Waarom een pvc vloer lijmen?

Heeft u een nieuwe pvc vloer en wilt u deze zelf leggen? Dan is het belangrijk om te weten hoe u ervoor zorgt dat u de pvc vloer op de juiste manier legt. Pvc vloeren kunnen op verschillende manieren worden gelegd. U kunt de pvc vloer lijmen of klikken. Als u een lijm pvc vloer kiest, moet u beginnen met een speciale lijm voor pvc vloeren. Maar hoe lijm je een pvc vloer en waar vind je deze lijm voor een pvc vloer? Hier leest u de belangrijkste informatie over “Waarom een pvc vloer lijmen?”. Veel leesplezier!

Moet ik een pvc vloer verlijmen?

Pvc_vloer_plank_1

We krijgen vaak de vraag of je pvc vloeren moet verlijmen. Veel mensen weten niet dat het afhangt van veel verschillende factoren. Er zijn verschillende soorten pvc vloeren, elk met een uniek installatieproces. Zorg ervoor dat u bekend bent met de instructies en installatieopties van de winkel voordat u het zelf installeert.

Sfeerimpressies Vloer&Raam

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 42 recensies
Dit is een erg fijn en deskundig bedrijf. We zijn goed geadviseerd en als er iets mis is, wordt het direct opgelost! We zijn erg tevreden!
Nawid Iwema
Nawid Iwema
2023-08-02
Onlangs hebben we een nieuwe PVC vloer laten leggen. Hoewel er een kleine onvoorziene tegenslag was, werd dit direct opgelost en het eindresultaat mag er zijn!
Mariam de Blaauw
Mariam de Blaauw
2023-08-01
De communicatie was duidelijk en het belangrijkste: de vloer ligt er prachtig in!
Anne-Jan Salemink
Anne-Jan Salemink
2023-07-26
Vanaf het allereerste moment hadden we een ontzettend prettige communicatie. Het team is professioneel, vakbekwaam, jong en vriendelijk! We zouden hen aan iedereen aanbevelen. We wilden achteraf ook nog de onderzijde van de plinten laten afkitten, en dat werd snel geregeld. Topservice en we zijn heel blij met het eindresultaat!
Giovanni van der Wel
Giovanni van der Wel
2023-07-18
Geweldige organisatie. Mooie vloer, perfect gelegd. We zijn helemaal tevreden over deze uitstekende service.
Shaina van der Hilst
Shaina van der Hilst
2023-07-17
We hebben een prachtige vloer gekocht en deze is heel netjes gelegd.
Angel van Setten
Angel van Setten
2023-07-16
We hebben een zeer fijne ervaring gehad en kunnen het absoluut aanraden. De kwaliteit is uitstekend en de nazorg is ook prima in orde. De communicatie kon soms iets strakker, maar over het algemeen was het goed.
Rachèlle Hoogakker
Rachèlle Hoogakker
2023-07-15
We zijn ontzettend blij met Vloer en Raam. Ze hebben vloeren op twee verdiepingen gelegd, met prachtig resultaat. Daarnaast hebben ze ook alle raamdecoratie in ons hele huis verzorgd. We zijn enorm tevreden over het advies, de communicatie, de prijs en het maatwerk. Superblij!
Wendy C. Sinn
Wendy C. Sinn
2023-07-14
Wat een prachtige zaak met een enorme collectie! Een goede tip is om een afspraak te maken, zodat je alle aandacht krijgt. We kwamen voor een PVC vloer en werden uitstekend geholpen door Thomas. Hij dacht met ons mee en kwam met ideeën waar we zelf nog niet aan hadden gedacht.
Elmo van de Weg
Elmo van de Weg
2023-07-09
Onlangs hebben we op drie slaapkamers een nieuwe PVC vloer laten leggen. We zijn zeer tevreden met het resultaat: de vloer is professioneel gelegd, afgewerkt met plinten en keurig afgekit. Kortom, we bevelen Vloer en Raam van harte aan!
Lucas Visser
Lucas Visser
2023-07-09

Hier zijn de twee populairste soorten pvc vloeren:

#1: Klik pvc vloeren

Klik pvc vloeren hebben een vergrendelingssysteem, wat de installatie net zo eenvoudig maakt als laminaat vloeren. Voor deze installatiemethode is geen lijm nodig. Installatie vereist alleen een dampdichte ondergrond (afhankelijk van de ondergrond) en eventueel wat installatiegereedschap.

#2: Plak pvc vloeren

Zoals de naam al doet vermoeden: Lijm voor deze pvc vloeren is vereist. Deze manier van leggen is niet zo snel en gemakkelijk als klik pvc vloeren. Elke plank moet op de vloer worden gelijmd. Voor deze installatie van gelijmde pvc vloeren is ook egaliseren van belang. Deze pvc plak vloer is uitermate geschikt voor vloerverwarming.

Voordat u begint: Controleer de vloer

Een van de belangrijkste dingen om te overwegen voordat u pvc vloeren zelf gaat lijmen, is het oppervlak. Het moet niet alleen droog zijn, maar ook schoon en netjes. Zo weet u zeker dat de vloer goed gelegd wordt en u er jarenlang plezier van zult hebben. Het verlijmen van pvc vloeren op beton is mogelijk indien de ondergrond glad en droog is. Hetzelfde geldt voor het verlijmen van pvc vloeren op hout: Egalisatie van de vloer is meestal vereist.

Kun je een Pvc vloer op het laminaat lijmen?

Pvc_vloer_plank_2

In de meeste gevallen is dit niet aan te raden. Het is het beste om de vloer te verwijderen, zodat u een gladde ondergrond kunt creëren voor uw nieuwe pvc vloer. Het is verstandig om een vloerenspecialist in te schakelen voor het leggen van een pvc vloer op een houten vloer.

Tips voor het lijmen van pvc vloeren

De beste tips voor het verlijmen van pvc vloeren is dat je eerst moet zorgen voor een goede ondergrond. Daarnaast moet de ruimte ook volledig stofvrij zijn. Het is ook altijd handig om het volgende in gedachten te houden:

  • Woont u in een appartement of een bovenwoning? Vraag dan aan de woningbouwvereniging of een geluidsabsorberende ondervloer verplicht is.
  • Laat het materiaal acclimatiseren door minimaal 24 uur van tevoren pvc vloerpakketten in de ruimte te leggen waar het wordt gelegd.
  • Zorg ervoor dat u over alle benodigde apparatuur beschikt en gebruik het juiste gereedschap.

Zelf de pvc vloer plakken: Dit is de voorbereiding

Voordat u begint met het verlijmen van pvc vloeren, zijn er een aantal zaken waar u prioriteit aan moet geven. Zo is het belangrijk om de juiste hoeveelheid pvc vloer in huis te hebben. Zorg ervoor dat de ruimte perfect schoon en opgeruimd is. Bepaal de legrichting van de vloer. Meestal begin je met leggen langs de langste muur in de ruimte. De lange banen zorgen voor een optisch grotere ruimte.

Waar kan je pvc vloerlijm kopen?

Pvc_vloer_plank_3

Natuurlijk heb je lijm nodig voor de pvc vloer als je ermee begint. Er zijn veel plaatsen waar u terecht kunt voor pvc vloerlijm. Je kunt het altijd online bestellen, maar het is ook mogelijk om langs te gaan bij een lokale bouwmarkt.

Conclusie

Hopelijk heeft u wat gehad aan deze “Waarom een pvc vloer lijmen?” blog. Dus, gaat u pvc klikken of pvc lijmen? Wist u dat wij een groot assortiment hebben aan pvc vloeren? En ook nog is tegen scherpe prijzen! Bekijk hier onze pvc aanbiedingen (meer in onze showroom). Wilt u meer informatie over ons aanbod en diensten? Loop gewoon naar binnen, of maak een afspraak door middel van het formulier in te vullen.

Aanbiedingen_vloer_raam

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *