In de wereld van vloerbedekkingen is de levensduur een belangrijke overweging voor huiseigenaren en bedrijfseigenaren. Een van de populaire keuzes op de markt is de PVC vloer, maar hoe lang gaan PVC vloeren mee? In deze gids zullen we de factoren uitleggen die van invloed zijn op de levensduur van PVC vloeren en u voorzien van waardevolle inzichten om u te helpen bij uw vloerkeuze.

Hoe lang gaat een vloer mee?

De levensduur van een vloer varieert doorgaans tussen zes en zestig jaar, en verschillende factoren spelen hierbij een rol. Het type vloerbedekking is de belangrijkste bepalende factor; bijvoorbeeld, laminaat heeft over het algemeen een kortere levensduur dan PVC. Daarnaast spelen de dikte en kwaliteit van de vloer een significante rol. Bovendien is het gebruiksniveau van de vloer van invloed. Het is begrijpelijk dat een vloer in een drukke hal sneller slijt dan een vloer in een logeerkamer.

Levensduur van laminaat

De levensduur van een laminaatvloer varieert afhankelijk van de dikte. Een dun laminaat van 6 mm kan ongeveer 6 tot 15 jaar meegaan, terwijl een dikker laminaat van 8 mm wel tot 25 jaar kan blijven liggen. Laminaat wordt over het algemeen beschouwd als een vloerbedekking met een kortere levensduur, wat weerspiegeld wordt in de prijs.

Levensduur van PVC

Een PVC vloer heeft doorgaans een levensduur van 15 tot 30 jaar. De duurzaamheid van een PVC vloer hangt voornamelijk af van de dikte van de toplaag. Een vloer met een dunne toplaag van 0,3 mm is meestal geschikt voor residentiële toepassingen en gaat minstens 15 jaar mee. Voor intensiever gebruik is een PVC vloer met een dikkere toplaag van 0,55 mm geschikt en heeft een langere levensduur. Deze vloerbedekking wordt vaak geïnstalleerd in winkels of commerciële ruimtes, zoals hotels.

Aanvullende beveiliging

Hoewel alle PVC-vloeren standaard zijn voorzien van een PU (polyurethaan) beschermende laag in de fabriek, raden we aan om na de installatie een extra PU-beschermingslaag aan te brengen om de levensduur van uw vloer verder te verlengen. Hierdoor zal vuil minder snel aan het oppervlak hechten en zullen kleine krasjes sneller herstellen. Bovendien zorgt dit ervoor dat de naden tussen de stroken en tegels goed worden afgedicht, waardoor de vloer nog beter bestand is tegen vocht.

Is PVC een duurzame keuze?

PVC-vloeren zijn beschikbaar in verschillende classificaties, zoals AC3 klasse 31, AC4 klasse 32, AC5 klasse 33 en AC6 klasse 34. Het niveau van de klasse geeft aan hoe geschikt de vloer is voor intensief gebruik, wat direct verband houdt met de levensduur ervan. Kort gezegd betekent een hogere klasse dat de PVC-vloer langer meegaat. Het is dus verstandig om bij je keuze rekening te houden met het verwachte gebruiksniveau, zodat je optimaal kunt profiteren van de duurzaamheid van de vloer.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat PVC-vloeren als een van de milieuvriendelijkste opties gelden onder kunststof vloeren. Tijdens zowel de productie als het verouderingsproces van de vloer komen geen schadelijke stoffen vrij. Dit maakt PVC-vloeren veilig voor zowel mens, dier als het milieu.

Ontdek de Diverse Soorten PVC Vloeren

PVC vloeren zijn bij uitstek geschikt voor verschillende ruimtes in huis, met name de woonkamer, keuken en slaapkamers. Hun vochtbestendigheid maakt ze ook ideaal voor gebruik in natte ruimtes zoals de badkamer en het toilet. Er zijn diverse typen PVC vloeren beschikbaar, met de meest gangbare soorten waaronder PVC stroken, PVC tegels en Click PVC. Hieronder geven we een beknopte uitleg van deze verschillende soorten.

#1: PVC Stroken

Deze flexibele PVC stroken zijn 2-3 mm dik en hebben vergelijkbare afmetingen als laminaatplanken. Ze vormen een uitstekend alternatief voor laminaat vanwege hun duurzaamheid, geluidsarme eigenschappen en gemakkelijke reiniging. PVC stroken kunnen zowel recht als in visgraatpatronen worden gelegd.

#2: PVC Tegels

PVC tegels bieden alle voordelen van PVC met de uitstraling van tegels. Deze duurzame tegels zijn verkrijgbaar in talloze dessins, motieven, kleuren en afmetingen, van beton- en natuursteenlooks tot leisteenpatronen.

#3: Click PVC

Een Click PVC vloer is voorzien van een kliksysteem vergelijkbaar met dat van laminaat. Dit maakt het een ideale keuze voor doe-het-zelvers, omdat het snel en eenvoudig te installeren is, terwijl je toch profiteert van alle voordelen van een PVC vloer.

Wilt u meer informatie over wat is een PVC vloer is? Lees het volgende artikel: Wat is een PVC vloer?

Hoe lang gaat een click PVC vloer gemiddeld mee?

De duurzaamheid van PVC-vloeren wordt beïnvloed door diverse factoren, met de dikte van de toplaag als een belangrijke overweging. Een dikkere toplaag biedt betere bescherming en verlengt de levensduur van de vloer. PVC-vloeren zijn verkrijgbaar met verschillende toplagen, variërend van 0,3 mm tot 0,55 mm dik. Bovendien kan de totale dikte van de PVC-vloer variëren, meestal 2,5 mm voor PVC dry back vloeren en 7 mm voor PVC klik vloeren in woningen.

Een andere cruciale factor voor duurzaamheid is het gebruiksniveau van de vloer. Het is logisch dat vloeren die intensiever worden belopen, minder lang meegaan. Maar hoe lang gaat een PVC-vloer eigenlijk mee? Als uw vloer een toplaag heeft van 0,3 tot 0,55 mm, kunt u doorgaans rekenen op een garantie van 10 tot 25 jaar. Het is echter belangrijk op te merken dat de vloer er na deze periode nog steeds mooi kan uitzien en goed functioneren.

Heeft u vragen over PVC-vloeren of andere onderwerpen? Het team van Vloer&Raam staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en u deskundig advies op maat te geven. Bovendien bieden we verschillende aantrekkelijke PVC-aanbiedingen in onze showroom. Bekijk hier onze actuele PVC-aanbiedingen.

Kies slim voor Click PVC Vloeren: Langdurige duurzaamheid en kwaliteit

Het is essentieel om bij de aanschaf van een click PVC vloer de kwaliteit van het click systeem in overweging te nemen, aangezien dit de duurzaamheid beïnvloedt. Als het click systeem van lage kwaliteit is, kunnen de vloerplanken losraken, wat ongewenst is. Daarom is het sterk aanbevolen om te investeren in een hoogwaardige vloer als u niet van plan bent op korte termijn te verhuizen. Bij Vloer&Raam hebben onze click PVC vloeren gemiddeld een levensduur van 10-20 jaar bij goed onderhoud!

PVC visgraat beige

Welke vloer heeft de langste levensduur?

PVC vloeren hebben een lange levensduur, maar er zijn nog duurzamere opties beschikbaar. Houten vloeren, bijvoorbeeld, staan bekend om hun uitzonderlijke duurzaamheid. Een massief houten vloer met een dikke toplaag kan tot wel 40-50 jaar meegaan. Deze vloeren kunnen bij slijtage worden geschuurd en opnieuw gelakt, waardoor ze een investering zijn die generaties lang meegaat.

Levensduur van Laminaatvloeren

De levensduur van laminaatvloeren hangt af van de dikte en kwaliteit van het materiaal. Laminaat met een dikte van 8 mm kan tot wel 25 jaar meegaan, terwijl dunnere laminaatvloeren doorgaans een levensduur hebben van 5-15 jaar.

Kan een voordelige vloer lang meegaan?

Over het algemeen geldt dat zeer goedkope vloeren meestal een beperkte levensduur hebben. Echter, PVC-vloeren vormen hierop een uitzondering. Ondanks hun betaalbaarheid gaan PVC-vloeren namelijk tientallen jaren mee.

De samenstelling van een PVC vloer: Wat zit erin?

PVC, een afkorting voor PolyVinylChloride, is een kunststofmateriaal dat wordt vervaardigd uit aardolie en zout. Naast vloerbedekking wordt dit veelzijdige materiaal ook gebruikt voor uiteenlopende toepassingen, waaronder regenpijpen en speelgoed.

PVC vloeren worden over het algemeen op een milieuvriendelijke manier geproduceerd en zijn volledig recyclebaar. Ze bestaan uit ten minste drie essentiële lagen:

 1. Een onderlaag (de rug)
 2. Een tussenlaag (de filmlaag)
 3. Een toplaag (het motief)

De kwaliteit van de PVC vloer wordt bepaald door de kwaliteit van deze lagen. De rug, die de kern van de vloer vormt en stabiliteit biedt, kan bestaan uit gerecycled PVC, zuiver PVC of een combinatie van materialen. Om de stevigheid van deze laag te vergroten, wordt deze vaak versterkt met één of meerdere lagen glasvlies.

Hoe lang gaan PVC vloeren mee?

Conclusie

In conclusie, wanneer we nadenken over de levensduur van click PVC vloeren, moeten we aandacht besteden aan enkele cruciale overwegingen. De kwaliteit van het click systeem staat centraal bij het bepalen van de duurzaamheid van deze vloeren. Als dit systeem van hoge kwaliteit is, kunnen we verwachten dat onze vloer jarenlang meegaat zonder problemen. Echter, bij een lagere kwaliteit kunnen de vloerplanken na verloop van tijd losraken, wat ongewenste problemen en kosten met zich meebrengt.

Het is daarom verstandig om te investeren in een hoogwaardige click PVC vloer, vooral als u van plan bent om langdurig in uw huidige woning te blijven. Een betrouwbare vloer kan u jarenlang van dienst zijn met de juiste zorg en onderhoud. Bij Vloer&Raam begrijpen we het belang van kwaliteit, en daarom bieden onze click PVC vloeren een gemiddelde levensduur van 10-20 jaar bij goed onderhoud.

Kortom, kies verstandig bij het kopen van een click PVC vloer, want het is niet alleen een investering in de esthetiek van uw ruimte, maar ook in de duurzaamheid en levensduur van uw vloer. Wilt u meer informatie over het onderhouden van PVC vloeren? Bezoek ons filiaal in Alkmaar of Amersfoort.

Veelgestelde vragen over hoe lang een PVC vloer meegaat?

Hieronder beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over welk laminaat geschikt is voor vloerverwarming.

 1. Wat is een click PVC vloer?

  Een click PVC vloer is een type vloerbedekking gemaakt van polyvinylchloride () is een synthetische kunststof die wordt gebruikt voor diverse producten), waarbij de vloerplanken zijn voorzien van een clicksysteem waardoor ze gemakkelijk aan elkaar kunnen worden bevestigd zonder lijm.

 2. Wat beïnvloedt de levensduur van een click PVC vloer?

  De levensduur van een click PVC vloer wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van het clicksysteem, de dikte van de toplaag en het gebruiksniveau van de vloer.

 3. Hoe lang gaat een click PVC vloer gemiddeld mee?

  Gemiddeld gaat een click PVC vloer ongeveer 10-20 jaar mee bij goed onderhoud. Dit kan variëren afhankelijk van de kwaliteit van het product en de mate van slijtage.

 4. Waarom is de kwaliteit van het clicksysteem belangrijk?

  De kwaliteit van het clicksysteem is van vitaal belang omdat het de stabiliteit van de vloer en de mate van slijtage beïnvloedt. Een hoogwaardig clicksysteem voorkomt dat de vloerplanken losraken en verlengt zo de levensduur van de vloer.

 5. Waarom wordt aanbevolen te investeren in een hoogwaardige click PVC vloer als men niet van plan is om snel te verhuizen?

  Het investeren in een hoogwaardige click PVC vloer is aanbevolen omdat deze vloeren aanzienlijk langer meegaan en minder onderhoud vergen. Dit kan kosten op de lange termijn besparen en de duurzaamheid van de vloer verbeteren.

 6. Waar kan men hoogwaardige click PVC vloeren vinden?

  De tekst vermeldt “Vloer&Raam” als een bron voor hoogwaardige click PVC vloeren. Het is raadzaam om contact op te nemen met vloerspecialisten en leveranciers voor advies en aankoopopties.

 7. Wat zijn enkele belangrijke tips voor het onderhoud van een click PVC vloer?

  Het onderhoud van een click PVC vloer is essentieel om de levensduur te maximaliseren. Dit kan onder meer regelmatig stofzuigen, vegen en het gebruik van zachte reinigingsmiddelen omvatten.

 8. Zijn er verschillende stijlen en ontwerpen beschikbaar voor click PVC vloeren?

  Ja, click PVC vloeren zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen, patronen en kleuren, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende interieurontwerpen en persoonlijke voorkeuren. Het aanbod varieert van hout- en steenimitaties tot moderne designs.

Afspraak maken met een specialist?

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *