimaal 24 uur met rust te worden gelaten. Hierdoor wordt de vloer hard en egaal. Leg ook 24 uur van tevoren de pvc pakken in uw huis. De vloer kan dan acclimatiseren en dan wordt het eindresultaat nog beter. Pvc vloeren laten leggen en egaliseren zou u bij onze specialisten kunnen uitvoeren.

De vloer egaliseren bij een houten vloer

Pvc vloer egaliseren

In sommige huizen kun je een houten ondervloer hebben. Dit betekent niet dat het niet mogelijk is om hier een pvc vloer te leggen. Bij houten vloeren worden eerst de spijkers en andere oneffenheden verwijderd. Vervolgens wordt de toplaag aangebracht en vastgezet met verzonken schroeven, en hierna worden de gaten opgevuld met snelcement. Vervolgens kan de houten vloer geëgaliseerd worden en kan de pvc vloer erop gelegd worden. Eventueel kunt u ook een pvc klik vloer plaatsen op de houten vloer, met de juiste onderlaag zou dit mogelijk kunnen zijn.

Kosten pvc vloer egaliseren en leggen

Pvc vloer egaliseren

U wilt natuurlijk weten hoeveel u aan deze activiteiten uitgeeft. De prijs van pvc vloeren, inclusief leggen en egaliseren, is afhankelijk van veel factoren, zoals de indeling van de ruimte, maar ook het type ondervloer en pvc vloer dat u wilt leggen. De prijzen staan dus niet vast. U kunt een afspraak maken met een specialist van Vloer&Raam, krijgt u advies op maat en weet u meteen waar u staat.

Conclusie

Het egaliseren bij het monteren van een pvc vloer hangt af van verschillende factoren. Niet in alle gevallen hoeft u te egaliseren, en is het ook mogelijk om een pvc klik vloer te leggen. Wij raden aan om met een specialist van Vloer&Raam in contact te komen voor advies op maat. Hopelijk heeft u wat gehad aan deze “Waarom een pvc vloer egaliseren?” blog.

Aanbiedingen_vloer_raam

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *