Is een pvc vloer duurzaam?

Heeft u interesse in een pvc vloer? Maar wilt u weten hoe sterk dit type vloer is? Er zijn veel redenen waarom pvc vloeren een uitstekende keuze zijn. De vloer is onderhoudsvriendelijk, geluiddempend en bovendien zeer duurzaam. Daarnaast krijgt u een prachtige vloer waar u jarenlang van kunt genieten. U heeft jarenlang profijt van een pvc vloer van hoge kwaliteit. En bij Vloer-raam.nl heeft u de keuze uit een groot aanbod aan vloeren (pvc, laminaat, parket en kurk) van verschillende merken en veel verschillende kleuren en designs. Het is aan u om te beslissen welke vloer u thuis wilt leggen! Onze specialisten helpen u graag met het uitzoeken van uw droomvloer. Maar u vraagt zich waarschijnlijk af: “Is een pvc vloer duurzaam?” U leest meer over dit onderwerp op deze pagina. Veel leesplezier!

Wat is een duurzame pvc vloer?

Een duurzame pvc vloer zorgt ervoor dat de vloer minder snel slijt en dus vele jaren meegaat. Kiest u voor een pvc vloer van hogere kwaliteit, dan kiest u voor een goede investering op lange termijn en vooral voor een duurzame vloer. Dankzij het duurzame materiaal en de vele opties met een kwalitatieve PU slijtlaag krijgt u een pvc vloer die garant staat voor een lange levensduur. Pvc vloeren kunnen tot 25 tot 30 jaar meegaan.

Sfeerimpressies Vloer-raam.nl

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 42 recensies
Dit is een erg fijn en deskundig bedrijf. We zijn goed geadviseerd en als er iets mis is, wordt het direct opgelost! We zijn erg tevreden!
Nawid Iwema
Nawid Iwema
2023-08-02
Onlangs hebben we een nieuwe PVC vloer laten leggen. Hoewel er een kleine onvoorziene tegenslag was, werd dit direct opgelost en het eindresultaat mag er zijn!
Mariam de Blaauw
Mariam de Blaauw
2023-08-01
De communicatie was duidelijk en het belangrijkste: de vloer ligt er prachtig in!
Anne-Jan Salemink
Anne-Jan Salemink
2023-07-26
Vanaf het allereerste moment hadden we een ontzettend prettige communicatie. Het team is professioneel, vakbekwaam, jong en vriendelijk! We zouden hen aan iedereen aanbevelen. We wilden achteraf ook nog de onderzijde van de plinten laten afkitten, en dat werd snel geregeld. Topservice en we zijn heel blij met het eindresultaat!
Giovanni van der Wel
Giovanni van der Wel
2023-07-18
Geweldige organisatie. Mooie vloer, perfect gelegd. We zijn helemaal tevreden over deze uitstekende service.
Shaina van der Hilst
Shaina van der Hilst
2023-07-17
We hebben een prachtige vloer gekocht en deze is heel netjes gelegd.
Angel van Setten
Angel van Setten
2023-07-16
We hebben een zeer fijne ervaring gehad en kunnen het absoluut aanraden. De kwaliteit is uitstekend en de nazorg is ook prima in orde. De communicatie kon soms iets strakker, maar over het algemeen was het goed.
Rachèlle Hoogakker
Rachèlle Hoogakker
2023-07-15
We zijn ontzettend blij met Vloer en Raam. Ze hebben vloeren op twee verdiepingen gelegd, met prachtig resultaat. Daarnaast hebben ze ook alle raamdecoratie in ons hele huis verzorgd. We zijn enorm tevreden over het advies, de communicatie, de prijs en het maatwerk. Superblij!
Wendy C. Sinn
Wendy C. Sinn
2023-07-14
Wat een prachtige zaak met een enorme collectie! Een goede tip is om een afspraak te maken, zodat je alle aandacht krijgt. We kwamen voor een PVC vloer en werden uitstekend geholpen door Thomas. Hij dacht met ons mee en kwam met ideeën waar we zelf nog niet aan hadden gedacht.
Elmo van de Weg
Elmo van de Weg
2023-07-09
Onlangs hebben we op drie slaapkamers een nieuwe PVC vloer laten leggen. We zijn zeer tevreden met het resultaat: de vloer is professioneel gelegd, afgewerkt met plinten en keurig afgekit. Kortom, we bevelen Vloer en Raam van harte aan!
Lucas Visser
Lucas Visser
2023-07-09

Het materiaal van een pvc vloer

Als u een pvc vloer wilt kopen, kijk dan eerst naar het materiaal. Pvc vloeren zijn gemaakt van kunststof, wat erg duurzaam is. In tegenstelling tot laminaat vloeren is pvc duurzamer, en gaat het langer mee. Terwijl laminaat is gemaakt van verschillende lagen hout (natuurlijke materialen), zijn pvc vloeren volledig van plastic. Kunststof wordt steeds duurzamer en daar kunt u van profiteren. Dit zorgt ervoor dat de vloer een lange levensduur heeft in vergelijking met andere soorten vloeren, zoals vloerbedekking of parketvloeren. Kunststof vloeren bevatten in sommige gevallen schadelijke stoffen, dus wilt u meer weten of pvc vloeren schadelijk zijn voor de gezondheid? Bekijk dan dit artikel: Welke pvc vloeren zijn veilig?

Hoe leg je een pvc vloer?

Pvc vloeren kunnen op verschillende manieren worden gelegd. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een ​​pvc vloer op dezelfde ondergrond te verlijmen. Een andere mogelijkheid is om een ​​zwevende pvc vloer te leggen met een kliks systeem. Allereerst vereenvoudigt een kliksysteem het leggen van vloeren en daarnaast is de vloer ook nog eens goed recyclebaar. Als u verhuist, kunt u de vloer verwijderen en meenemen. Zo’n vloer is daardoor niet alleen makkelijk te plaatsen, maar ook nog eens te hergebruiken. Wilt u meer informatie over het leggen van een pvc vloer? Bekijk dan dit artikel: Een pvc vloer leggen, hoe werkt dat?

De eigenschappen van pvc vloeren

De eigenschappen van pvc vloeren is ook een belangrijk aspect om op te letten. Pvc vloeren zijn bestand tegen vocht en absorberen geluid, maar kunnen warmte ook goed geleiden, waardoor het ideaal is in combinatie met vloerverwarming. Daarnaast zijn pvc vloeren zeer onderhoudsvriendelijk omdat ze geen stof en vuil vasthouden. Daardoor zijn ze veel hygiënischer dan andere soort vloeren en duurt het schoonmaken niet lang. U kunt de pvc vloer gewoon stofzuigen en dweilen (eventueel met een pvc reiniger). Als u een pvc vloer goed onderhoudt, gaan ze langer mee en heeft u er ook meer plezier van.

Het assortiment pvc vloeren bij Vloer-raam.nl

Bij Vloer-raam.nl vind u een grote selectie pvc vloeren, tegen aantrekkelijke prijzen. Een pvc vloer van hoge kwaliteit (dus duurzaam) hebben wij van verschillende merken, zoals Rock Solid, Ambiant, Douwes Dekker en nog veel meer. Kies uit een verscheidenheid aan dessins en kleuren en schaf de perfecte duurzame pvc vloer aan voor uw woning. Wij van Vloer-raam.nl helpen u graag bij het vinden van de perfecte pvc vloer. Wilt u wat meer comfort? Wij kunnen de pvc vloer ook voor u leggen! Onze adviseurs staan voor u klaar om advies op maat te geven.

Conclusie

Hopelijk weet u nu wat een duurzame pvc inhoudt en hebben wij uw vraag “Is een pvc vloer duurzaam?” goed beantwoord.

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)

Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *