Welke plinten voor een PVC Vloer? Bij het transformeren van je interieur met een nieuwe PVC vloer rijst vaak de vraag: “Welke plinten zijn het meest geschikt?” Plinten zijn niet alleen een decoratieve afwerking, maar vervullen ook praktische functies, zoals het verbergen van naden en het wegwerken van kabels. Dus, zijn plinten essentieel voor een PVC vloer, of kun je ze achterwege laten? Bovendien, wanneer is het beste moment om ze te installeren? In deze blog lees je hier alles over.

Welke plinten voor een PVC Vloer?

Vloer&Raam Alkmaar

Het gebruik van plinten bij een PVC vloer is niet altijd noodzakelijk. Dit komt doordat een verlijmde PVC vloer meestal strak tegen de muur wordt geplaatst. Het is ook mogelijk om PVC vloeren te installeren met hoge plinten, in combinatie met het kitten van stukken vloer waar geen hoge plint kan, bijvoorbeeld bij deurkozijnen. In deze situatie zijn plakplinten ook niet vereist voor de afwerking van de PVC vloer, wat aanzienlijk tijdsbesparend kan zijn, en daarnaast is het esthetische ook wat fraaier.

 • Wil je meer te weten komen over plinten? Hier kunt u meer lezen over plinten.
Welke plinten voor een PVC Vloer?
Welke plinten voor een PVC Vloer?

Moet je de plinten installeren vóór of ná de PVC vloer?

Het is het beste om de plinten pas aan te brengen nadat de PVC vloer volledig is gelegd. Dit bespaart aanzienlijk veel extra werk. Wanneer je eerst de plinten plaatst, vereist dit dat elke strook perfect en nauwkeurig wordt gesneden tijdens het leggen, zonder ruimte voor fouten. Dit kan het proces met minstens enkele uren vertragen.

Als je daarentegen de plinten achteraf plaatst, kun je ze moeiteloos over de uiteinden van de PVC stroken schuiven en alles snel en strak afwerken. Bovendien biedt Vloer&Raam de mogelijkheid om ook het plaatsen van de plinten aan onze experts over te laten. Zij staan klaar om de volledige vloer gebruiksklaar voor je te maken.

De perfecte plint voor je PVC vloer vinden: Ontdek het bij Vloer&Raam in Alkmaar en Amersfoort!

Bij het plannen van een nieuwe vloerinstallatie rijst vaak de vraag: “Welke plint moet ik kiezen voor mijn PVC vloer?” Plinten spelen niet alleen een praktische rol, maar dragen ook bij aan de uitstraling van je interieur. Als je op zoek bent naar antwoorden en deskundig advies, hoef je niet verder te zoeken dan Vloer&Raam, met vestigingen in Alkmaar en Amersfoort.

Een breed assortiment plinten

In onze winkels vind je een uitgebreid assortiment plinten, variërend in stijlen, kleuren en materialen. Of je nu op zoek bent naar strakke en moderne plinten, klassieke houten afwerkingen, of iets daartussenin, bij Vloer&Raam vind je zeker wat je zoekt.

witte mdf plinten
zwarte mdf plinten
Ondervloer pvc
visgraat ondervloer

Conclusie

Bij de keuze voor een PVC vloer komen er verschillende overwegingen om de hoek kijken, en een van de vragen die vaak opduikt, is welke plinten te kiezen. Plinten blijken echter niet alleen een kwestie van esthetiek te zijn; ze vervullen ook essentiële functies, zoals het verbergen van naden en het wegwerken van kabels.

Hoewel plinten bij een PVC vloer niet altijd onmisbaar zijn, kunnen ze een aanzienlijke meerwaarde bieden aan je interieur. En of je nu gaat voor verlijmde PVC of staande plinten, bij Vloer&Raam in Alkmaar en Amersfoort vind je het juiste advies en een ruime keuze aan plinten om aan jouw wensen te voldoen.

Dus, voor die finishing touch aan je vloerproject, nodigen we je van harte uit om onze winkels te bezoeken. Ons team staat klaar om je te begeleiden bij het vinden van de perfecte plinten om jouw PVC vloer tot zijn recht te laten komen. Transformeer je ruimte en geef je interieur de aandacht die het verdient met de juiste plinten van Vloer&Raam.

Veelgestelde vragen over plinten

Hieronder beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over plinten

 1. Zijn plinten nodig voor een PVC vloer?

  Niet altijd. Het hangt af van de installatiemethode en je voorkeuren.

 2. Plinten vóór of ná de PVC vloer plaatsen?

  Na de PVC vloer plaatsen is meestal handiger.

 3. Welke plintopties zijn er?

  Plakplinten, staande plinten, en holplinten.

 4. Waar advies krijgen over plinten?

  Bij gespecialiseerde vloerwinkels zoals Vloer&Raam.

 5. Voordelen van plinten bij een PVC vloer?

  Verbergen naden, wegwerken kabels, en beschermen muren tegen beschadiging. Esthetisch en veelzijdig.

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)?

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *