Een PVC-vloer, ook wel vinyl vloerbedekking genoemd, is populair vanwege zijn duurzaamheid en onderhoudsgemak. De kosten voor het aanschaffen en laten leggen variëren afhankelijk van de kwaliteit van het PVC, arbeidskosten, benodigde materialen en ruimteomvang. Maar wat kost een PVC vloer inclusief leggen? Over het algemeen liggen de kosten tussen €30 en €80 per vierkante meter. Het is verstandig om zorgvuldig te overwegen en een weloverwogen beslissing te nemen bij het investeren in een PVC-vloer voor jouw ruimte.

Wat is een PVC vloer?

Laten we eerst eens kijken wat PVC-vloeren en PVC-visgraatvloeren precies zijn. PVC-vloeren zijn vloeren die geen hout bevatten. Deze vloer is gemaakt van kunststof en bevat meerdere lagen PVC. Dankzij de moderne techniek is deze vloer bijna niet te onderscheiden van een echte houten vloer.

Diverse PVC vloer varianten

visgraat
visgraat vloer

De kosten van een PVC-vloer variëren aanzienlijk op basis van verschillende factoren, waaronder het merk, het type en de kwaliteit van het gekozen PVC-materiaal. In de wereld van PVC-vloeren staan bekende merken zoals Floorlife, Hebeta en Basic PVC hoog aangeschreven.

De kwaliteit van PVC varieert aanzienlijk, met diktes variërend van 3 mm tot 5,5 mm. Het is belangrijk op te merken dat de dikte van het PVC van invloed is op zowel de duurzaamheid als de geluidsdemping van de vloer. Over het algemeen geldt dat hoe dikker het PVC is, des te langer de levensduur van de vloer en des te beter het geluid wordt gedempt.

Wat kost een PVC vloer inclusief leggen?

Bent u een ervaren doe-het-zelver en legt u graag zelf uw PVC vloer? In dat geval kunt u natuurlijk besparen op de kosten van uw nieuwe vloer. Bij Vloer&Raam bieden wij zowel klik-PVC als plak-PVC in ons assortiment. De prijzen voor klik-PVC vloeren variëren tussen de €24,95 en €49,95 per vierkante meter. Voor plak-PVC betaalt u tussen de €22,95 en €44,95 per vierkante meter.

Als u echter de voorkeur geeft aan het laten leggen van uw vloer, dan zal het totale kostenplaatje hoger uitvallen. De vakmensen bij Vloer&Raam staan klaar om u te ontzorgen bij het leggen van uw vloer. De prijs voor het laten leggen van PVC is afhankelijk van de grootte van de ruimte en het gewenste patroon voor uw vloer. Een PVC vloer gelegd in visgraatpatroon geeft een luxueuze uitstraling aan uw leefruimte. Het leggen van een dergelijke vloer is echter arbeidsintensiever en duurder dan het leggen van een PVC vloer in rechte stroken.

Vloer egaliseren

Wanneer je overweegt om een PVC-vloer te laten installeren, is het cruciaal om te begrijpen dat in bijna alle gevallen (zelfs bij nieuwbouwprojecten) de vloer eerst moet worden geëgaliseerd. Tijdens het egaliseren wordt de ondergrond zorgvuldig voorbereid, met als doel een volledig vlakke ondergrond te creëren waarop de PVC-vloer naadloos kan worden gelegd. Dit is van uiterst belang omdat zelfs het kleinste vuil of ongelijkheden onder de PVC-vloer zichtbaar kunnen blijven, wat het esthetische aspect kan beïnvloeden. Bovendien voorkomt een egale ondergrond dat de PVC-vloer gaat verschuiven of bobbels vormt. Daarbij is het essentieel dat de ondergrond volledig vrij is van stof en vet, zodat de lijm een goede hechting kan garanderen. Het egaliseren van de ondergrond vormt dus een cruciale stap bij het leggen van een PVC-vloer.

Prijs voor een PVC vloer, egalisatie en installatie

Natuurlijk beïnvloedt de kwaliteit van de vloer de prijs aanzienlijk. Als u op zoek bent naar een nieuwe vloer voor uw slaapkamer, kunt u overwegen om te kiezen voor een voordelige PVC vloer. Slaapkamervloeren worden doorgaans namelijk minder intensief belast en komen minder vaak in contact met vocht in vergelijking met vloeren in de keuken of woonkamer. Bij Vloer&Raam kunt u al een PVC vloer aanschaffen voor slechts €24,95 per vierkante meter.

Dus als u op zoek bent naar een PVC vloer die geschikt is voor intensief gebruik, dan is het Rigid Click PVC precies wat u zoekt. De prijs voor deze PVC vloer varieert tussen €24,95 en €32,95 per vierkante meter. Als u op zoek bent naar een vloer van commerciële kwaliteit, dan zijn de PVC vloeren van bijvoorbeeld Floorlife bijzonder geschikt. Dankzij hun beschermende toplaag zijn deze vloeren niet alleen waterbestendig, maar ook bestand tegen vlekken en krassen. Een Floorlife PVC vloer heeft een prijsklasse tussen €39,95 en €49,95 per vierkante meter en is tevens geschikt voor vloerverwarming.

PVC vloer leggen

PVC vloeren hebben een steviger gevoel en zijn vaak harder onder de voeten dan vinyl. Dit maakt ze geschikter voor ruimtes met intensiever gebruik. PVC vloeren zijn ook veel minder gevoelig voor krassen. Het is echter aan te raden om meubels te voorzien van viltbescherming om mogelijke schade te voorkomen.

Wat zijn de voordelen van een PVC vloer?

Een PVC vloer biedt tal van voordelen. Allereerst geniet je van aanzienlijke financiële voordelen. Je krijgt namelijk de uitstraling van een houten vloer, maar dan voor aanzienlijk minder kosten. Een authentieke houten vloer brengt doorgaans aanzienlijke kosten met zich mee en biedt bovendien minder voordelen. Een PVC vloer komt met de volgende aantrekkelijke eigenschappen:

 1. Makkelijk te onderhouden: het gladde oppervlak is heel goed schoon te houden;
 2. Compatibel met vloerverwarming: Een PVC vloer kan zonder problemen worden geïnstalleerd bovenop vloerverwarming;
 3. Talrijke opties beschikbaar: Je hebt een overvloed aan keuzemogelijkheden als het gaat om kleuren en patronen voor een PVC vloer met houtlook;
 4. Sterk en geluiddempend: PVC staat bekend als een sterk materiaal waar je jarenlang mee kunt doen. Daarnaast werkt dit type vloer ook geluiddempend.

Wat zijn de nadelen van een PVC vloer?

Wat kost een PVC vloer inclusief leggen?
PVC vloeren

We moeten ook ingaan op de nadelen van PVC-vloeren. U kunt dan zelf bepalen of deze voordelen opwegen tegen de nadelen en beoordelen of een PVC vloer geschikt is voor uw situatie. Bij het kiezen van een PVC-vloer moet u rekening houden met de volgende punten:

 1. Niet de goedkoopste vloer
  PVC-vloeren zijn duurder dan laminaatvloeren. Uiteraard krijg je er ook kwaliteit voor terug. Maar heeft u een krap budget? In dat geval is een PVC-vloer mogelijk niet geschikt. Een betere laminaatvloer kost ongeveer 30 a 40 euro per vierkante meter, inclusief plaatsing. Hoogwaardige PVC-vloeren, inclusief egaliseren en lijmen, zijn verkrijgbaar vanaf circa 75 euro per vierkante meter.
 2. Vereist een vlakke basisvloer
  Als u voor een PVC-vloer kiest, moet u ervoor zorgen dat de basisvloer waterpas is. PVC-vloeren zijn erg dun, dus eventuele oneffenheden zullen het PVC aantasten. Daarom kunnen PVC-vloeren het beste worden gelegd op ondervloeren van beton, anhydriet of zandcement.
 3. Risico op schade
  PVC-vloeren raken sneller bekrast dan laminaat door bijvoorbeeld stenen, zand en klauwen van huisdieren. Als je binnenshuis geen schoenen draagt, zal dit niet meteen gebeuren.

  Tip: Met reinigingsproducten van Vloer&Raam kunt u uw vloer(en) niet alleen reinigen, maar ook tegelijkertijd verzorgen.

PVC legpatroon: Rechte plank, tegel of kies je voor visgraat?

PVC vloer visgraat

Naast het merk en de kwaliteit van het PVC, is de installatiemethode een cruciale factor die de prijs beïnvloedt. Als je een prachtige PVC vloer wilt met een visgraatpatroon, vereist dit extra inspanning vanwege de precisie die nodig is vanwege de afmetingen. Daarnaast resulteren visgraatinstallaties vaak in aanzienlijke snijverliezen.

Het is belangrijk om rekening te houden met de bijkomende kosten van PVC-vloeren, inclusief het egaliseren en de installatie. Onze voordeligste visgraat PVC-vloeren beginnen bij €75, waarbij de prijs inclusief egaliseren en leggen is inbegrepen.

PVC klik vloeren

De PVC click-vloeren van Vloer&Raam bevatten een drager van steengruis. Dit maakt ze duurzaam en buitengewoon stabiel. Click PVC-vloeren kunnen worden gelegd zonder lijm, vergelijkbaar met laminaatvloeren. Dit betekent dat de vloer zwevend kan worden geplaatst op een geschikte PVC-vloer ondervloer, zelfs als de ondergrond niet volledig geëgaliseerd is.

PVC klik vloeren: Voordelen

 • Zwevende installatie mogelijk.
 • Kan eenvoudig worden verplaatst.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij klikverbinding.
 • Geschikt voor vloeren met lichte ongelijkheden in de ondergrond.

Pvc vloeren inclusief leggen en egaliseren

De kosten voor PVC-vloeren variëren afhankelijk van het type, merk en legpatroon. Bovendien kunnen de totale kosten, inclusief egaliseren en installatie, variëren per bedrijf en leverancier. Sommige bedrijven nemen alle kosten op zich, inclusief het nivelleren en leggen, terwijl andere extra arbeidskosten in rekening brengen.

Het is dus van groot belang om zorgvuldig te selecteren bij het kiezen van de juiste aanbieder. Bij ons zijn de prijzen inclusief egaliseren en plaatsen. Onze plak-PVC vloeren beginnen bij €27,95 per vierkante meter (exclusief leggen). Als je een visgraatpatroon in je PVC-vloer wenst, bieden we keuze uit merken zoals Hoomeline, Douwes Dekker of Floorlife, met visgraat PVC-vloeren geprijsd tussen €27,95 en €44,95 per vierkante meter (exclusief leggen)

Dryback PVC Vloeren: Voordelen

 • Kan doorgelegd worden naar elke ruimte zonder overgangsprofielen.
 • Efficiënte warmtegeleiding, ideaal voor vloerverwarming en -koeling.
 • 4-zijdige microvelling voor een strakke uitstraling.
 • Versterkt met glasvezel voor stabiliteit.

PVC in visgraat- en Hongaarse punt patronen: Kies voor dryback

Een van de heersende trends in vloerdesign is ongetwijfeld het visgraatpatroon en de Hongaarse punt. Bij het leggen van click PVC moet je rekening houden met voegen, wat deze methode minder geschikt maakt voor deze complexe patronen. Gelukkig biedt dryback PVC hier de oplossing, aangezien het in alle richtingen gelegd kan worden en perfect geschikt is voor het creëren van deze trendy patronen.

Professioneel PVC vloeren laten leggen

Als het aankomt op de installatie, kan click PVC vergeleken worden met het leggen van laminaat, terwijl dryback PVC meer flexibiliteit biedt. Bij ons kun je beide soorten PVC vloeren professioneel laten leggen door onze ervaren vakmensen. Voor uitgebreide informatie over deze vloeren, inmeetdiensten, en professionele installatie, nodigen we je uit om onze winkels te bezoeken. Hier kun je ook stalen bekijken om te bepalen of jouw favoriete kleur perfect bij jouw interieur past.

Onderhoud en duurzaamheid van PVC vloeren

Hoewel PVC-vloeren onderhoudsarm zijn, adviseren we tweemaal per jaar behandeling met onze onderhoudsproducten voor langdurige bescherming. Ons diepe en duurzame reinigingsmiddel zorgt voor langdurige reinheid van de vloer. Voor meer informatie en advies kun je contact opnemen met een Vloer&Raam verkooppunt.

Persoonlijk advies van Vloer&Raam

Vloer&Raam biedt stabiele en waterbestendige PVC Vloeren met garantie van 15 tot 25 jaar. Voor persoonlijk advies en de garantievoorwaarden kun je terecht bij onze winkels. We staan klaar om je verder te helpen.

Conclusie

In conclusie, de kosten van een PVC-vloer inclusief leggen kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van diverse factoren zoals de kwaliteit van het PVC-materiaal, arbeidskosten, bijkomende benodigdheden en de omvang van de te bedekken ruimte. Hoogwaardige PVC-vloeren bieden vaak een langere levensduur en betere prestaties, maar komen ook met een hoger prijskaartje.

Het is essentieel om offertes op te vragen bij verschillende vloerinstallateurs en PVC-leveranciers om een nauwkeurige schatting te ontvangen die is afgestemd op je specifieke behoeften en budget. Door zorgvuldig te overwegen welke kwaliteit en stijl van PVC-vloer het beste bij jouw ruimte past en door te onderhandelen over arbeidskosten, kun je ervoor zorgen dat je investering in een PVC-vloer een duurzame en waardevolle keuze wordt.

Ongeacht de kosten, is een goed gelegde PVC-vloer een esthetische en functionele toevoeging aan elke ruimte, en het kan jarenlang plezier en comfort bieden. Het is een investering in de duurzaamheid en uitstraling van je huis of zakelijke omgeving. Wilt u meer informatie over PVC vloeren? Kom langs in onze filiaal te Alkmaar of Amersfoort.

Veelgestelde vragen over PVC vloeren

Hieronder beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over PVC vloeren.

 1. Wat is de gemiddelde prijs van een PVC-vloer inclusief leggen?

  De kosten variëren, maar gemiddeld liggen ze tussen € 30 en € 80 per vierkante meter, afhankelijk van verschillende factoren zoals materiaalkwaliteit en arbeidskosten.

 2. Welke factoren beïnvloeden de prijs van een PVC-vloer inclusief leggen?

  Factoren zoals de kwaliteit van het PVC-materiaal, arbeidskosten, extra benodigdheden en de omvang van de te bedekken ruimte spelen een rol bij het bepalen van de prijs.

 3. Is een dikkere PVC-vloer duurder?

  Ja, over het algemeen is een dikkere PVC-vloer duurder, maar biedt deze vaak een langere levensduur en betere prestaties.

 4. Wat omvatten de arbeidskosten bij het leggen van een PVC-vloer?

  Arbeidskosten omvatten het voorbereiden van de ondervloer, het leggen van de PVC-vloer en eventuele andere installatiewerkzaamheden.

 5. Zijn er extra benodigdheden naast de PVC-vloer zelf?

  Ja, je hebt mogelijk extra benodigdheden zoals lijm, egalisatiemiddelen en ondervloermateriaal nodig, afhankelijk van de situatie.

 6. Wordt de prijs per vierkante meter lager bij grotere ruimtes?

  Nee, grotere ruimtes kunnen hogere kosten met zich meebrengen vanwege de toegenomen hoeveelheid materiaal en arbeid die nodig is.

 7. Is een PVC-vloer een duurzame investering?

  Ja, PVC-vloeren zijn duurzaam en kunnen vele jaren meegaan, waardoor ze een waardevolle investering zijn voor zowel huishoudelijke als commerciële ruimtes.

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)?

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *