Waarom moet een pvc vloer acclimatiseren?

Bij het plannen van een vloerproject vraagt ​​u zich misschien af: “Moeten pvc vloeren acclimatiseren?” en “Waarom moet een pvc vloer acclimatiseren?”. Dit zijn belangrijke vragen om te stellen. Pvc vloeren moeten voor het leggen geacclimatiseerd worden. Deze belangrijke stap vergroot de kans op een goede installatie. Over een jaar kan uw vloer er net zo mooi uitzien als op de dag dat u hem legde. Ontdek waarom het belangrijk is om je pvc vloer te acclimatiseren en hoe je dat doet.

Moeten pvc vloeren acclimatiseren?

Pvc_vloer_tegel_2

De binnenlaag van pvc vloeren is gemaakt van een poreus materiaal. Het kan de vorm en grootte van uw planken aanzienlijk veranderen. Laten we eens kijken waarom dit zo is. De lucht in je huis bevat waterdamp. We gebruiken de term “vochtigheid” om te beschrijven hoeveel vocht er in de lucht zit. Bovendien wordt de lucht meestal binnen een bepaald temperatuurbereik gehouden.

De voorwaarden van de winkel waar u de vloer heeft gekocht kunnen sterk verschillen. Het kan warmer of kouder zijn en de luchtvochtigheid kan hoger of lager zijn. Als vochtige lucht de poreuze ruimtes op de vloer vult, zullen de pvc planken uitzetten. Droge lucht leidt daarentegen tot uitdroging.

Het heeft tijd nodig om uw pvc vloer thuis te laten wennen, in plaats van de omstandigheden van de winkel of het magazijn waar het wordt opgeslagen. Zo zijn de temperatuur en vochtigheid van de planken hetzelfde als in de omgeving. Ook als u al een tijdje het vloermateriaal hebt, is acclimatisatie nog steeds belangrijk. De garage of kelder waar u het opbergt is waarschijnlijk niet in dezelfde staat als de rest van uw huis.

Sfeerimpressies Vloer&Raam

Margot arends
Margot arends
2022-12-05
zeer servicegericht zonder gladde verkooppraatjes. Zeer goede kwaliteit/prijs verhouding
Johan
Johan
2022-11-07
Professioneel en effectief geholpen door Twan. Erg enthousiaste jongen met verstand van vloeren. Tevens persoonlijk advies gekregen, en ook nog is met een lach uit de zaak gegaan door z’n dosis humor!
Eloise Tomb
Eloise Tomb
2022-10-19
I'm an expat who does not speak Dutch. A lovely person called Mr Dwan(?) spoke perfect english and helped me and my husband. Thank you for sharing your knowledge, and patience with an older customer, much appreciated.
Joe
Joe
2022-10-12
Top geholpen door Tomas. Ze hebben scherpe prijzen en een ruim assortiment.
Cor Vrooland
Cor Vrooland
2022-09-27
Wat een fantastisch winkel geholpen door topverkoper Thomas en de twee top vakmannen voor het leggen van de vloer en het bekleden van de 2 trappen met pvc laminaat.Een geweldig resultaat in een woord TOP.Dit bedrijf is een aanrader.
vincent engelsman
vincent engelsman
2022-09-07
een positieve ervaring! Na een goede hulp in de winkel hebben we voor het hele huis vloeren gekocht. Geheel is netjes in huis gelegd. De dingen die niet meteen goed gingen werden ook netjes op gelost. Goede after service en betrokkenheid van Thomas! Wij zijn nu blij met onze mooie vloeren in huis!
Sebastian Mol Guerra
Sebastian Mol Guerra
2022-09-06
Ik heb laatst een visgraat vloer gekocht. Dat is inmiddels 2 maanden geleden en ben nog steeds ontzettend blij met het resultaat. Ik ben ook heel goed geholpen en geïnformeerd in het filiaal door de werknemer. Het is het zeker waard om hier langs te komen om te kijken voor een mooie vloer.
Anton van Schaick
Anton van Schaick
2022-08-26
Vloer en Raam geeft persoonlijke service. Communicatie verliep vlotjes. De levertijden waren relatief snel. Goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Wat gebeurt er als je de acclimatisatie van pvc vloeren overslaat?

Soms willen mensen zo snel mogelijk een pvc vloer leggen. Ze komen thuis na de vloer gekocht te hebben, verscheuren de pakketten en beginnen meteen met het leggen van de planken. Helaas krijgen ze er later spijt van. Als u het vloermateriaal niet laat acclimatiseren, kan het formaat veranderen na installatie. Wanneer er lucht in de poriën van de planken zit, reageren de planken op de hoeveelheid vocht in de lucht.

Bij toenemende luchtvochtigheid zetten de planken uit. Als u ze aan de vloer bevestigt, kunnen ze gaan vervormen. Aan de andere kant, als de luchtvochtigheid daalt, zullen de planken krimpen. Hun nieuwere, kleinere formaat kan leiden tot lelijke openingen tussen stukken. Waar deze scenario’s u ook overkomen, u zult er waarschijnlijk niet van genieten. Als u een pvc vloer probeert te installeren, zorg er dan voor dat u vooruit plant voordat u het materiaal gebruikt.

Hoe kan je pvc vloeren acclimatiseren?

Pvc_vloer_tegel_1

Het doel van acclimatisatie is om de vloer bruikbaar te maken in de ruimte waar u hem plaatst. Hier is een overzicht van hoe u dit kunt doen.

U moet de kamer voorbereiden voordat u de vloer gaat leggen. Voor de meeste mensen betekent dit dat de thermostaat op een normale temperatuur staat. Als u een relatief koele ruimte heeft, moet u de temperatuur wat verhogen. De meeste fabrikanten raden aan om pvc vloeren te acclimatiseren in kamers met een temperatuur van minimaal 18 graden, maar niet meer dan 27 graden.

U moet ook de luchtvochtigheid controleren. De meeste bedrijven adviseren een luchtvochtigheid van 35% tot 75%. U kunt het meten met een hygrometer. Gebruik indien nodig een luchtbevochtiger of ontvochtiger. Als u de vloer al hebt gekocht, breng deze dan mee. Plaats de pakketten in de ruimte waar u het materiaal wilt installeren. Kies bij voorkeur een plek uit direct zonlicht.

Open de dozen zodat de lucht volledig door de stukken circuleert. Laat de planken daarna minimaal 48 uur rusten alvorens u de nieuwe vloer legt. Over het algemeen is het acclimatiseren van een pvc vloer relatief standaard. Het is echter altijd een goed idee om de instructies van de fabrikant te controleren voordat u begint.

Conclusie

Hopelijk heeft u wat gehad aan deze “Waarom moet een pvc vloer acclimatiseren?” blog. Dus, vergeet uw pvc vloer niet te acclimatiseren (ook bij laminaat vloeren en parket vloeren)! Wist u dat wij een groot assortiment hebben aan pvc vloeren? En ook nog is tegen scherpe prijzen! Bekijk hier onze pvc aanbiedingen (meer in onze showroom). Wilt u meer informatie over ons aanbod en diensten? Loop gewoon naar binnen, of maak een afspraak door middel van het formulier in te vullen.

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *