Een laminaatvloer is de ideale keuze voor een druk huishouden. Of je nu per ongeluk een drankje morst of een modderig huisdier hebt rondlopen, laminaat is gemakkelijk schoon te maken doordat het weinig vuil opneemt. Door de juiste methoden en producten te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat je laminaatvloer er altijd perfect uitziet, zonder al te veel moeite.

Laminaat reinigen: do’s & don’ts

Don’ts gebruik geen chloor, azijn of schuurmiddel om een laminaatvloer te reinigen. Dit kan vervelende krasjes achterlaten en de vloer beschadigen.

Do’s Stofzuig regelmatig. Laminaat neemt geen vuil op waardoor je nauwelijks hoeft te dweilen. Houd je vloer mooi schoon door deze dagelijks te vegen of te stofzuigen.

Do: Is de vloer erg vies? Dan is het vaak al voldoende om deze te dweilen met heet water.

Laminaat_Zomer_eiken
Laminaatvloer schoonmaken in drie simpele stappen
Laminaat_met_visgraat

Laminaatvloer schoonmaken in drie simpele stappen

Hoewel het schoonmaken van laminaat vaak al lukt door het met heet water te dweilen, kan Cif Express vloerreiniger ook wonderen doen: Zet alle ramen en deuren open zodat de gedweilde vloer zo snel mogelijk opdroogt. Spuit Cif Express vloerreiniger op de vloer en veeg het daarna schoon met een lichtvochtige microvezel doek. Voorkom dat het mengsel opdroogt voordat je het opdweilt door de vloer niet in één keer, maar stukje bij beetje te besproeien. Laat de vloer aan de lucht opdrogen. Laminaat reinigen: vlekken verwijderen Zitten er hardnekkige vlekken op je laminaatvloer? Afhankelijk van het soort vlek, zijn er verschillende dingen die je kan doen

Meeste vlekken

De meeste vlekken zijn goed weg te krijgen met een vochtige microvezeldoek. Maak de microvezeldoek een klein beetje nat en wrijf hier zorgvuldig mee over de vlek totdat deze is verdwenen.

Nagellak

De enige manier om nagellakvlekken weg te krijgen is door een traditionele nagellakremover met aceton te gebruiken. Test deze methode altijd eerst op een onopvallende plek om te zien hoe de vloer erop reageert. Giet een klein beetje remover op de vlek en schrob er overheen met een microvezeldoek. Neem de plek daarna af met een schone, lichtvochtige microvezeldoek.

Meer vragen? kom gerust langs in onze winkel in Alkmaar of Amersfoort.

Zwarte strepen

Zwarte strepen op een laminaatvloer zijn goed weg te krijgen door ze simpelweg uit te gummen. Gebruik een schone gum en wrijf over de vlek totdat deze is verdwenen.

Kauwgum

Hard geworden kauwgum kan je verwijderen door het voorzichtig weg te krabben met een plastic mesje. Neem de vlek vervolgens af met een lichtvochtige microvezeldoek.

Veelgestelde vragen over een laminaatvloer schoonmaken?

Hieronder beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over een laminaatvloer schoonmaken?

  1. Hoe kan ik het beste dagelijks mijn laminaatvloer schoonmaken?

    Dagelijks stofzuigen of vegen om vuil te verwijderen zonder de vloer te beschadigen. Gebruik indien nodig een lichtvochtige doek.

  2. Wat zijn de voordelen van het gebruik van een laminaatreiniger ten opzichte van andere schoonmaakmiddelen?

    Een laminaatreiniger is speciaal ontworpen voor laminaatvloeren en biedt doeltreffende reiniging zonder de vloer te beschadigen. Het laat vaak ook een glanzende afwerking achter.

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)?

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *