Het kiezen van de juiste vloer voor uw woning is een cruciale beslissing, aangezien de vloer een belangrijke rol speelt in zowel de esthetiek als de functionaliteit van een ruimte. Een optie die de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen, zijn PVC-vloeren. Deze veelzijdige vloerbedekking biedt tal van voordelen en keuzemogelijkheden, maar het is belangrijk om te begrijpen wat PVC-vloeren zijn, hoeveel ze kosten en welke factoren de prijs beïnvloeden. In dit artikel zullen we dieper ingaan op PVC-vloeren, hun kosten, installatie en de voor- en nadelen ervan.

Wat is een pvc vloer?

Laten we eerst eens kijken wat PVC-vloeren en PVC-visgraatvloeren precies zijn. PVC-vloeren zijn vloeren die geen hout bevatten. Deze vloer is gemaakt van kunststof en bevat meerdere lagen PVC. Dankzij de moderne techniek is deze vloer bijna niet te onderscheiden van een echte houten vloer.

Wat kost een PVC vloer?

Natuurlijk beïnvloedt de kwaliteit van de vloer de prijs aanzienlijk. Als u op zoek bent naar een nieuwe vloer voor uw slaapkamer, kunt u overwegen om te kiezen voor een voordelige PVC vloer. Slaapkamervloeren worden doorgaans namelijk minder intensief belast en komen minder vaak in contact met vocht in vergelijking met vloeren in de keuken of woonkamer. Bij Vloer&Raam kunt u al een PVC vloer aanschaffen voor slechts €24,95 per vierkante meter.

Dus als u op zoek bent naar een PVC vloer die geschikt is voor intensief gebruik, dan is het Rigid Click PVC precies wat u zoekt. De prijs voor deze PVC vloer varieert tussen €24,95 en €32,95 per vierkante meter. Als u op zoek bent naar een vloer van commerciële kwaliteit, dan zijn de PVC vloeren van bijvoorbeeld Floorlife bijzonder geschikt. Dankzij hun beschermende toplaag zijn deze vloeren niet alleen waterbestendig, maar ook bestand tegen vlekken en krassen. Een Floorlife PVC vloer heeft een prijsklasse tussen €39,95 en €49,95 per vierkante meter en is tevens geschikt voor vloerverwarming.

Wat kost een PVC vloer per m2?

Bij Vloer&Raam bieden we altijd scherp geprijsde PVC vloeren waar je volop van kunt profiteren. Ons assortiment omvat verschillende betaalbare merken, zoals Hoomeline en Douwes Dekker. De prijs per vierkante meter voor PVC vloeren varieert doorgaans tussen de €25 en €60, zodat je flexibel kunt kiezen binnen jouw budget.

PVC vloeren kosten bij Vloer&Raam?

Bij Vloer&Raam hanteren we altijd scherpe prijzen voor PVC vloeren, waarvan je maximaal kunt profiteren. In ons assortiment tref je diverse betaalbare merken aan. Gemiddeld genomen ligt de prijs per vierkante meter voor PVC vloeren bij ons rond de €40.

Als je op zoek bent naar een PVC vloer met een iets hoger prijskaartje, kun je ook opteren voor modellen rond de €60 per vierkante meter, zoals die van merken als Floorlife. Onze prijzen voor PVC vloeren behoren tot de laagste in de markt, zonder dat dit ten koste gaat van de esthetiek en kwaliteit. Met een vloer van Vloer&Raam geniet je jarenlang van een prachtige vloer.

Wat kost een PVC vloer inclusief leggen?

Bent u een ervaren doe-het-zelver en legt u graag zelf uw PVC vloer? In dat geval kunt u natuurlijk besparen op de kosten van uw nieuwe vloer. Bij Vloer&Raam bieden wij zowel klik-PVC als plak-PVC in ons assortiment. De prijzen voor klik-PVC vloeren variëren tussen de €24,95 en €49,95 per vierkante meter. Voor plak-PVC betaalt u tussen de €22,95 en €44,95 per vierkante meter.

Als u echter de voorkeur geeft aan het laten leggen van uw vloer, dan zal het totale kostenplaatje hoger uitvallen. De vakmensen bij Vloer&Raam staan klaar om u te ontzorgen bij het leggen van uw vloer. De prijs voor het laten leggen van PVC is afhankelijk van de grootte van de ruimte en het gewenste patroon voor uw vloer. Een PVC vloer gelegd in visgraatpatroon geeft een luxueuze uitstraling aan uw leefruimte. Het leggen van een dergelijke vloer is echter arbeidsintensiever en duurder dan het leggen van een PVC vloer in rechte stroken.

Hoe lang duurt een PVC vloer leggen?

Het leggen van een PVC vloer is een vakmanschap dat afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, de complexiteit van het patroon en de ervaring van de installateur. Over het algemeen kan het leggen van een standaard PVC vloer in een gemiddelde kamer enigszins snel gaan en binnen een dag worden voltooid.

Maar als je kiest voor een ingewikkelder patroon, zoals visgraat, houd dan rekening met meer tijd, soms tot enkele dagen. Het is belangrijk om te onthouden dat een nauwkeurige installatie de duurzaamheid van je vloer beïnvloedt, dus het is de extra tijd en moeite zeker waard voor een perfect resultaat dat jarenlang meegaat.

Wat zijn de voordelen van een PVC vloer?

Een PVC vloer biedt tal van voordelen. Allereerst geniet je van aanzienlijke financiële voordelen. Je krijgt namelijk de uitstraling van een houten vloer, maar dan voor aanzienlijk minder kosten. Een authentieke houten vloer brengt doorgaans aanzienlijke kosten met zich mee en biedt bovendien minder voordelen. Een PVC vloer komt met de volgende aantrekkelijke eigenschappen:

 1. Makkelijk te onderhouden: het gladde oppervlak is heel goed schoon te houden;
 2. Compatibel met vloerverwarming: Een PVC vloer kan zonder problemen worden geïnstalleerd bovenop vloerverwarming;
 3. Talrijke opties beschikbaar: Je hebt een overvloed aan keuzemogelijkheden als het gaat om kleuren en patronen voor een PVC vloer met houtlook;
 4. Sterk en geluiddempend: PVC staat bekend als een sterk materiaal waar je jarenlang mee kunt doen. Daarnaast werkt dit type vloer ook geluiddempend.

Wat zijn de nadelen van een PVC vloer?

We moeten ook ingaan op de nadelen van PVC-vloeren. U kunt dan zelf bepalen of deze voordelen opwegen tegen de nadelen en beoordelen of een PVC vloer geschikt is voor uw situatie. Bij het kiezen van een PVC-vloer moet u rekening houden met de volgende punten:

 1. Niet de goedkoopste vloer
  PVC-vloeren zijn duurder dan laminaatvloeren. Uiteraard krijg je er ook kwaliteit voor terug. Maar heeft u een krap budget? In dat geval is een PVC-vloer mogelijk niet geschikt. Een betere laminaatvloer kost ongeveer 30 a 40 euro per vierkante meter, inclusief plaatsing. Hoogwaardige PVC-vloeren, inclusief egaliseren en lijmen, zijn verkrijgbaar vanaf circa 75 euro per vierkante meter.
 2. Vereist een vlakke basisvloer
  Als u voor een PVC-vloer kiest, moet u ervoor zorgen dat de basisvloer waterpas is. PVC-vloeren zijn erg dun, dus eventuele oneffenheden zullen het PVC aantasten. Daarom kunnen PVC-vloeren het beste worden gelegd op ondervloeren van beton, anhydriet of zandcement.
 3. Risico op schade
  PVC-vloeren raken sneller bekrast dan laminaat door bijvoorbeeld stenen, zand en klauwen van huisdieren. Als je binnenshuis geen schoenen draagt, zal dit niet meteen gebeuren.

  Tip: Met reinigingsproducten van Vloer&Raam kunt u uw vloer(en) niet alleen reinigen, maar ook tegelijkertijd verzorgen.

Wat zijn de verschillende soorten PVC Vloeren?

PVC-vloeren bieden een breed scala aan opties om aan verschillende behoeften en smaken te voldoen. Allereerst zijn er de klik-PVC-vloeren, die eenvoudig te installeren zijn dankzij hun handige vergrendelingssysteem. Dan heb je de plak-PVC-vloeren, die stevig aan de ondervloer worden bevestigd voor maximale stabiliteit.

Voor wie op zoek is naar een duurzame optie zijn er dikke PVC-vloeren, die extra slijtvastheid bieden. Qua uitstraling zijn er talloze mogelijkheden, waaronder houtlook, steenmotieven en abstracte designs. Ook zijn er waterbestendige PVC-vloeren die ideaal zijn voor vochtige ruimtes zoals keukens. Kortom, PVC-vloeren bieden veelzijdigheid en keuzemogelijkheden voor elke smaak en situatie.

PVC legpatroon: Rechte plank, tegel of kies je voor visgraat?

Naast het merk en de kwaliteit van het PVC, is de installatiemethode een cruciale factor die de prijs beïnvloedt. Als je een prachtige PVC vloer wilt met een visgraatpatroon, vereist dit extra inspanning vanwege de precisie die nodig is vanwege de afmetingen. Daarnaast resulteren visgraatinstallaties vaak in aanzienlijke snijverliezen.

Het is belangrijk om rekening te houden met de bijkomende kosten van PVC-vloeren, inclusief het egaliseren en de installatie. Onze voordeligste visgraat PVC-vloeren beginnen bij €75, waarbij de prijs inclusief egaliseren en leggen is inbegrepen.

Pvc vloeren inclusief leggen en egaliseren

De kosten voor PVC-vloeren variëren afhankelijk van het type, merk en legpatroon. Bovendien kunnen de totale kosten, inclusief egaliseren en installatie, variëren per bedrijf en leverancier. Sommige bedrijven nemen alle kosten op zich, inclusief het nivelleren en leggen, terwijl andere extra arbeidskosten in rekening brengen.

Het is dus van groot belang om zorgvuldig te selecteren bij het kiezen van de juiste aanbieder. Bij ons zijn de prijzen inclusief egaliseren en plaatsen. Onze plak-PVC vloeren beginnen bij €27,95 per vierkante meter (exclusief leggen). Als je een visgraatpatroon in je PVC-vloer wenst, bieden we keuze uit merken zoals Hoomeline, Douwes Dekker of Floorlife, met visgraat PVC-vloeren geprijsd tussen €27,95 en €44,95 per vierkante meter (exclusief leggen)

Laagste prijs garantie bij Vloer&Raam

Een mooie PVC vloer is een goede investering die zich jarenlang terugbetaalt. Vloer&Raam helpt u bij het vinden van de juiste vloer. Je vindt hier diverse topmerken als Ambiant, Homeline en Douwes Dekker, maar ook voor PVC-vloeren betaal je gegarandeerd de laagste prijs.

Met betaalbare PVC-vloeren kunt u meer geld uitgeven aan de rest van uw interieurontwerp, wat een bonus is. Zorg voor extra comfort door uw vloeren te laten leggen door Vloer&Raam. Vraag snel en eenvoudig een offerte aan. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Conclusie

PVC-vloeren bieden talloze voordelen, waaronder financiële voordelen, onderhoudsgemak, compatibiliteit met vloerverwarming, en een breed scala aan ontwerpmogelijkheden. De kosten variëren afhankelijk van het type, merk en legpatroon, maar bij Vloer&Raam kunt u betaalbare PVC-vloeren vinden, met prijzen beginnend bij €24,95 per vierkante meter. Als u de voorkeur geeft aan een visgraatpatroon, zijn er opties beschikbaar van €37,95 tot €49,95 per vierkante meter.

Het leggen van een PVC-vloer is afhankelijk van verschillende factoren en kan variëren in tijd, afhankelijk van de complexiteit van het patroon en de ervaring van de installateur. Het is echter de moeite waard om te investeren in een nauwkeurige installatie voor een duurzaam resultaat.

Er zijn enkele nadelen, zoals hogere kosten in vergelijking met laminaatvloeren, de vereiste van een vlakke basisvloer en het risico op krassen. Desondanks bieden PVC-vloeren veelzijdigheid en keuzemogelijkheden voor elke smaak en situatie. Bij Vloer&Raam kunt u rekenen op scherpe prijzen en professioneel geïnstalleerde vloeren. Wilt u meer informatie over PVC vloeren? Kom langs in onze filiaal te Alkmaar of Amersfoort.

Veelgestelde vragen over PVC vloeren

Hieronder beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over PVC vloeren.

 1. Wat zijn de kosten van een PVC vloer inclusief egaliseren en leggen?

  De kosten van een PVC vloer inclusief egaliseren en leggen variëren, afhankelijk van het type, merk en legpatroon, maar onze prijzen beginnen bij €65 per vierkante meter voor plak-PVC vloeren (inclusief egaliseren en leggen) en variëren voor visgraat PVC-vloeren tussen €75 en €80 per vierkante meter inclusief egaliseren en leggen.

 2. Wat zijn de kosten van een visgraat PVC vloer?

  De kosten van een visgraat PVC vloer variëren afhankelijk van het merk en de specificaties, maar bij ons liggen de prijzen voor visgraat PVC-vloeren tussen €27,95 en €49,95 per vierkante meter.

 3. Wat zijn de kosten van een PVC vloer met vloerverwarming?

  De kosten van een PVC vloer met vloerverwarming kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het type PVC-vloer, het merk, de kwaliteit en de grootte van de ruimte. U kunt een vrijblijvende offerte opvragen op onze website.

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)?

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/
Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *