Hoe meet je een kamer op voor een vloer?

Het is onmogelijk om de kosten van een nieuwe vloer te kennen zonder te weten hoeveel u ervan nodig heeft. Tenzij u een wiskundeknobbel heeft, kan het behoorlijk ontmoedigend zijn om te beginnen met het opmeten van uw kamer, dus we hebben een eenvoudige methode gemaakt die u kunt gebruiken. Welkom bij deze blog “hoe meet je een kamer op voor een vloer?”. Veel leesplezier!

Als uw kamer een rechthoek is, is dit net zo eenvoudig als het meten van de lengte en breedte van uw kamer en deze met elkaar vermenigvuldigen. Dus als uw kamer 6 meter lang en 3 meter breed is, is de oppervlakte 18 vierkante meter, omdat 6 x 3 = 18.

Vierkante kamer

Als uw kamer niet rechthoekig is, raden we u aan deze op te splitsen in rechthoekige delen. Vermenigvuldig de breedte en lengte van elke rechthoek samen om het gebied te bepalen. Voeg vervolgens de gebieden van elke rechthoek samen om de totale oppervlakte te berekenen. Als u bijvoorbeeld een L-vormige kamer heeft, kan deze worden opgesplitst in 2 rechthoeken.

Kamer 2

En als u een ingewikkelde kamer heeft, dan werkt deze methode nog steeds. Splits de kamer eenvoudig in zoveel rechthoeken als nodig is. Vermenigvuldig de lengte en breedte van elke rechthoek om de gebieden te berekenen en tel ze vervolgens allemaal bij elkaar op om de totale oppervlakte te bepalen (Vergeet niet om de afmetingen te noteren terwijl u bezig bent!).

Sfeerimpressies Vloer&Raam

Ruimte 3

Belangrijke tip

Belangrijke tip: Het is standaard om 5% extra toe te voegen aan het oppervlakte om de gebruikelijke verspilling tijdens de installatie op te vangen. Om dit te berekenen, moet u de totale oppervlakte met 1,05 vermenigvuldigen. Parketvloeren (laminaat visgraat en pvc visgraat is ook mogelijk), waar de installatie in het midden van de kamer begint (visgraat), vereisen echter 10-15% verspilling, omdat u waarschijnlijk meer planken moet zagen dan bij een normaal ontwerp. Hopelijk heeft u wat gehad aan deze “Hoe meet je een kamer op voor een vloer?” blog.

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/
Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *