Hoe meet je een kamer op voor een vloer?

Het is onmogelijk om de kosten van een nieuwe vloer te kennen zonder te weten hoeveel u ervan nodig heeft. Tenzij u een wiskundeknobbel heeft, kan het behoorlijk ontmoedigend zijn om te beginnen met het opmeten van uw kamer, dus we hebben een eenvoudige methode gemaakt die u kunt gebruiken. Welkom bij deze blog “hoe meet je een kamer op voor een vloer?”. Veel leesplezier!

Als uw kamer een rechthoek is, is dit net zo eenvoudig als het meten van de lengte en breedte van uw kamer en deze met elkaar vermenigvuldigen. Dus als uw kamer 6 meter lang en 3 meter breed is, is de oppervlakte 18 vierkante meter, omdat 6 x 3 = 18.

Vierkante kamer

Als uw kamer niet rechthoekig is, raden we u aan deze op te splitsen in rechthoekige delen. Vermenigvuldig de breedte en lengte van elke rechthoek samen om het gebied te bepalen. Voeg vervolgens de gebieden van elke rechthoek samen om de totale oppervlakte te berekenen. Als u bijvoorbeeld een L-vormige kamer heeft, kan deze worden opgesplitst in 2 rechthoeken.

Kamer 2

En als u een ingewikkelde kamer heeft, dan werkt deze methode nog steeds. Splits de kamer eenvoudig in zoveel rechthoeken als nodig is. Vermenigvuldig de lengte en breedte van elke rechthoek om de gebieden te berekenen en tel ze vervolgens allemaal bij elkaar op om de totale oppervlakte te bepalen (Vergeet niet om de afmetingen te noteren terwijl u bezig bent!).

Sfeerimpressies Vloer&Raam

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 42 recensies
Dit is een erg fijn en deskundig bedrijf. We zijn goed geadviseerd en als er iets mis is, wordt het direct opgelost! We zijn erg tevreden!
Nawid Iwema
Nawid Iwema
2023-08-02
Onlangs hebben we een nieuwe PVC vloer laten leggen. Hoewel er een kleine onvoorziene tegenslag was, werd dit direct opgelost en het eindresultaat mag er zijn!
Mariam de Blaauw
Mariam de Blaauw
2023-08-01
De communicatie was duidelijk en het belangrijkste: de vloer ligt er prachtig in!
Anne-Jan Salemink
Anne-Jan Salemink
2023-07-26
Vanaf het allereerste moment hadden we een ontzettend prettige communicatie. Het team is professioneel, vakbekwaam, jong en vriendelijk! We zouden hen aan iedereen aanbevelen. We wilden achteraf ook nog de onderzijde van de plinten laten afkitten, en dat werd snel geregeld. Topservice en we zijn heel blij met het eindresultaat!
Giovanni van der Wel
Giovanni van der Wel
2023-07-18
Geweldige organisatie. Mooie vloer, perfect gelegd. We zijn helemaal tevreden over deze uitstekende service.
Shaina van der Hilst
Shaina van der Hilst
2023-07-17
We hebben een prachtige vloer gekocht en deze is heel netjes gelegd.
Angel van Setten
Angel van Setten
2023-07-16
We hebben een zeer fijne ervaring gehad en kunnen het absoluut aanraden. De kwaliteit is uitstekend en de nazorg is ook prima in orde. De communicatie kon soms iets strakker, maar over het algemeen was het goed.
Rachèlle Hoogakker
Rachèlle Hoogakker
2023-07-15
We zijn ontzettend blij met Vloer en Raam. Ze hebben vloeren op twee verdiepingen gelegd, met prachtig resultaat. Daarnaast hebben ze ook alle raamdecoratie in ons hele huis verzorgd. We zijn enorm tevreden over het advies, de communicatie, de prijs en het maatwerk. Superblij!
Wendy C. Sinn
Wendy C. Sinn
2023-07-14
Wat een prachtige zaak met een enorme collectie! Een goede tip is om een afspraak te maken, zodat je alle aandacht krijgt. We kwamen voor een PVC vloer en werden uitstekend geholpen door Thomas. Hij dacht met ons mee en kwam met ideeën waar we zelf nog niet aan hadden gedacht.
Elmo van de Weg
Elmo van de Weg
2023-07-09
Onlangs hebben we op drie slaapkamers een nieuwe PVC vloer laten leggen. We zijn zeer tevreden met het resultaat: de vloer is professioneel gelegd, afgewerkt met plinten en keurig afgekit. Kortom, we bevelen Vloer en Raam van harte aan!
Lucas Visser
Lucas Visser
2023-07-09

Ruimte 3

Belangrijke tip

Belangrijke tip: Het is standaard om 5% extra toe te voegen aan het oppervlakte om de gebruikelijke verspilling tijdens de installatie op te vangen. Om dit te berekenen, moet u de totale oppervlakte met 1,05 vermenigvuldigen. Parketvloeren (laminaat visgraat en pvc visgraat is ook mogelijk), waar de installatie in het midden van de kamer begint (visgraat), vereisen echter 10-15% verspilling, omdat u waarschijnlijk meer planken moet zagen dan bij een normaal ontwerp. Hopelijk heeft u wat gehad aan deze “Hoe meet je een kamer op voor een vloer?” blog.

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *