Pvc vloer lijmen?

Heeft u een nieuwe pvc vloer en wilt u deze zelf leggen? Dan is het belangrijk om te weten hoe u ervoor zorgt dat u de pvc vloer op de juiste manier legt. Pvc vloeren kunnen op verschillende manieren worden gemonteerd. U kunt de pvc vloer lijmen of klikken. Als u een lijm versie pvc vloer kiest, moet u beginnen met een speciale lijm voor pvc vloeren. Maar hoe lijmt u een pvc vloer en waar vind u deze lijm voor een pvc vloer? Op deze pagina leest u de belangrijkste informatie over het verlijmen van pvc vloeren. Maar u kunt de vloer ook door ons laten monteren, door professionals!

Voordat u begint: Controleer de vloer

Eén van de belangrijkste dingen om te bekijken voordat u een pvc vloer zelf gaat lijmen, is het oppervlakte waarop het gelijmd gaat worden. Het moet niet alleen droog zijn, maar ook helemaal vlak (eventueel moet de vloer nog gelegaliseerd worden). Zo weet u zeker dat u de vloer goed legt en u er jarenlang plezier van zult hebben. Het verlijmen van pvc vloeren op beton is mogelijk indien het helemaal glad en droog. Hetzelfde geldt voor het verlijmen van pvc vloeren op een houten vloer/parketvloer. Het egaliseren van de vloer is meestal een vereiste. Is het mogelijk om een pvc vloer op laminaat te lijmen? In de meeste gevallen is dit niet aan te raden. Het is het beste om de laminaatvloer te verwijderen, zodat u een glad oppervlakte kunt creëren voor uw nieuwe pvc vloer.

Sfeerimpressies Vloer-raam.nl

Margot arends
Margot arends
2022-12-05
zeer servicegericht zonder gladde verkooppraatjes. Zeer goede kwaliteit/prijs verhouding
Johan
Johan
2022-11-07
Professioneel en effectief geholpen door Twan. Erg enthousiaste jongen met verstand van vloeren. Tevens persoonlijk advies gekregen, en ook nog is met een lach uit de zaak gegaan door z’n dosis humor!
Eloise Tomb
Eloise Tomb
2022-10-19
I'm an expat who does not speak Dutch. A lovely person called Mr Dwan(?) spoke perfect english and helped me and my husband. Thank you for sharing your knowledge, and patience with an older customer, much appreciated.
Joe
Joe
2022-10-12
Top geholpen door Tomas. Ze hebben scherpe prijzen en een ruim assortiment.
Cor Vrooland
Cor Vrooland
2022-09-27
Wat een fantastisch winkel geholpen door topverkoper Thomas en de twee top vakmannen voor het leggen van de vloer en het bekleden van de 2 trappen met pvc laminaat.Een geweldig resultaat in een woord TOP.Dit bedrijf is een aanrader.
vincent engelsman
vincent engelsman
2022-09-07
een positieve ervaring! Na een goede hulp in de winkel hebben we voor het hele huis vloeren gekocht. Geheel is netjes in huis gelegd. De dingen die niet meteen goed gingen werden ook netjes op gelost. Goede after service en betrokkenheid van Thomas! Wij zijn nu blij met onze mooie vloeren in huis!
Sebastian Mol Guerra
Sebastian Mol Guerra
2022-09-06
Ik heb laatst een visgraat vloer gekocht. Dat is inmiddels 2 maanden geleden en ben nog steeds ontzettend blij met het resultaat. Ik ben ook heel goed geholpen en geïnformeerd in het filiaal door de werknemer. Het is het zeker waard om hier langs te komen om te kijken voor een mooie vloer.
Anton van Schaick
Anton van Schaick
2022-08-26
Vloer en Raam geeft persoonlijke service. Communicatie verliep vlotjes. De levertijden waren relatief snel. Goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Het verlijmen van een pvc vloer

Voor het verlijmen van een pvc vloer is het belangrijk dat u moet zorgen voor een goede ondergrond. Daarnaast moet de ruimte ook volledig stofvrij zijn. Woont u in een appartement of een bovenwoning? Vraag dan aan de woningbouwvereniging of u de vloer mag verlijmen. Laat de pvc vloer acclimatiseren door 24/48 uur van tevoren de pvc pakketten in de ruimte te leggen waar het wordt gelegd (U hoeft de pakken niet open te snijden of de pvc vloeren uit de verpakking te halen). Zorg ervoor dat u van tevoren alle benodigde apparatuur gereed heeft en dat u het juiste gereedschap gebruikt.

Waar lijm kopen voor een pvc vloer?

Er zijn veel plaatsen waar u terecht kunt voor pvc lijm. U kunt het altijd online bestellen, maar het is ook mogelijk om langs te gaan bij een lokale bouwmarkt, of bij Vloer&Raam. Onze specialisten staan u graag te woord en kunnen u advies geven.

Zelf een pvc vloer verlijmen

Voordat u begint met het verlijmen van de pvc vloer, zijn er een aantal zaken waar u prioriteit aan moet geven. Zo is het belangrijk om de juiste hoeveelheid pvc in huis te hebben. Zorg er ook voor dat het oppervlakte helemaal glad en stofvrij is. Gaat u de vloer leggen? Meestal wordt de vloer met de langste muur gelegd. Dit geeft het mooiste effect voor uw vloer.

Conclusie

Hopelijk heeft u wat gehad aan deze “Pvc vloer lijmen” blog! Wilt u meer informatie over het verlijmen van pvc vloeren? Of bent u nog op zoek naar een kwalitatieve pvc vloer? Onze Vloer-raam.nl specialisten staan voor u klaar. Wij nodigen u graag uit in onze showroom of neem contact op met één van onze specialisten. Wist u dat wij in onze showroom veel pvc aanbiedingen hebben? Kom een keertje kijken;)

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)

Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *