Waarom moet een pvc vloer acclimatiseren?

Bij het plannen van een vloerproject vraagt ​​u zich misschien af: “Moeten pvc vloeren acclimatiseren?” en “Waarom moet een pvc vloer acclimatiseren?”. Dit zijn belangrijke vragen om te stellen. Pvc vloeren moeten voor het leggen geacclimatiseerd worden. Deze belangrijke stap vergroot de kans op een goede installatie. Over een jaar kan uw vloer er net zo mooi uitzien als op de dag dat u hem legde. Ontdek waarom het belangrijk is om je pvc vloer te acclimatiseren en hoe je dat doet.

Moeten pvc vloeren acclimatiseren?

Pvc_vloer_tegel_2

De binnenlaag van pvc vloeren is gemaakt van een poreus materiaal. Het kan de vorm en grootte van uw planken aanzienlijk veranderen. Laten we eens kijken waarom dit zo is. De lucht in je huis bevat waterdamp. We gebruiken de term “vochtigheid” om te beschrijven hoeveel vocht er in de lucht zit. Bovendien wordt de lucht meestal binnen een bepaald temperatuurbereik gehouden.

De voorwaarden van de winkel waar u de vloer heeft gekocht kunnen sterk verschillen. Het kan warmer of kouder zijn en de luchtvochtigheid kan hoger of lager zijn. Als vochtige lucht de poreuze ruimtes op de vloer vult, zullen de pvc planken uitzetten. Droge lucht leidt daarentegen tot uitdroging.

Het heeft tijd nodig om uw pvc vloer thuis te laten wennen, in plaats van de omstandigheden van de winkel of het magazijn waar het wordt opgeslagen. Zo zijn de temperatuur en vochtigheid van de planken hetzelfde als in de omgeving. Ook als u al een tijdje het vloermateriaal hebt, is acclimatisatie nog steeds belangrijk. De garage of kelder waar u het opbergt is waarschijnlijk niet in dezelfde staat als de rest van uw huis.

Sfeerimpressies Vloer&Raam

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 34 recensies
We hebben een prachtige vloer gekocht! De kwaliteit is uitstekend en de service is geweldig!
Jeremy Bailey
Jeremy Bailey
2023-09-16
Het actie parket in de winkel is van zeer goede kwaliteit en een top prijs.
Eleanora Snyder
Eleanora Snyder
2023-09-14
Wat zijn wij top geholpen bij het uitzoeken van onze prachtige akoestische wandpanelen. De eigenaar was zelfs zo vriendelijk om te helpen met het tillen van de panelen naar onze auto. Daarnaast nam de eigenaar alle tijd voor ons, stelde ons zeer op ons gemak en dacht met ons mee. Alles klopte gewoon! Dus zoek niet langer verder voor wandpanelen, maar haal ze bij Vloer en Raam, waar je gegarandeerd de beste service en prijs/kwaliteitsverhouding krijgt!
Manon
Manon
2023-08-23
Onlangs hebben we op drie slaapkamers een nieuwe PVC vloer laten leggen. We zijn zeer tevreden met het resultaat: de vloer is professioneel gelegd, afgewerkt met plinten en keurig afgekit. Kortom, we bevelen Vloer en Raam van harte aan!
Lucas Visser
Lucas Visser
2023-07-09
Goed geholpen door Twan met het maken van een keuze voor een PVC vloer. Goeie kwaliteit vloer en een snelle levering.
Agnes Bestevaar
Agnes Bestevaar
2023-06-13
Bedankt Vloer En Raam voor een top service. Alles snel geregeld en netjes opgeleverd. Ik ben super blij met mijn houten vloer!
J
J
2023-04-20
We hebben twee trappen en een aantal kamers gedaan met pvc, aangeraden door Thomas van V&R Alkmaar. Wat een fijn mens, prima geholpen en hij kijkt naar je persoonlijke wensen. Komt ook nog thuis langs om op te meten en het eindresultaat te bekijken. Dank je Thomas. En ook monteur Bart van BOS voor je prima werk! We zijn heel tevreden over V&R, een jong bedrijf maar ze staan voor service en kwaliteit! Remco en Johan
JP Jambroes
JP Jambroes
2023-03-09
zeer servicegericht zonder gladde verkooppraatjes. Zeer goede kwaliteit/prijs verhouding
Margot “Indy Mul” arends
Margot “Indy Mul” arends
2022-12-05

Wat gebeurt er als je de acclimatisatie van pvc vloeren overslaat?

Soms willen mensen zo snel mogelijk een pvc vloer leggen. Ze komen thuis na de vloer gekocht te hebben, verscheuren de pakketten en beginnen meteen met het leggen van de planken. Helaas krijgen ze er later spijt van. Als u het vloermateriaal niet laat acclimatiseren, kan het formaat veranderen na installatie. Wanneer er lucht in de poriën van de planken zit, reageren de planken op de hoeveelheid vocht in de lucht.

Bij toenemende luchtvochtigheid zetten de planken uit. Als u ze aan de vloer bevestigt, kunnen ze gaan vervormen. Aan de andere kant, als de luchtvochtigheid daalt, zullen de planken krimpen. Hun nieuwere, kleinere formaat kan leiden tot lelijke openingen tussen stukken. Waar deze scenario’s u ook overkomen, u zult er waarschijnlijk niet van genieten. Als u een pvc vloer probeert te installeren, zorg er dan voor dat u vooruit plant voordat u het materiaal gebruikt.

Hoe kan je pvc vloeren acclimatiseren?

Pvc_vloer_tegel_1

Het doel van acclimatisatie is om de vloer bruikbaar te maken in de ruimte waar u hem plaatst. Hier is een overzicht van hoe u dit kunt doen.

U moet de kamer voorbereiden voordat u de vloer gaat leggen. Voor de meeste mensen betekent dit dat de thermostaat op een normale temperatuur staat. Als u een relatief koele ruimte heeft, moet u de temperatuur wat verhogen. De meeste fabrikanten raden aan om pvc vloeren te acclimatiseren in kamers met een temperatuur van minimaal 18 graden, maar niet meer dan 27 graden.

U moet ook de luchtvochtigheid controleren. De meeste bedrijven adviseren een luchtvochtigheid van 35% tot 75%. U kunt het meten met een hygrometer. Gebruik indien nodig een luchtbevochtiger of ontvochtiger. Als u de vloer al hebt gekocht, breng deze dan mee. Plaats de pakketten in de ruimte waar u het materiaal wilt installeren. Kies bij voorkeur een plek uit direct zonlicht.

Open de dozen zodat de lucht volledig door de stukken circuleert. Laat de planken daarna minimaal 48 uur rusten alvorens u de nieuwe vloer legt. Over het algemeen is het acclimatiseren van een pvc vloer relatief standaard. Het is echter altijd een goed idee om de instructies van de fabrikant te controleren voordat u begint.

Conclusie

Hopelijk heeft u wat gehad aan deze “Waarom moet een pvc vloer acclimatiseren?” blog. Dus, vergeet uw pvc vloer niet te acclimatiseren (ook bij laminaat vloeren en parket vloeren)! Wist u dat wij een groot assortiment hebben aan pvc vloeren? En ook nog is tegen scherpe prijzen! Bekijk hier onze pvc aanbiedingen (meer in onze showroom). Wilt u meer informatie over ons aanbod en diensten? Loop gewoon naar binnen, of maak een afspraak door middel van het formulier in te vullen.

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/
Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *