Plinten voor een pvc vloer-met of zonder?

Heeft u uw nieuwe pvc vloer gelegd? Dan wilt u vast weten of het nodig is om plinten te plaatsen. De plinten zorgen voor een mooie afwerking en zorgen ervoor dat de voeg tussen de vloer en de muur niet zichtbaar is. Daarnaast hebben plinten nog andere eigenschappen: Ze kunnen eventuele bekabeling verbergen en plinten kunnen echt iets toevoegen aan uw interieur. Het geeft uw huis een klassieke uitstraling. Dus… Plinten voor een pvc vloer: Met of zonder? En wat krijgt u precies als u plinten wilt? Lees het in deze “Plinten voor een pvc vloer” blog!

Zijn plinten nodig voor pvc vloeren?

Plinten voor pvc vloeren zijn niet altijd nodig. De verlijmde (dryback) pvc vloer zit altijd stevig vast aan de grond, waardoor u niet persé een plint nodig heeft. Pvc vloeren kunnen ook geplaatst worden met een hoge MDF plint. In dit geval heeft u geen plakplinten nodig om de pvc vloer af te werken: Iets dat u veel tijd zal besparen.

Wel is het aan te raden om plinten te kiezen om de vloer helemaal af te maken. Het komt vaak voor dat het toch nodig is om kit aan te brengen, bijvoorbeeld rond kozijnen. Het kan ook weggewerkt worden met hoge plinten. Soms zijn er oude plinten die niet kunnen worden verwijderd. Er kan dan een nieuwe plint op worden geplaatst. Naast plinten kunt u ook kiezen om pvc vloeren af te kitten met bijvoorbeeld transparante kit.

Sfeerimpressies Vloer-raam.nl

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 42 recensies
Dit is een erg fijn en deskundig bedrijf. We zijn goed geadviseerd en als er iets mis is, wordt het direct opgelost! We zijn erg tevreden!
Nawid Iwema
Nawid Iwema
2023-08-02
Onlangs hebben we een nieuwe PVC vloer laten leggen. Hoewel er een kleine onvoorziene tegenslag was, werd dit direct opgelost en het eindresultaat mag er zijn!
Mariam de Blaauw
Mariam de Blaauw
2023-08-01
De communicatie was duidelijk en het belangrijkste: de vloer ligt er prachtig in!
Anne-Jan Salemink
Anne-Jan Salemink
2023-07-26
Vanaf het allereerste moment hadden we een ontzettend prettige communicatie. Het team is professioneel, vakbekwaam, jong en vriendelijk! We zouden hen aan iedereen aanbevelen. We wilden achteraf ook nog de onderzijde van de plinten laten afkitten, en dat werd snel geregeld. Topservice en we zijn heel blij met het eindresultaat!
Giovanni van der Wel
Giovanni van der Wel
2023-07-18
Geweldige organisatie. Mooie vloer, perfect gelegd. We zijn helemaal tevreden over deze uitstekende service.
Shaina van der Hilst
Shaina van der Hilst
2023-07-17
We hebben een prachtige vloer gekocht en deze is heel netjes gelegd.
Angel van Setten
Angel van Setten
2023-07-16
We hebben een zeer fijne ervaring gehad en kunnen het absoluut aanraden. De kwaliteit is uitstekend en de nazorg is ook prima in orde. De communicatie kon soms iets strakker, maar over het algemeen was het goed.
Rachèlle Hoogakker
Rachèlle Hoogakker
2023-07-15
We zijn ontzettend blij met Vloer en Raam. Ze hebben vloeren op twee verdiepingen gelegd, met prachtig resultaat. Daarnaast hebben ze ook alle raamdecoratie in ons hele huis verzorgd. We zijn enorm tevreden over het advies, de communicatie, de prijs en het maatwerk. Superblij!
Wendy C. Sinn
Wendy C. Sinn
2023-07-14
Wat een prachtige zaak met een enorme collectie! Een goede tip is om een afspraak te maken, zodat je alle aandacht krijgt. We kwamen voor een PVC vloer en werden uitstekend geholpen door Thomas. Hij dacht met ons mee en kwam met ideeën waar we zelf nog niet aan hadden gedacht.
Elmo van de Weg
Elmo van de Weg
2023-07-09
Onlangs hebben we op drie slaapkamers een nieuwe PVC vloer laten leggen. We zijn zeer tevreden met het resultaat: de vloer is professioneel gelegd, afgewerkt met plinten en keurig afgekit. Kortom, we bevelen Vloer en Raam van harte aan!
Lucas Visser
Lucas Visser
2023-07-09

Pvc vloer: Met of zonder plint?

Een pvc vloer zonder plint is mogelijk, maar het is aan te raden om een ​​mooie plint te kiezen om de vloer helemaal af te maken. Hiervoor kunt u verschillende soorten pvc plinten gebruiken. Van plakplinten voor pvc vloeren tot mdf plinten voor pvc vloeren. U kunt de plint kiezen in de kleur van uw pvc vloer, zodat de klassieke sfeer van de vloer nog meer tot zijn recht komt. Uiteraard is het ook mogelijk om een ​​witte of anders gekleurde plint te kiezen, passend bij bijvoorbeeld de kleur van uw muur. Er zijn eindeloze mogelijkheden!

Pvc plinten: De opties van Vloer-raam.nl

Online en in fysieke winkels vindt u vele mogelijkheden voor plinten voor uw nieuwe pvc vloer. Het is dan ook heel toepasselijk om uw opties eens door te nemen. Niet alleen de vloer zelf is belangrijk, maar ook de randafwerking van uw pvc vloer is belangrijk. Vloer-raam.nl helpt u graag bij het vinden van de perfecte pvc vloer of pvc plint voor uw woning. Bij ons vindt u een ruim assortiment vloeren van de hoogste kwaliteit, en tegen de laagste prijs. Wist u dat wij ook professionele parketteurs hebben die pvc vloeren kunnen monteren, eventueel egaliseren/primeren, vloerverwarming kan plaatsen, en prachtige randafwerking kan plaatsen. Wij informeren u graag over de prijs. Voor andere vragen kunt u ook bij ons terecht.

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *