Pvc vloeren Voordelen, nadelen en prijzen

Zit u te denken om een pvc vloer aan te schaffen? Dit type vloer is in de loop der jaren erg populair geworden, voornamelijk door de vele kleur- en patroonmogelijkheden, in combinatie met de positieve eigenschappen van het product. De vele voordelen van dit type vloer zorgen er voor dat steeds meer mensen een pvc vloer kiezen voor hun woning. Niet elk type vloer is voor iedereen de juiste vloer, en zoals elk type vloer heeft een pvc vloer ook zijn nadelen. Het is dus goed om de voor-en nadelen pvc vloeren te kennen, zodat u zelf kunt kiezen of een pvc vloer geschikt is voor uw woonsituatie. Maar laten we eerst eens kijken wat een pvc vloer is. Veel plezier met lezen van deze “Pvc vloeren: Voordelen, nadelen en prijzen” blog.

Wat is een pvc vloer?

Pvc staat voor polyvinylchloride. Dit is een taaie kunststof die voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Tegenwoordig worden veel pvc vloeren verbeterd qua productieproces en dat brengt veel voordelen met zich mee. Pvc vloeren zijn bijna niet te onderscheiden van parket vloeren. Met een pvc vloer kunt u alle kanten op en is niks te gek. Als u het ons vraagt ​​is een pvc vloer de meest ideale vloer voor in huis! Ondanks de vele positieve eigenschappen van pvc vloeren, moeten we u melden dat er ook enkele nadelen aan verbonden zijn. Net als bij andere soorten vloeren zijn er meer voordelen. Op deze pagina vertellen wij u wat de voor- en nadelen zijn van pvc vloeren.

Sfeerimpressies Vloer-raam.nl

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 34 recensies
We hebben een prachtige vloer gekocht! De kwaliteit is uitstekend en de service is geweldig!
Jeremy Bailey
Jeremy Bailey
2023-09-16
Het actie parket in de winkel is van zeer goede kwaliteit en een top prijs.
Eleanora Snyder
Eleanora Snyder
2023-09-14
Wat zijn wij top geholpen bij het uitzoeken van onze prachtige akoestische wandpanelen. De eigenaar was zelfs zo vriendelijk om te helpen met het tillen van de panelen naar onze auto. Daarnaast nam de eigenaar alle tijd voor ons, stelde ons zeer op ons gemak en dacht met ons mee. Alles klopte gewoon! Dus zoek niet langer verder voor wandpanelen, maar haal ze bij Vloer en Raam, waar je gegarandeerd de beste service en prijs/kwaliteitsverhouding krijgt!
Manon
Manon
2023-08-23
Onlangs hebben we op drie slaapkamers een nieuwe PVC vloer laten leggen. We zijn zeer tevreden met het resultaat: de vloer is professioneel gelegd, afgewerkt met plinten en keurig afgekit. Kortom, we bevelen Vloer en Raam van harte aan!
Lucas Visser
Lucas Visser
2023-07-09
Goed geholpen door Twan met het maken van een keuze voor een PVC vloer. Goeie kwaliteit vloer en een snelle levering.
Agnes Bestevaar
Agnes Bestevaar
2023-06-13
Bedankt Vloer En Raam voor een top service. Alles snel geregeld en netjes opgeleverd. Ik ben super blij met mijn houten vloer!
J
J
2023-04-20
We hebben twee trappen en een aantal kamers gedaan met pvc, aangeraden door Thomas van V&R Alkmaar. Wat een fijn mens, prima geholpen en hij kijkt naar je persoonlijke wensen. Komt ook nog thuis langs om op te meten en het eindresultaat te bekijken. Dank je Thomas. En ook monteur Bart van BOS voor je prima werk! We zijn heel tevreden over V&R, een jong bedrijf maar ze staan voor service en kwaliteit! Remco en Johan
JP Jambroes
JP Jambroes
2023-03-09
zeer servicegericht zonder gladde verkooppraatjes. Zeer goede kwaliteit/prijs verhouding
Margot “Indy Mul” arends
Margot “Indy Mul” arends
2022-12-05

Voordelen PVC vloer

Pvc vloeren hebben veel voordelen. Pvc vloeren zijn harde vloeren en zijn gemaakt van hard kunststof waardoor het tegen een stootje kan. Hieronder vind u een lijst met alle voordelen van pvc vloeren.

1: Duurzame pvc vloeren

Het grote voordeel van pvc vloeren is de lange levensduur en het feit dat de vloer oersterk is. In tegenstelling tot veel andere soorten vloeren kunt u er jarenlang van genieten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over krassen. Pvc vloeren zijn gewoon ideale vloeren, zeker als u op zoek bent naar een stevige vloer met een lange levensduur. Om meer te weten te komen over de duurzaamheid van pvc vloeren en waar pvc vloeren van gemaakt zijn kunt u het volgende artikel lezen: Waar worden pvc vloeren gemaakt?

2: Onderhoudsvriendelijk

Pvc vloeren zijn erg onderhoudsvriendelijk. De nieuwe PVC-vloer is onderhoudsvriendelijk. Pvc vloeren zijn erg onderhoudsarm omdat de vloeren geen stof en vuil vasthouden, in tegenstelling tot houten vloeren. Hierdoor kost het reinigen van een pvc vloer minder tijd. U kunt de vloer gewoon stofzuigen en dweilen. De vloer op de juiste manier onderhouden verlengt ook de levensduur van de vloer. Wilt u meer informatie over het onderhouden van een pvc vloer? Lees dan het volgende artikel: Hoe pvc vloer schoonmaken?

3: Pvc in combinatie met vloerverwarming

Pvc vloeren zijn van nature warm en comfortabel. Daarnaast kunt u pvc vloeren combineren met vloerverwarming. Pvc vloeren kunnen de warmte gemakkelijk naar het oppervlakte overbrengen. Dit bespaart ook weer energiekosten.

4: Waterbestendige vloeren

Pvc vloeren zijn waterdicht en waterafstotend. Het is dus goed mogelijk om pvc vloeren in vochtige ruimtes te leggen. Heeft u na het koken water op de grond gemorst? Geen probleem, gewoon met een doekje afnemen en het is weer schoon, zonder ingetrokken plekken en kleurverschillen.

5: De oneindige opties

Pvc vloeren zijn er in veel verschillende kleuren, patronen en afmetingen. Geeft u de voorkeur aan rechte planken met een houtlook? Geen probleem. Geeft u de voorkeur aan tegels? Geen probleem. Gaat uw voorkeur meer uit naar een visgraat vloer? Ook geen probleem! Wat u maar wilt, bij Vloer-raam.nl is alles mogelijk! Wij hebben een groot assortiment, en aantrekkelijke prijzen. Daarnaast zijn pvc vloeren dankzij de huidige technieken praktisch niet te onderscheiden van echt hout en gaat de vloer langer mee.

6: Warme voeten: lekker!

Wilt u een comfortabele vloer onder uw voeten? Dan is een pvc vloer geschikt voor u. Pvc kan hard plastic zijn, maar het is ook zacht aan de voeten. Bovendien voelen pvc vloeren warmer aan dan de meeste andere vloeren, zelfs zonder vloerverwarming.

7: Geluiddempend

Wilt u een stille en geluiddempende vloer? Kiezen dan voor pvc vloeren! Een pvc vloer bestaat uit verschillende lagen polyvinylchloride, dat geluid reduceerd en het impact verkleint als u er op loopt.

8: Pvc vloer voor traprenovatie

Pvc vloeren kunnen ook worden gebruikt voor uw traprenovatie. De meeste pvc vloeren zijn er ook voor pvc traprenovatie. Het is een mooie keuze als de trap in dezelfde kleur is als de vloer. U kunt natuurlijk ook een ander soort pvc kiezen voor uw traprenovatie.

Nadelen PVC vloer

Kortom, een pvc vloer van hoge kwaliteit is een ideale vloer en zoals u ziet heeft het vele voordelen. Maar zoals elk type vloer heeft een pvc vloer ook nadelen. Zo zijn er een paar punten waar u rekening mee kunt houden bij het kopen van een pvc vloer. Hieronder hebben we de belangrijkste nadelen van pvc vloeren op een rijtje gezet.

1: Kosten

Pvc vloeren zijn gemaakt van duurzaam materiaal en gaan daardoor vele jaren mee. Tegelijkertijd is het ook een nadeel, omdat het geen goedkope vloer is (in vergelijking met goedkope laminaat vloeren). Eén van de nadelen van pvc vloeren is dat het geen ideale vloer is als u een beperkt budget heeft. Pvc vloeren kosten al snel boven de 35 euro per m2. Gelukkig zijn er ook goedkopere opties, en helemaal door het scherpe inkoopbeleid van Vloer-raam.nl;). U kunt alvast een kijkje nemen op onze pagina pvc aanbiedingen.

2: Gladde en vlakke ondergrond vereist

Eén van de problemen met pvc vloeren is dat dit type vloer niet in alle gevallen op een oude vloer gelegd kan worden. Zo moeten pvc vloeren op een gladde en vlakke ondergrond worden gelegd met weinig oneffenheden. Het leggen van een pvc vloer op een oude houten vloer kan een uitdaging zijn. Wilt u een pvc vloer leggen, maar heeft u geen gladde ondergrond? Dan moet u eerst de ondergrond egaliseren om oneffenheden weg te werken. Voorbereiding van de ondergrond kan meer tijd en geld kosten, wat ook een nadeel is van pvc vloeren.

Pvc vloeren slecht voor je gezondheid?

Voor de juiste keuze is het belangrijk om naar het vloermateriaal te kijken. Pvc vloeren met een DIBt-certificering is 100% vrij van schadelijke en giftige stoffen, en zijn dus NIET schadelijk voor de gezondheid. En natuurlijk verkopen wij bij Vloer-raam.nl alleen maar vloeren die niet slecht zijn voor uw gezondheid en schadelijk zijn voor het milieu. Lees hier meer informatie over Welke pvc vloeren zijn veilig?Welke pvc vloeren zijn veilig?.

Conclusie

Hopelijk begrijpt u nu de voor-en nadelen van pvc vloeren en kunt u een goede afweging maken. Vind u het toch nog erg lastig? Onze vloerspecialisten helpen u graag en bieden u advies op maat. Hopelijk heeft u wat gehad aan deze “Voor-en nadelen pvc vloeren” blog!

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Kies een datum en tijdstip tijdens onze openingstijden: https://vloer-raam.nl/vestigingen/
Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *