Hoe meet je een kamer op voor een vloer?

Het is onmogelijk om de kosten van een nieuwe vloer te kennen zonder te weten hoeveel u ervan nodig heeft. Tenzij u een wiskundeknobbel heeft, kan het behoorlijk ontmoedigend zijn om te beginnen met het opmeten van uw kamer, dus we hebben een eenvoudige methode gemaakt die u kunt gebruiken. Welkom bij deze blog “hoe meet je een kamer op voor een vloer?”. Veel leesplezier!

Als uw kamer een rechthoek is, is dit net zo eenvoudig als het meten van de lengte en breedte van uw kamer en deze met elkaar vermenigvuldigen. Dus als uw kamer 6 meter lang en 3 meter breed is, is de oppervlakte 18 vierkante meter, omdat 6 x 3 = 18.

Vierkante kamer

Als uw kamer niet rechthoekig is, raden we u aan deze op te splitsen in rechthoekige delen. Vermenigvuldig de breedte en lengte van elke rechthoek samen om het gebied te bepalen. Voeg vervolgens de gebieden van elke rechthoek samen om de totale oppervlakte te berekenen. Als u bijvoorbeeld een L-vormige kamer heeft, kan deze worden opgesplitst in 2 rechthoeken.

Kamer 2

En als u een ingewikkelde kamer heeft, dan werkt deze methode nog steeds. Splits de kamer eenvoudig in zoveel rechthoeken als nodig is. Vermenigvuldig de lengte en breedte van elke rechthoek om de gebieden te berekenen en tel ze vervolgens allemaal bij elkaar op om de totale oppervlakte te bepalen (Vergeet niet om de afmetingen te noteren terwijl u bezig bent!).

Sfeerimpressies Vloer&Raam

Margot arends
Margot arends
2022-12-05
zeer servicegericht zonder gladde verkooppraatjes. Zeer goede kwaliteit/prijs verhouding
Johan
Johan
2022-11-07
Professioneel en effectief geholpen door Twan. Erg enthousiaste jongen met verstand van vloeren. Tevens persoonlijk advies gekregen, en ook nog is met een lach uit de zaak gegaan door z’n dosis humor!
Eloise Tomb
Eloise Tomb
2022-10-19
I'm an expat who does not speak Dutch. A lovely person called Mr Dwan(?) spoke perfect english and helped me and my husband. Thank you for sharing your knowledge, and patience with an older customer, much appreciated.
Joe
Joe
2022-10-12
Top geholpen door Tomas. Ze hebben scherpe prijzen en een ruim assortiment.
Cor Vrooland
Cor Vrooland
2022-09-27
Wat een fantastisch winkel geholpen door topverkoper Thomas en de twee top vakmannen voor het leggen van de vloer en het bekleden van de 2 trappen met pvc laminaat.Een geweldig resultaat in een woord TOP.Dit bedrijf is een aanrader.
vincent engelsman
vincent engelsman
2022-09-07
een positieve ervaring! Na een goede hulp in de winkel hebben we voor het hele huis vloeren gekocht. Geheel is netjes in huis gelegd. De dingen die niet meteen goed gingen werden ook netjes op gelost. Goede after service en betrokkenheid van Thomas! Wij zijn nu blij met onze mooie vloeren in huis!
Sebastian Mol Guerra
Sebastian Mol Guerra
2022-09-06
Ik heb laatst een visgraat vloer gekocht. Dat is inmiddels 2 maanden geleden en ben nog steeds ontzettend blij met het resultaat. Ik ben ook heel goed geholpen en geïnformeerd in het filiaal door de werknemer. Het is het zeker waard om hier langs te komen om te kijken voor een mooie vloer.
Anton van Schaick
Anton van Schaick
2022-08-26
Vloer en Raam geeft persoonlijke service. Communicatie verliep vlotjes. De levertijden waren relatief snel. Goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Ruimte 3

Belangrijke tip

Belangrijke tip: Het is standaard om 5% extra toe te voegen aan het oppervlakte om de gebruikelijke verspilling tijdens de installatie op te vangen. Om dit te berekenen, moet u de totale oppervlakte met 1,05 vermenigvuldigen. Parketvloeren (laminaat visgraat en pvc visgraat is ook mogelijk), waar de installatie in het midden van de kamer begint (visgraat), vereisen echter 10-15% verspilling, omdat u waarschijnlijk meer planken moet zagen dan bij een normaal ontwerp. Hopelijk heeft u wat gehad aan deze “Hoe meet je een kamer op voor een vloer?” blog.

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *