Welke vloerverwarming onder een PVC vloer? De keuze van vloerverwarming voor een PVC-vloer is een belangrijke overweging voor iedereen die streeft naar comfort en efficiënte verwarming. Verschillende opties zijn beschikbaar, waaronder verwarmingsfolie, infrarood vloerverwarming en watergedragen systemen. Elk heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De voordelen zijn onder andere snelle opwarming, energiebesparing, regelbare temperatuur en verminderde stofophoping. Echter, het leggen van vloerverwarming kan duurder zijn en soms ingewikkeld zijn in bestaande woningen. Voor PVC-vloeren zijn klik-PVC en plak-PVC in combinatie met elektrische vloerverwarming populaire opties, met elk hun eigen installatievereisten.

Welke vloerverwarming voor PVC?

Diverse soorten vloerverwarming kunnen onder PVC-vloeren worden geïnstalleerd, waaronder verwarmingsfolie, infrarood vloerverwarming en watergedragen vloerverwarming met leidingen in de vloer. Elk van deze systemen kan worden gecombineerd met de installatie van een PVC-vloer. Vloerverwarming onder PVC heeft verschillende voor- en nadelen.

Voordelen

 • De ruimte warmt snel op
 • Het rendement is het hoogst wanneer de vloerverwarming als de primaire warmtebron wordt gebruikt
 • Radiatoren zijn overbodig
 • Er wordt energie bespaard, mede dankzij de uitstekende warmtegeleiding van PVC
 • De temperatuur is regelbaar
 • Er is minder stofophoping in huis

Nadelen

 • Het aanleggen van vloerverwarming is kostbaarder dan het installeren van radiatoren
 • Het plaatsen van een watergedragen vloerverwarming vergt enige tijd
 • De vloer kan te veel in hoogte stijgen
 • In bestaande woningen kan het soms lastig zijn om vloerverwarming achteraf te installeren

Klik-PVC en plak-PVC in combinatie met elektrische vloerverwarming.

Elektrische vloerverwarming kan onder zowel klik-PVC als plak-PVC worden geïnstalleerd. Bij klik-PVC wordt de verwarmingsfolie direct onder de vloer geplaatst. Plak-PVC is dunner van structuur, waardoor het noodzakelijk is om een extra isolatielaag toe te voegen. Hierdoor wordt de vloer stevig op de ondergrond bevestigd en wordt oververhitting voorkomen.

Vloerverwarming
Hoe wordt een PVC vloer gemaakt?

Conclusie

In conclusie biedt de keuze van vloerverwarming voor PVC-vloeren tal van voordelen, zoals snelle verwarming, energiebesparing en verminderde stofophoping. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor comfortabele en efficiënte verwarmingssystemen. Hoewel er enige kosten en complexiteit verbonden zijn aan de installatie, wegen de voordelen vaak op tegen de nadelen. Wilt u meer informatie? Kom langs onze winkel in Alkmaar of Amersfoort.

Veelgestelde vragen over hoe vloerverwaming

Hieronder beantwoorden we enkele veelgestelde vragen ove vloerverwarming

 1. Welke vloerverwarmingssystemen zijn geschikt voor PVC-vloeren?

  Geschikte vloerverwarmingssystemen voor PVC-vloeren zijn onder andere watergedragen vloerverwarming, elektrische vloerverwarming en infrarood vloerverwarming.

 2. Wat zijn de voordelen van vloerverwarming onder PVC?

  Voordelen zijn onder andere snelle opwarming, energie-efficiëntie, ruimtebesparing (geen radiatoren nodig), regelbare temperatuur, en verminderde stofcirculatie.

 3. Wat zijn de nadelen van vloerverwarming onder PVC?

  Nadelen zijn onder andere hogere installatiekosten, installatietijd, mogelijke verhoging van de vloerhoogte en uitdagingen bij retrofit-installaties.

 4. Kan ik elektrische vloerverwarming gebruiken onder zowel klik-PVC als plak-PVC?

  Ja, elektrische vloerverwarming kan onder zowel klik-PVC als plak-PVC worden geïnstalleerd, met aangepaste installatiemethoden.

 5. Hoe voorkom ik oververhitting bij het gebruik van vloerverwarming onder PVC?

  Bij plak-PVC is het belangrijk om een extra egalisatielaag toe te voegen om oververhitting te voorkomen. Bij klik-PVC wordt de verwarmingsfolie direct onder de vloer geplaatst voor een gelijkmatige warmteverdeling.

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)?

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *