Waarom een pvc vloer lijmen?

Heeft u een nieuwe pvc vloer en wilt u deze zelf leggen? Dan is het belangrijk om te weten hoe u ervoor zorgt dat u de pvc vloer op de juiste manier legt. Pvc vloeren kunnen op verschillende manieren worden gelegd. U kunt de pvc vloer lijmen of klikken. Als u een lijm pvc vloer kiest, moet u beginnen met een speciale lijm voor pvc vloeren. Maar hoe lijm je een pvc vloer en waar vind je deze lijm voor een pvc vloer? Hier leest u de belangrijkste informatie over “Waarom een pvc vloer lijmen?”. Veel leesplezier!

Moet ik een pvc vloer verlijmen?

Pvc_vloer_plank_1

We krijgen vaak de vraag of je pvc vloeren moet verlijmen. Veel mensen weten niet dat het afhangt van veel verschillende factoren. Er zijn verschillende soorten pvc vloeren, elk met een uniek installatieproces. Zorg ervoor dat u bekend bent met de instructies en installatieopties van de winkel voordat u het zelf installeert.

Sfeerimpressies Vloer&Raam

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 34 recensies
We hebben een prachtige vloer gekocht! De kwaliteit is uitstekend en de service is geweldig!
Jeremy Bailey
Jeremy Bailey
2023-09-16
Het actie parket in de winkel is van zeer goede kwaliteit en een top prijs.
Eleanora Snyder
Eleanora Snyder
2023-09-14
Wat zijn wij top geholpen bij het uitzoeken van onze prachtige akoestische wandpanelen. De eigenaar was zelfs zo vriendelijk om te helpen met het tillen van de panelen naar onze auto. Daarnaast nam de eigenaar alle tijd voor ons, stelde ons zeer op ons gemak en dacht met ons mee. Alles klopte gewoon! Dus zoek niet langer verder voor wandpanelen, maar haal ze bij Vloer en Raam, waar je gegarandeerd de beste service en prijs/kwaliteitsverhouding krijgt!
Manon
Manon
2023-08-23
Onlangs hebben we op drie slaapkamers een nieuwe PVC vloer laten leggen. We zijn zeer tevreden met het resultaat: de vloer is professioneel gelegd, afgewerkt met plinten en keurig afgekit. Kortom, we bevelen Vloer en Raam van harte aan!
Lucas Visser
Lucas Visser
2023-07-09
Goed geholpen door Twan met het maken van een keuze voor een PVC vloer. Goeie kwaliteit vloer en een snelle levering.
Agnes Bestevaar
Agnes Bestevaar
2023-06-13
Bedankt Vloer En Raam voor een top service. Alles snel geregeld en netjes opgeleverd. Ik ben super blij met mijn houten vloer!
J
J
2023-04-20
We hebben twee trappen en een aantal kamers gedaan met pvc, aangeraden door Thomas van V&R Alkmaar. Wat een fijn mens, prima geholpen en hij kijkt naar je persoonlijke wensen. Komt ook nog thuis langs om op te meten en het eindresultaat te bekijken. Dank je Thomas. En ook monteur Bart van BOS voor je prima werk! We zijn heel tevreden over V&R, een jong bedrijf maar ze staan voor service en kwaliteit! Remco en Johan
JP Jambroes
JP Jambroes
2023-03-09
zeer servicegericht zonder gladde verkooppraatjes. Zeer goede kwaliteit/prijs verhouding
Margot “Indy Mul” arends
Margot “Indy Mul” arends
2022-12-05

Hier zijn de twee populairste soorten pvc vloeren:

#1: Klik pvc vloeren

Klik pvc vloeren hebben een vergrendelingssysteem, wat de installatie net zo eenvoudig maakt als laminaat vloeren. Voor deze installatiemethode is geen lijm nodig. Installatie vereist alleen een dampdichte ondergrond (afhankelijk van de ondergrond) en eventueel wat installatiegereedschap.

#2: Plak pvc vloeren

Zoals de naam al doet vermoeden: Lijm voor deze pvc vloeren is vereist. Deze manier van leggen is niet zo snel en gemakkelijk als klik pvc vloeren. Elke plank moet op de vloer worden gelijmd. Voor deze installatie van gelijmde pvc vloeren is ook egaliseren van belang. Deze pvc plak vloer is uitermate geschikt voor vloerverwarming.

Voordat u begint: Controleer de vloer

Een van de belangrijkste dingen om te overwegen voordat u pvc vloeren zelf gaat lijmen, is het oppervlak. Het moet niet alleen droog zijn, maar ook schoon en netjes. Zo weet u zeker dat de vloer goed gelegd wordt en u er jarenlang plezier van zult hebben. Het verlijmen van pvc vloeren op beton is mogelijk indien de ondergrond glad en droog is. Hetzelfde geldt voor het verlijmen van pvc vloeren op hout: Egalisatie van de vloer is meestal vereist.

Kun je een Pvc vloer op het laminaat lijmen?

Pvc_vloer_plank_2

In de meeste gevallen is dit niet aan te raden. Het is het beste om de vloer te verwijderen, zodat u een gladde ondergrond kunt creëren voor uw nieuwe pvc vloer. Het is verstandig om een vloerenspecialist in te schakelen voor het leggen van een pvc vloer op een houten vloer.

Tips voor het lijmen van pvc vloeren

De beste tips voor het verlijmen van pvc vloeren is dat je eerst moet zorgen voor een goede ondergrond. Daarnaast moet de ruimte ook volledig stofvrij zijn. Het is ook altijd handig om het volgende in gedachten te houden:

  • Woont u in een appartement of een bovenwoning? Vraag dan aan de woningbouwvereniging of een geluidsabsorberende ondervloer verplicht is.
  • Laat het materiaal acclimatiseren door minimaal 24 uur van tevoren pvc vloerpakketten in de ruimte te leggen waar het wordt gelegd.
  • Zorg ervoor dat u over alle benodigde apparatuur beschikt en gebruik het juiste gereedschap.

Zelf de pvc vloer plakken: Dit is de voorbereiding

Voordat u begint met het verlijmen van pvc vloeren, zijn er een aantal zaken waar u prioriteit aan moet geven. Zo is het belangrijk om de juiste hoeveelheid pvc vloer in huis te hebben. Zorg ervoor dat de ruimte perfect schoon en opgeruimd is. Bepaal de legrichting van de vloer. Meestal begin je met leggen langs de langste muur in de ruimte. De lange banen zorgen voor een optisch grotere ruimte.

Waar kan je pvc vloerlijm kopen?

Pvc_vloer_plank_3

Natuurlijk heb je lijm nodig voor de pvc vloer als je ermee begint. Er zijn veel plaatsen waar u terecht kunt voor pvc vloerlijm. Je kunt het altijd online bestellen, maar het is ook mogelijk om langs te gaan bij een lokale bouwmarkt.

Conclusie

Hopelijk heeft u wat gehad aan deze “Waarom een pvc vloer lijmen?” blog. Dus, gaat u pvc klikken of pvc lijmen? Wist u dat wij een groot assortiment hebben aan pvc vloeren? En ook nog is tegen scherpe prijzen! Bekijk hier onze pvc aanbiedingen (meer in onze showroom). Wilt u meer informatie over ons aanbod en diensten? Loop gewoon naar binnen, of maak een afspraak door middel van het formulier in te vullen.

Aanbiedingen_vloer_raam

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/
Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *