Waar worden pvc vloeren gemaakt?

Het productaanbod van pvc lijkt jaarlijks te veranderen. Eerst zagen we een groot aanbod klik pvc met een kern van steencompositie, hierna veel lijmvarianten, toen gladde planken, daarna met een structuur in de plank. En hoe zit het met de micro V-groef? Geschilderde randen? Grotere randen? Het zou mij verbazen om geen veranderingen meer te verwachten in de toekomst. Pvc vloeren worden op een kolossale schaal gemaakt. Denk aan productielijnen die 400 meter lang is. En magazijnen die 50 voetbalvelden beslaan. Fabrieken die elke dag maar liefst 50km aan pvc produceren. Wauw!

China produceert bijna alle pvc vloeren

Dus hoe produceren ze pvc vloeren in China? Ze bouwen kleinere fabrieken die arbeid gebruiken in plaats van mechanica, waardoor ze veel sneller kunnen reageren op marktveranderingen. Een gemiddelde fabriek kost circa 100 miljoen dollar, en in deze snel veranderende markt is het belangrijk om in te spelen op de markt.

Pvc klik versus pvc lijm

Laten we het nu hebben over de installatie van pvc vloeren. Één van de eerste beslissingen die de consument zal moeten nemen, is of hij/zij een lijm- of klikinstallatie wilt gebruiken. Als algemene regel geldt dat lijm pvc vloeren geschikt zijn voor commerciële of grote meergezinswoningen, terwijl eengezinswoningen en kleine winkels de klik installatiemethode gebruiken. Dit komt voornamelijk door installatiegemak, maar ook prijs en productselectie spelen een rol.

Zijn pvc vloeren volledig waterdicht?

We horen vaak dat pvc vloeren waterdicht zijn. Laten we dat kwantificeren. Ja, water zal pvc vloeren geen kwaad doen. Kapotte waterleidingen, kostbare prinsen en prinsessen die vanuit het zwembad naar binnen rennen… geen probleem voor uw pvc vloer. Waterdicht betekent echter niet dat het ondoordringbaar is voor water. Als u zelfs op de beste vloer water laat staan, bestaat de kans dat er wat vocht door de voegen komt. En hoe zit het met water dat onder uw plinten loopt? Ja, dat zorgt voor problemen! Dus zorg er wel voor dat u vocht zo snel mogelijk verwijderd.

Nu we het saaie gedeelte achter ons hebben gelaten kunnen we de interessantere aspecten van pvc vloeren bekijken.

Hoe worden pvc vloeren gemaakt?

In de afbeelding hierboven ziet u eerst de slijtlaag en coating die zich bovenaan bevinden. Deze afbeelding toont ze niet afzonderlijk en ze zijn in feite samengevoegd, maar het zijn twee lagen. Het opnemen van additieven in de slijtlaag kan de levensduur van uw vloer aanzienlijk verlengen. Met andere woorden, hoe sterker de afwerkings- en slijtlaag is ingebouwd, hoe langer en beter uw vloer beschermd is tegen schade aan uw vloer na verloop van tijd.

De volgende is de bedrukte decorlaag, de "foto". Dan komen we in het kernmateriaal. Dit is een ander essentieel onderdeel van de kernconstructie dat bepaalt hoe hard het totale product is. Denk aan het vermijden van deuken in uw vloer. De basislaag hangt aan de achterkant en biedt een mooie plek om de pad te bevestigen.

Afspraak maken met een specialist?

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/
Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *