Is een pvc vloer duurzaam?

Heeft u interesse in een pvc vloer? Maar wilt u weten hoe sterk dit type vloer is? Er zijn veel redenen waarom pvc vloeren een uitstekende keuze zijn. De vloer is onderhoudsvriendelijk, geluiddempend en bovendien zeer duurzaam. Daarnaast krijgt u een prachtige vloer waar u jarenlang van kunt genieten. U heeft jarenlang profijt van een pvc vloer van hoge kwaliteit. En bij Vloer-raam.nl heeft u de keuze uit een groot aanbod aan vloeren (pvc, laminaat, parket en kurk) van verschillende merken en veel verschillende kleuren en designs. Het is aan u om te beslissen welke vloer u thuis wilt leggen! Onze specialisten helpen u graag met het uitzoeken van uw droomvloer. Maar u vraagt zich waarschijnlijk af: “Is een pvc vloer duurzaam?” U leest meer over dit onderwerp op deze pagina. Veel leesplezier!

Wat is een duurzame pvc vloer?

Een duurzame pvc vloer zorgt ervoor dat de vloer minder snel slijt en dus vele jaren meegaat. Kiest u voor een pvc vloer van hogere kwaliteit, dan kiest u voor een goede investering op lange termijn en vooral voor een duurzame vloer. Dankzij het duurzame materiaal en de vele opties met een kwalitatieve PU slijtlaag krijgt u een pvc vloer die garant staat voor een lange levensduur. Pvc vloeren kunnen tot 25 tot 30 jaar meegaan.

Sfeerimpressies Vloer-raam.nl

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 34 recensies
We hebben een prachtige vloer gekocht! De kwaliteit is uitstekend en de service is geweldig!
Jeremy Bailey
Jeremy Bailey
2023-09-16
Het actie parket in de winkel is van zeer goede kwaliteit en een top prijs.
Eleanora Snyder
Eleanora Snyder
2023-09-14
Wat zijn wij top geholpen bij het uitzoeken van onze prachtige akoestische wandpanelen. De eigenaar was zelfs zo vriendelijk om te helpen met het tillen van de panelen naar onze auto. Daarnaast nam de eigenaar alle tijd voor ons, stelde ons zeer op ons gemak en dacht met ons mee. Alles klopte gewoon! Dus zoek niet langer verder voor wandpanelen, maar haal ze bij Vloer en Raam, waar je gegarandeerd de beste service en prijs/kwaliteitsverhouding krijgt!
Manon
Manon
2023-08-23
Onlangs hebben we op drie slaapkamers een nieuwe PVC vloer laten leggen. We zijn zeer tevreden met het resultaat: de vloer is professioneel gelegd, afgewerkt met plinten en keurig afgekit. Kortom, we bevelen Vloer en Raam van harte aan!
Lucas Visser
Lucas Visser
2023-07-09
Goed geholpen door Twan met het maken van een keuze voor een PVC vloer. Goeie kwaliteit vloer en een snelle levering.
Agnes Bestevaar
Agnes Bestevaar
2023-06-13
Bedankt Vloer En Raam voor een top service. Alles snel geregeld en netjes opgeleverd. Ik ben super blij met mijn houten vloer!
J
J
2023-04-20
We hebben twee trappen en een aantal kamers gedaan met pvc, aangeraden door Thomas van V&R Alkmaar. Wat een fijn mens, prima geholpen en hij kijkt naar je persoonlijke wensen. Komt ook nog thuis langs om op te meten en het eindresultaat te bekijken. Dank je Thomas. En ook monteur Bart van BOS voor je prima werk! We zijn heel tevreden over V&R, een jong bedrijf maar ze staan voor service en kwaliteit! Remco en Johan
JP Jambroes
JP Jambroes
2023-03-09
zeer servicegericht zonder gladde verkooppraatjes. Zeer goede kwaliteit/prijs verhouding
Margot “Indy Mul” arends
Margot “Indy Mul” arends
2022-12-05

Het materiaal van een pvc vloer

Als u een pvc vloer wilt kopen, kijk dan eerst naar het materiaal. Pvc vloeren zijn gemaakt van kunststof, wat erg duurzaam is. In tegenstelling tot laminaat vloeren is pvc duurzamer, en gaat het langer mee. Terwijl laminaat is gemaakt van verschillende lagen hout (natuurlijke materialen), zijn pvc vloeren volledig van plastic. Kunststof wordt steeds duurzamer en daar kunt u van profiteren. Dit zorgt ervoor dat de vloer een lange levensduur heeft in vergelijking met andere soorten vloeren, zoals vloerbedekking of parketvloeren. Kunststof vloeren bevatten in sommige gevallen schadelijke stoffen, dus wilt u meer weten of pvc vloeren schadelijk zijn voor de gezondheid? Bekijk dan dit artikel: Welke pvc vloeren zijn veilig?

Hoe leg je een pvc vloer?

Pvc vloeren kunnen op verschillende manieren worden gelegd. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een ​​pvc vloer op dezelfde ondergrond te verlijmen. Een andere mogelijkheid is om een ​​zwevende pvc vloer te leggen met een kliks systeem. Allereerst vereenvoudigt een kliksysteem het leggen van vloeren en daarnaast is de vloer ook nog eens goed recyclebaar. Als u verhuist, kunt u de vloer verwijderen en meenemen. Zo’n vloer is daardoor niet alleen makkelijk te plaatsen, maar ook nog eens te hergebruiken. Wilt u meer informatie over het leggen van een pvc vloer? Bekijk dan dit artikel: Een pvc vloer leggen, hoe werkt dat?

De eigenschappen van pvc vloeren

De eigenschappen van pvc vloeren is ook een belangrijk aspect om op te letten. Pvc vloeren zijn bestand tegen vocht en absorberen geluid, maar kunnen warmte ook goed geleiden, waardoor het ideaal is in combinatie met vloerverwarming. Daarnaast zijn pvc vloeren zeer onderhoudsvriendelijk omdat ze geen stof en vuil vasthouden. Daardoor zijn ze veel hygiënischer dan andere soort vloeren en duurt het schoonmaken niet lang. U kunt de pvc vloer gewoon stofzuigen en dweilen (eventueel met een pvc reiniger). Als u een pvc vloer goed onderhoudt, gaan ze langer mee en heeft u er ook meer plezier van.

Het assortiment pvc vloeren bij Vloer-raam.nl

Bij Vloer-raam.nl vind u een grote selectie pvc vloeren, tegen aantrekkelijke prijzen. Een pvc vloer van hoge kwaliteit (dus duurzaam) hebben wij van verschillende merken, zoals Rock Solid, Ambiant, Douwes Dekker en nog veel meer. Kies uit een verscheidenheid aan dessins en kleuren en schaf de perfecte duurzame pvc vloer aan voor uw woning. Wij van Vloer-raam.nl helpen u graag bij het vinden van de perfecte pvc vloer. Wilt u wat meer comfort? Wij kunnen de pvc vloer ook voor u leggen! Onze adviseurs staan voor u klaar om advies op maat te geven.

Conclusie

Hopelijk weet u nu wat een duurzame pvc inhoudt en hebben wij uw vraag “Is een pvc vloer duurzaam?” goed beantwoord.

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/

Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *