Pvc vloer lijmen?

Heeft u een nieuwe pvc vloer en wilt u deze zelf leggen? Dan is het belangrijk om te weten hoe u ervoor zorgt dat u de pvc vloer op de juiste manier legt. Pvc vloeren kunnen op verschillende manieren worden gemonteerd. U kunt de pvc vloer lijmen of klikken. Als u een lijm versie pvc vloer kiest, moet u beginnen met een speciale lijm voor pvc vloeren. Maar hoe lijmt u een pvc vloer en waar vind u deze lijm voor een pvc vloer? Op deze pagina leest u de belangrijkste informatie over het verlijmen van pvc vloeren. Maar u kunt de vloer ook door ons laten monteren, door professionals!

Voordat u begint: Controleer de vloer

Eén van de belangrijkste dingen om te bekijken voordat u een pvc vloer zelf gaat lijmen, is het oppervlakte waarop het gelijmd gaat worden. Het moet niet alleen droog zijn, maar ook helemaal vlak (eventueel moet de vloer nog gelegaliseerd worden). Zo weet u zeker dat u de vloer goed legt en u er jarenlang plezier van zult hebben. Het verlijmen van pvc vloeren op beton is mogelijk indien het helemaal glad en droog. Hetzelfde geldt voor het verlijmen van pvc vloeren op een houten vloer/parketvloer. Het egaliseren van de vloer is meestal een vereiste. Is het mogelijk om een pvc vloer op laminaat te lijmen? In de meeste gevallen is dit niet aan te raden. Het is het beste om de laminaatvloer te verwijderen, zodat u een glad oppervlakte kunt creëren voor uw nieuwe pvc vloer.

Sfeerimpressies Vloer-raam.nl

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 34 recensies
We hebben een prachtige vloer gekocht! De kwaliteit is uitstekend en de service is geweldig!
Jeremy Bailey
Jeremy Bailey
2023-09-16
Het actie parket in de winkel is van zeer goede kwaliteit en een top prijs.
Eleanora Snyder
Eleanora Snyder
2023-09-14
Wat zijn wij top geholpen bij het uitzoeken van onze prachtige akoestische wandpanelen. De eigenaar was zelfs zo vriendelijk om te helpen met het tillen van de panelen naar onze auto. Daarnaast nam de eigenaar alle tijd voor ons, stelde ons zeer op ons gemak en dacht met ons mee. Alles klopte gewoon! Dus zoek niet langer verder voor wandpanelen, maar haal ze bij Vloer en Raam, waar je gegarandeerd de beste service en prijs/kwaliteitsverhouding krijgt!
Manon
Manon
2023-08-23
Onlangs hebben we op drie slaapkamers een nieuwe PVC vloer laten leggen. We zijn zeer tevreden met het resultaat: de vloer is professioneel gelegd, afgewerkt met plinten en keurig afgekit. Kortom, we bevelen Vloer en Raam van harte aan!
Lucas Visser
Lucas Visser
2023-07-09
Goed geholpen door Twan met het maken van een keuze voor een PVC vloer. Goeie kwaliteit vloer en een snelle levering.
Agnes Bestevaar
Agnes Bestevaar
2023-06-13
Bedankt Vloer En Raam voor een top service. Alles snel geregeld en netjes opgeleverd. Ik ben super blij met mijn houten vloer!
J
J
2023-04-20
We hebben twee trappen en een aantal kamers gedaan met pvc, aangeraden door Thomas van V&R Alkmaar. Wat een fijn mens, prima geholpen en hij kijkt naar je persoonlijke wensen. Komt ook nog thuis langs om op te meten en het eindresultaat te bekijken. Dank je Thomas. En ook monteur Bart van BOS voor je prima werk! We zijn heel tevreden over V&R, een jong bedrijf maar ze staan voor service en kwaliteit! Remco en Johan
JP Jambroes
JP Jambroes
2023-03-09
zeer servicegericht zonder gladde verkooppraatjes. Zeer goede kwaliteit/prijs verhouding
Margot “Indy Mul” arends
Margot “Indy Mul” arends
2022-12-05

Het verlijmen van een pvc vloer

Voor het verlijmen van een pvc vloer is het belangrijk dat u moet zorgen voor een goede ondergrond. Daarnaast moet de ruimte ook volledig stofvrij zijn. Woont u in een appartement of een bovenwoning? Vraag dan aan de woningbouwvereniging of u de vloer mag verlijmen. Laat de pvc vloer acclimatiseren door 24/48 uur van tevoren de pvc pakketten in de ruimte te leggen waar het wordt gelegd (U hoeft de pakken niet open te snijden of de pvc vloeren uit de verpakking te halen). Zorg ervoor dat u van tevoren alle benodigde apparatuur gereed heeft en dat u het juiste gereedschap gebruikt.

Waar lijm kopen voor een pvc vloer?

Er zijn veel plaatsen waar u terecht kunt voor pvc lijm. U kunt het altijd online bestellen, maar het is ook mogelijk om langs te gaan bij een lokale bouwmarkt, of bij Vloer&Raam. Onze specialisten staan u graag te woord en kunnen u advies geven.

Zelf een pvc vloer verlijmen

Voordat u begint met het verlijmen van de pvc vloer, zijn er een aantal zaken waar u prioriteit aan moet geven. Zo is het belangrijk om de juiste hoeveelheid pvc in huis te hebben. Zorg er ook voor dat het oppervlakte helemaal glad en stofvrij is. Gaat u de vloer leggen? Meestal wordt de vloer met de langste muur gelegd. Dit geeft het mooiste effect voor uw vloer.

Conclusie

Hopelijk heeft u wat gehad aan deze “Pvc vloer lijmen” blog! Wilt u meer informatie over het verlijmen van pvc vloeren? Of bent u nog op zoek naar een kwalitatieve pvc vloer? Onze Vloer-raam.nl specialisten staan voor u klaar. Wij nodigen u graag uit in onze showroom of neem contact op met één van onze specialisten. Wist u dat wij in onze showroom veel pvc aanbiedingen hebben? Kom een keertje kijken;)

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/

Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *