Waarom een pvc vloer kiezen in plaats van laminaat?

Waarom een pvc vloer kiezen in plaats van laminaat?

Hier bespreken we de belangrijkste verschillen tussen pvc vloeren en laminaatvloeren, en het zal u helpen beslissen wat het beste is voor uw huis! Op het eerste gezicht lijken ze misschien hetzelfde, maar er zijn enkele verschillen tussen hen. Lees meer over dit onderwerp in dit artikel "waarom een pvc vloer kiezen in plaats van laminaat?". Veel leesplezier!

Wat is een laminaatvloer?

Het laminaat is gemaakt van vezelplaat met een hoge dichtheid, kleine stukjes gerecyclede houtpulp die met extreem hoge druk worden samengeperst. Dit is een vriendelijkere productiemethode, waardoor het laminaat praktisch en goedkoop is.

Waar zijn pvc vloeren van gemaakt?

Pvc is gemaakt van op PVC gebaseerde materialen, waardoor het nog duurzamer is. Als gevolg hiervan hebben pvc vloeren altijd hogere garanties en zijn ze over het algemeen stiller en warmer onder de voeten in vergelijking met laminaatvloeren.

Welke vloer is waterdicht?

Hoewel er laminaatvloeren zijn die gegarandeerd waterdicht zijn, waaronder Quick-Step waterdichte laminaten, kunnen alle andere laminaten beschadigd raken door langdurig water, dus het is het beste om gemorste vloeistoffen zo snel mogelijk op te ruimen. Pvc vloeren zijn gemaakt van PVC dat 100% waterdicht is, daarom zijn ze ook populair in badkamers (raden wij niet aan).

De duurzaamheid

Pvc- en laminaatvloeren zijn even duurzaam. Beide vloeren hebben een uitstekende krasvastheid dankzij een harde bekledingslaag waar elke plank / tegel bedekt is. Dit betekent dat beide mogelijkheden ideaal zijn voor drukbezochte ruimtes. Het verschil tussen beide is dat het mogelijk is om een pvc vloer volledig opnieuw te coaten met een nieuwe slijtlaag, wat bij laminaatvloeren niet mogelijk is. In de meeste gevallen is het echter vaak mogelijk om die tegel of dat bord te vervangen als u een klein deel krast of deukt.

De installatie van pvc en laminaatvloeren

Alle laminaatvloeren zijn verbonden met een ingebouwd vergrendelingsmechanisme en zonder lijm op een ondergrond (ook wel zwevend vloersysteem genoemd) geplaatst. Hierdoor is laminaat een potentiële doe-het-zelf klus. Pvc vloeren zijn er in klik en plak varianten. De plak variant is een complex proces en vereist veel vaardigheden. De klik variant zou zelf gelegd kunnen worden, aangezien het klik principe hetzelfde is. Wij raden wel een professionele parketteur aan.

De isolatie van de vloer

We weten allemaal hoe koud stenen of keramische vloeren kunnen zijn. Kiezen voor een pvc vloer is een geweldige manier om een ​​vloer te hebben die het gewenste effect van tegels geeft, maar veel warmer is onder de voeten. Het toevoegen van een ondervloer geeft dat extra vleugje warmte. Wat laminaatvloeren betreft, zal het kiezen van een dikker laminaat resulteren in een beter geïsoleerde vloer.

Welke vloer is geschikt voor vloerverwarming?

Beide vloeren werken zeer goed met de meeste vloerverwarmingssystemen en zijn bestand tegen vloertemperaturen tot 27 graden Celsius.

Pvc- en laminaatstijlen

We hebben een groot aantal pvc-stijlopties en laminaatstijlen beschikbaar. Met zowel laminaatvloeren als pvc vloeren is het ontwerp dat u bovenaan ziet eigenlijk een high-definition foto die is ontworpen om natuurlijke materialen na te bootsen. Deze wordt op de tegel/plaat gedrukt voordat deze wordt afgedekt met de krasvaste slijtlaag. Beide vloeren hebben de mogelijkheid van afgeschuinde randen en een structuurafwerking.

Conclusie

Het enige echte verschil hier is dat laminaatvloeren voornamelijk houten planken repliceren, terwijl pvc vloeren een veel bredere selectie van zowel hout- als steentegelontwerpen heeft. Hierdoor kan uw vloer bijna elk denkbaar ontwerp hebben, waardoor pvc vloeren een populaire keuze is voor designbewuste mensen. Wilt u meer informatie over het aanschaffen van een pvc of laminaatvloer (of andere informatie)? Een specialist van Vloer&Raam helpt u graag! Hopelijk heeft u wat gehad aan deze "Waarom een pvc vloer kiezen in plaats van laminaat?" blog.

Afspraak maken met een specialist?

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/
Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *