Hoewel laminaatvloeren ongetwijfeld een van de beste soorten vloeren zijn om te installeren, hebben veel mensen vragen over de kosten van laminaatvloeren. Iedereen heeft immers een bepaald budget bij het plaatsen van een nieuwe laminaatvloer. Ken jij jezelf hier? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Bij Vloer&Raam helpen we al jaren mensen met het leggen van hun vloer. Dit betekent ook dat wij de kennis hebben om de kosten van laminaat te berekenen. Daarom vertellen we je in deze blog meer over de factoren die de prijs bepalen en hoe je de vloer kunt vinden die het beste bij jouw budget past.

Waarom moet je meer weten over laminaatkosten?

Er zijn verschillende redenen waarom u meer zou moeten weten over de kosten van laminaat. U wilt een goede inschatting kunnen krijgen van de werkelijke prijs van laminaat. Dit geldt vooral als u aan het renoveren bent en daar een specifiek budget voor heeft. Door alle kosten correct in te schatten, kunt u er bovendien voor zorgen dat u niet over het budget heen gaat.
Bovendien wilt u er zeker van zijn dat u een deal krijgt bij het kopen of installeren van laminaat. Niemand wil uiteraard teveel geld uitgeven aan laminaatvloeren. Daarom is het belangrijk om precies te begrijpen hoe uw kosten zijn opgebouwd, zodat u zich daar goed bij voelt.

Waar begin je met het leggen van laminaat?
hoeveel kost een laminaat vloer per m2

Het gemiddelde prijs van een laminaat vloer

Het is belangrijk om naar de gemiddelde prijs van laminaat te kijken. Dit geldt ook als je puur kijkt naar de kosten per vierkante meter laminaat. Wanneer u naar de winkel gaat om laminaat te kopen, moet de gemiddelde prijs uw richtlijn zijn. Zo weet je of je een goede deal krijgt of wanneer je het beste naar een andere winkel kunt gaan.

Voor de meeste laminaatsoorten betaal je zo’n €10 tot €20 per vierkante meter. Dit is vrij goedkoop in vergelijking met andere vloersoorten. Maar net als met alles wat je kunt kopen, kun je zo gek zijn als je wilt. Ook kun je laminaatpanelen kopen voor €40 tot €50 per vierkante meter. Uiteraard zal de kwaliteit en uitstraling veel beter zijn.

Kwaliteit bepaalt de prijs

Zoals met meer dingen in het leven bepaalt de kwaliteit vaak de prijs. Dit is bij laminaat dan ook niet anders. Denk bij kwaliteit dan met name aan hoe slijtvast en hoe realistisch het uiterlijk van het laminaat is. Hoe beter de kwaliteit, des te hoger de prijs.

Wat bepaalt de prijs van een laminaat vloer?

De kosten van laminaat zijn gebaseerd op verschillende factoren. De belangrijkste factor hierbij is het materiaal van het laminaat. Sommige houtsoorten zijn duurder dan andere.
Een andere factor die een rol speelt, is waar u uw laminaat koopt. Sommige winkels vragen meer dan andere, ook al kan het hetzelfde laminaat zijn. Bij Vloer&Raam kunt u er vanuit gaan dat u altijd een laminaatvloer koopt tegen een redelijke prijs.

De dikte van het laminaat is ook een factor die de totale kosten van het laminaat beïnvloedt. Over het algemeen zijn dikkere laminaten duurder dan dunnere laminaten. Dit heeft te maken met de hoeveelheid materiaal die nodig is om de vloer te maken.

Tenslotte is het zeker logisch dat de keuze om zelf laminaat te leggen of dit door iemand te laten doen ook invloed heeft op de kosten. Dit is echter een optionele keuze en kan van persoon tot persoon verschillen.

Meer vragen? kom gerust langs in onze winkel in Alkmaar of Amersfoort.

Veelgestelde vragen over het leggen van vloeren?

Hieronder beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over over het leggen van vloeren??

  1. Zijn er extra kosten naast de aanschaf van het laminaat?

    Ja, houd rekening met extra kosten zoals ondervloer, plinten, en installatiekosten. Deze kunnen de totale kosten beïnvloeden.

  2. Kan ik zelf laminaat installeren om kosten te besparen?

    Ja, het is mogelijk om zelf laminaat te installeren en zo installatiekosten te vermijden. Zorg ervoor dat je de juiste instructies volgt en het benodigde gereedschap hebt.

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)?

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *