Waarom moet een pvc vloer acclimatiseren?

Bij het plannen van een vloerproject vraagt ​​u zich misschien af: “Moeten pvc vloeren acclimatiseren?” en “Waarom moet een pvc vloer acclimatiseren?”. Dit zijn belangrijke vragen om te stellen. Pvc vloeren moeten voor het leggen geacclimatiseerd worden. Deze belangrijke stap vergroot de kans op een goede installatie. Over een jaar kan uw vloer er net zo mooi uitzien als op de dag dat u hem legde. Ontdek waarom het belangrijk is om je pvc vloer te acclimatiseren en hoe je dat doet.

Moeten pvc vloeren acclimatiseren?

Pvc_vloer_tegel_2

De binnenlaag van pvc vloeren is gemaakt van een poreus materiaal. Het kan de vorm en grootte van uw planken aanzienlijk veranderen. Laten we eens kijken waarom dit zo is. De lucht in je huis bevat waterdamp. We gebruiken de term “vochtigheid” om te beschrijven hoeveel vocht er in de lucht zit. Bovendien wordt de lucht meestal binnen een bepaald temperatuurbereik gehouden.

De voorwaarden van de winkel waar u de vloer heeft gekocht kunnen sterk verschillen. Het kan warmer of kouder zijn en de luchtvochtigheid kan hoger of lager zijn. Als vochtige lucht de poreuze ruimtes op de vloer vult, zullen de pvc planken uitzetten. Droge lucht leidt daarentegen tot uitdroging.

Het heeft tijd nodig om uw pvc vloer thuis te laten wennen, in plaats van de omstandigheden van de winkel of het magazijn waar het wordt opgeslagen. Zo zijn de temperatuur en vochtigheid van de planken hetzelfde als in de omgeving. Ook als u al een tijdje het vloermateriaal hebt, is acclimatisatie nog steeds belangrijk. De garage of kelder waar u het opbergt is waarschijnlijk niet in dezelfde staat als de rest van uw huis.

Sfeerimpressies Vloer&Raam

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 42 recensies
Dit is een erg fijn en deskundig bedrijf. We zijn goed geadviseerd en als er iets mis is, wordt het direct opgelost! We zijn erg tevreden!
Nawid Iwema
Nawid Iwema
2023-08-02
Onlangs hebben we een nieuwe PVC vloer laten leggen. Hoewel er een kleine onvoorziene tegenslag was, werd dit direct opgelost en het eindresultaat mag er zijn!
Mariam de Blaauw
Mariam de Blaauw
2023-08-01
De communicatie was duidelijk en het belangrijkste: de vloer ligt er prachtig in!
Anne-Jan Salemink
Anne-Jan Salemink
2023-07-26
Vanaf het allereerste moment hadden we een ontzettend prettige communicatie. Het team is professioneel, vakbekwaam, jong en vriendelijk! We zouden hen aan iedereen aanbevelen. We wilden achteraf ook nog de onderzijde van de plinten laten afkitten, en dat werd snel geregeld. Topservice en we zijn heel blij met het eindresultaat!
Giovanni van der Wel
Giovanni van der Wel
2023-07-18
Geweldige organisatie. Mooie vloer, perfect gelegd. We zijn helemaal tevreden over deze uitstekende service.
Shaina van der Hilst
Shaina van der Hilst
2023-07-17
We hebben een prachtige vloer gekocht en deze is heel netjes gelegd.
Angel van Setten
Angel van Setten
2023-07-16
We hebben een zeer fijne ervaring gehad en kunnen het absoluut aanraden. De kwaliteit is uitstekend en de nazorg is ook prima in orde. De communicatie kon soms iets strakker, maar over het algemeen was het goed.
Rachèlle Hoogakker
Rachèlle Hoogakker
2023-07-15
We zijn ontzettend blij met Vloer en Raam. Ze hebben vloeren op twee verdiepingen gelegd, met prachtig resultaat. Daarnaast hebben ze ook alle raamdecoratie in ons hele huis verzorgd. We zijn enorm tevreden over het advies, de communicatie, de prijs en het maatwerk. Superblij!
Wendy C. Sinn
Wendy C. Sinn
2023-07-14
Wat een prachtige zaak met een enorme collectie! Een goede tip is om een afspraak te maken, zodat je alle aandacht krijgt. We kwamen voor een PVC vloer en werden uitstekend geholpen door Thomas. Hij dacht met ons mee en kwam met ideeën waar we zelf nog niet aan hadden gedacht.
Elmo van de Weg
Elmo van de Weg
2023-07-09
Onlangs hebben we op drie slaapkamers een nieuwe PVC vloer laten leggen. We zijn zeer tevreden met het resultaat: de vloer is professioneel gelegd, afgewerkt met plinten en keurig afgekit. Kortom, we bevelen Vloer en Raam van harte aan!
Lucas Visser
Lucas Visser
2023-07-09

Wat gebeurt er als je de acclimatisatie van pvc vloeren overslaat?

Soms willen mensen zo snel mogelijk een pvc vloer leggen. Ze komen thuis na de vloer gekocht te hebben, verscheuren de pakketten en beginnen meteen met het leggen van de planken. Helaas krijgen ze er later spijt van. Als u het vloermateriaal niet laat acclimatiseren, kan het formaat veranderen na installatie. Wanneer er lucht in de poriën van de planken zit, reageren de planken op de hoeveelheid vocht in de lucht.

Bij toenemende luchtvochtigheid zetten de planken uit. Als u ze aan de vloer bevestigt, kunnen ze gaan vervormen. Aan de andere kant, als de luchtvochtigheid daalt, zullen de planken krimpen. Hun nieuwere, kleinere formaat kan leiden tot lelijke openingen tussen stukken. Waar deze scenario’s u ook overkomen, u zult er waarschijnlijk niet van genieten. Als u een pvc vloer probeert te installeren, zorg er dan voor dat u vooruit plant voordat u het materiaal gebruikt.

Hoe kan je pvc vloeren acclimatiseren?

Pvc_vloer_tegel_1

Het doel van acclimatisatie is om de vloer bruikbaar te maken in de ruimte waar u hem plaatst. Hier is een overzicht van hoe u dit kunt doen.

U moet de kamer voorbereiden voordat u de vloer gaat leggen. Voor de meeste mensen betekent dit dat de thermostaat op een normale temperatuur staat. Als u een relatief koele ruimte heeft, moet u de temperatuur wat verhogen. De meeste fabrikanten raden aan om pvc vloeren te acclimatiseren in kamers met een temperatuur van minimaal 18 graden, maar niet meer dan 27 graden.

U moet ook de luchtvochtigheid controleren. De meeste bedrijven adviseren een luchtvochtigheid van 35% tot 75%. U kunt het meten met een hygrometer. Gebruik indien nodig een luchtbevochtiger of ontvochtiger. Als u de vloer al hebt gekocht, breng deze dan mee. Plaats de pakketten in de ruimte waar u het materiaal wilt installeren. Kies bij voorkeur een plek uit direct zonlicht.

Open de dozen zodat de lucht volledig door de stukken circuleert. Laat de planken daarna minimaal 48 uur rusten alvorens u de nieuwe vloer legt. Over het algemeen is het acclimatiseren van een pvc vloer relatief standaard. Het is echter altijd een goed idee om de instructies van de fabrikant te controleren voordat u begint.

Conclusie

Hopelijk heeft u wat gehad aan deze “Waarom moet een pvc vloer acclimatiseren?” blog. Dus, vergeet uw pvc vloer niet te acclimatiseren (ook bij laminaat vloeren en parket vloeren)! Wist u dat wij een groot assortiment hebben aan pvc vloeren? En ook nog is tegen scherpe prijzen! Bekijk hier onze pvc aanbiedingen (meer in onze showroom). Wilt u meer informatie over ons aanbod en diensten? Loop gewoon naar binnen, of maak een afspraak door middel van het formulier in te vullen.

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *