Hoe meet je een kamer op voor een vloer?

Het is onmogelijk om de kosten van een nieuwe vloer te kennen zonder te weten hoeveel u ervan nodig heeft. Tenzij u een wiskundeknobbel heeft, kan het behoorlijk ontmoedigend zijn om te beginnen met het opmeten van uw kamer, dus we hebben een eenvoudige methode gemaakt die u kunt gebruiken. Welkom bij deze blog “hoe meet je een kamer op voor een vloer?”. Veel leesplezier!

Als uw kamer een rechthoek is, is dit net zo eenvoudig als het meten van de lengte en breedte van uw kamer en deze met elkaar vermenigvuldigen. Dus als uw kamer 6 meter lang en 3 meter breed is, is de oppervlakte 18 vierkante meter, omdat 6 x 3 = 18.

Vierkante kamer

Als uw kamer niet rechthoekig is, raden we u aan deze op te splitsen in rechthoekige delen. Vermenigvuldig de breedte en lengte van elke rechthoek samen om het gebied te bepalen. Voeg vervolgens de gebieden van elke rechthoek samen om de totale oppervlakte te berekenen. Als u bijvoorbeeld een L-vormige kamer heeft, kan deze worden opgesplitst in 2 rechthoeken.

Kamer 2

En als u een ingewikkelde kamer heeft, dan werkt deze methode nog steeds. Splits de kamer eenvoudig in zoveel rechthoeken als nodig is. Vermenigvuldig de lengte en breedte van elke rechthoek om de gebieden te berekenen en tel ze vervolgens allemaal bij elkaar op om de totale oppervlakte te bepalen (Vergeet niet om de afmetingen te noteren terwijl u bezig bent!).

Sfeerimpressies Vloer&Raam

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 34 recensies
We hebben een prachtige vloer gekocht! De kwaliteit is uitstekend en de service is geweldig!
Jeremy Bailey
Jeremy Bailey
2023-09-16
Het actie parket in de winkel is van zeer goede kwaliteit en een top prijs.
Eleanora Snyder
Eleanora Snyder
2023-09-14
Wat zijn wij top geholpen bij het uitzoeken van onze prachtige akoestische wandpanelen. De eigenaar was zelfs zo vriendelijk om te helpen met het tillen van de panelen naar onze auto. Daarnaast nam de eigenaar alle tijd voor ons, stelde ons zeer op ons gemak en dacht met ons mee. Alles klopte gewoon! Dus zoek niet langer verder voor wandpanelen, maar haal ze bij Vloer en Raam, waar je gegarandeerd de beste service en prijs/kwaliteitsverhouding krijgt!
Manon
Manon
2023-08-23
Onlangs hebben we op drie slaapkamers een nieuwe PVC vloer laten leggen. We zijn zeer tevreden met het resultaat: de vloer is professioneel gelegd, afgewerkt met plinten en keurig afgekit. Kortom, we bevelen Vloer en Raam van harte aan!
Lucas Visser
Lucas Visser
2023-07-09
Goed geholpen door Twan met het maken van een keuze voor een PVC vloer. Goeie kwaliteit vloer en een snelle levering.
Agnes Bestevaar
Agnes Bestevaar
2023-06-13
Bedankt Vloer En Raam voor een top service. Alles snel geregeld en netjes opgeleverd. Ik ben super blij met mijn houten vloer!
J
J
2023-04-20
We hebben twee trappen en een aantal kamers gedaan met pvc, aangeraden door Thomas van V&R Alkmaar. Wat een fijn mens, prima geholpen en hij kijkt naar je persoonlijke wensen. Komt ook nog thuis langs om op te meten en het eindresultaat te bekijken. Dank je Thomas. En ook monteur Bart van BOS voor je prima werk! We zijn heel tevreden over V&R, een jong bedrijf maar ze staan voor service en kwaliteit! Remco en Johan
JP Jambroes
JP Jambroes
2023-03-09
zeer servicegericht zonder gladde verkooppraatjes. Zeer goede kwaliteit/prijs verhouding
Margot “Indy Mul” arends
Margot “Indy Mul” arends
2022-12-05

Ruimte 3

Belangrijke tip

Belangrijke tip: Het is standaard om 5% extra toe te voegen aan het oppervlakte om de gebruikelijke verspilling tijdens de installatie op te vangen. Om dit te berekenen, moet u de totale oppervlakte met 1,05 vermenigvuldigen. Parketvloeren (laminaat visgraat en pvc visgraat is ook mogelijk), waar de installatie in het midden van de kamer begint (visgraat), vereisen echter 10-15% verspilling, omdat u waarschijnlijk meer planken moet zagen dan bij een normaal ontwerp. Hopelijk heeft u wat gehad aan deze “Hoe meet je een kamer op voor een vloer?” blog.

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/
Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *