Pvc vloer lijmen?

Heeft u een nieuwe pvc vloer en wilt u deze zelf leggen? Dan is het belangrijk om te weten hoe u ervoor zorgt dat u de pvc vloer op de juiste manier legt. Pvc vloeren kunnen op verschillende manieren worden gemonteerd. U kunt de pvc vloer lijmen of klikken. Als u een lijm versie pvc vloer kiest, moet u beginnen met een speciale lijm voor pvc vloeren. Maar hoe lijmt u een pvc vloer en waar vind u deze lijm voor een pvc vloer? Op deze pagina leest u de belangrijkste informatie over het verlijmen van pvc vloeren. Maar u kunt de vloer ook door ons laten monteren, door professionals!

Voordat u begint: Controleer de vloer

Eén van de belangrijkste dingen om te bekijken voordat u een pvc vloer zelf gaat lijmen, is het oppervlakte waarop het gelijmd gaat worden. Het moet niet alleen droog zijn, maar ook helemaal vlak (eventueel moet de vloer nog gelegaliseerd worden). Zo weet u zeker dat u de vloer goed legt en u er jarenlang plezier van zult hebben. Het verlijmen van pvc vloeren op beton is mogelijk indien het helemaal glad en droog. Hetzelfde geldt voor het verlijmen van pvc vloeren op een houten vloer/parketvloer. Het egaliseren van de vloer is meestal een vereiste. Is het mogelijk om een pvc vloer op laminaat te lijmen? In de meeste gevallen is dit niet aan te raden. Het is het beste om de laminaatvloer te verwijderen, zodat u een glad oppervlakte kunt creëren voor uw nieuwe pvc vloer.

Sfeerimpressies Vloer-raam.nl

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 42 recensies
Dit is een erg fijn en deskundig bedrijf. We zijn goed geadviseerd en als er iets mis is, wordt het direct opgelost! We zijn erg tevreden!
Nawid Iwema
Nawid Iwema
2023-08-02
Onlangs hebben we een nieuwe PVC vloer laten leggen. Hoewel er een kleine onvoorziene tegenslag was, werd dit direct opgelost en het eindresultaat mag er zijn!
Mariam de Blaauw
Mariam de Blaauw
2023-08-01
De communicatie was duidelijk en het belangrijkste: de vloer ligt er prachtig in!
Anne-Jan Salemink
Anne-Jan Salemink
2023-07-26
Vanaf het allereerste moment hadden we een ontzettend prettige communicatie. Het team is professioneel, vakbekwaam, jong en vriendelijk! We zouden hen aan iedereen aanbevelen. We wilden achteraf ook nog de onderzijde van de plinten laten afkitten, en dat werd snel geregeld. Topservice en we zijn heel blij met het eindresultaat!
Giovanni van der Wel
Giovanni van der Wel
2023-07-18
Geweldige organisatie. Mooie vloer, perfect gelegd. We zijn helemaal tevreden over deze uitstekende service.
Shaina van der Hilst
Shaina van der Hilst
2023-07-17
We hebben een prachtige vloer gekocht en deze is heel netjes gelegd.
Angel van Setten
Angel van Setten
2023-07-16
We hebben een zeer fijne ervaring gehad en kunnen het absoluut aanraden. De kwaliteit is uitstekend en de nazorg is ook prima in orde. De communicatie kon soms iets strakker, maar over het algemeen was het goed.
Rachèlle Hoogakker
Rachèlle Hoogakker
2023-07-15
We zijn ontzettend blij met Vloer en Raam. Ze hebben vloeren op twee verdiepingen gelegd, met prachtig resultaat. Daarnaast hebben ze ook alle raamdecoratie in ons hele huis verzorgd. We zijn enorm tevreden over het advies, de communicatie, de prijs en het maatwerk. Superblij!
Wendy C. Sinn
Wendy C. Sinn
2023-07-14
Wat een prachtige zaak met een enorme collectie! Een goede tip is om een afspraak te maken, zodat je alle aandacht krijgt. We kwamen voor een PVC vloer en werden uitstekend geholpen door Thomas. Hij dacht met ons mee en kwam met ideeën waar we zelf nog niet aan hadden gedacht.
Elmo van de Weg
Elmo van de Weg
2023-07-09
Onlangs hebben we op drie slaapkamers een nieuwe PVC vloer laten leggen. We zijn zeer tevreden met het resultaat: de vloer is professioneel gelegd, afgewerkt met plinten en keurig afgekit. Kortom, we bevelen Vloer en Raam van harte aan!
Lucas Visser
Lucas Visser
2023-07-09

Het verlijmen van een pvc vloer

Voor het verlijmen van een pvc vloer is het belangrijk dat u moet zorgen voor een goede ondergrond. Daarnaast moet de ruimte ook volledig stofvrij zijn. Woont u in een appartement of een bovenwoning? Vraag dan aan de woningbouwvereniging of u de vloer mag verlijmen. Laat de pvc vloer acclimatiseren door 24/48 uur van tevoren de pvc pakketten in de ruimte te leggen waar het wordt gelegd (U hoeft de pakken niet open te snijden of de pvc vloeren uit de verpakking te halen). Zorg ervoor dat u van tevoren alle benodigde apparatuur gereed heeft en dat u het juiste gereedschap gebruikt.

Waar lijm kopen voor een pvc vloer?

Er zijn veel plaatsen waar u terecht kunt voor pvc lijm. U kunt het altijd online bestellen, maar het is ook mogelijk om langs te gaan bij een lokale bouwmarkt, of bij Vloer&Raam. Onze specialisten staan u graag te woord en kunnen u advies geven.

Zelf een pvc vloer verlijmen

Voordat u begint met het verlijmen van de pvc vloer, zijn er een aantal zaken waar u prioriteit aan moet geven. Zo is het belangrijk om de juiste hoeveelheid pvc in huis te hebben. Zorg er ook voor dat het oppervlakte helemaal glad en stofvrij is. Gaat u de vloer leggen? Meestal wordt de vloer met de langste muur gelegd. Dit geeft het mooiste effect voor uw vloer.

Conclusie

Hopelijk heeft u wat gehad aan deze “Pvc vloer lijmen” blog! Wilt u meer informatie over het verlijmen van pvc vloeren? Of bent u nog op zoek naar een kwalitatieve pvc vloer? Onze Vloer-raam.nl specialisten staan voor u klaar. Wij nodigen u graag uit in onze showroom of neem contact op met één van onze specialisten. Wist u dat wij in onze showroom veel pvc aanbiedingen hebben? Kom een keertje kijken;)

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)

Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *