Pvc vloeren Voordelen, nadelen en prijzen

Zit u te denken om een pvc vloer aan te schaffen? Dit type vloer is in de loop der jaren erg populair geworden, voornamelijk door de vele kleur- en patroonmogelijkheden, in combinatie met de positieve eigenschappen van het product. De vele voordelen van dit type vloer zorgen er voor dat steeds meer mensen een pvc vloer kiezen voor hun woning. Niet elk type vloer is voor iedereen de juiste vloer, en zoals elk type vloer heeft een pvc vloer ook zijn nadelen. Het is dus goed om de voor-en nadelen pvc vloeren te kennen, zodat u zelf kunt kiezen of een pvc vloer geschikt is voor uw woonsituatie. Maar laten we eerst eens kijken wat een pvc vloer is. Veel plezier met lezen van deze “Pvc vloeren: Voordelen, nadelen en prijzen” blog.

Wat is een pvc vloer?

Pvc staat voor polyvinylchloride. Dit is een taaie kunststof die voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Tegenwoordig worden veel pvc vloeren verbeterd qua productieproces en dat brengt veel voordelen met zich mee. Pvc vloeren zijn bijna niet te onderscheiden van parket vloeren. Met een pvc vloer kunt u alle kanten op en is niks te gek. Als u het ons vraagt ​​is een pvc vloer de meest ideale vloer voor in huis! Ondanks de vele positieve eigenschappen van pvc vloeren, moeten we u melden dat er ook enkele nadelen aan verbonden zijn. Net als bij andere soorten vloeren zijn er meer voordelen. Op deze pagina vertellen wij u wat de voor- en nadelen zijn van pvc vloeren.

Sfeerimpressies Vloer-raam.nl

Margot arends
Margot arends
2022-12-05
zeer servicegericht zonder gladde verkooppraatjes. Zeer goede kwaliteit/prijs verhouding
Johan
Johan
2022-11-07
Professioneel en effectief geholpen door Twan. Erg enthousiaste jongen met verstand van vloeren. Tevens persoonlijk advies gekregen, en ook nog is met een lach uit de zaak gegaan door z’n dosis humor!
Eloise Tomb
Eloise Tomb
2022-10-19
I'm an expat who does not speak Dutch. A lovely person called Mr Dwan(?) spoke perfect english and helped me and my husband. Thank you for sharing your knowledge, and patience with an older customer, much appreciated.
Joe
Joe
2022-10-12
Top geholpen door Tomas. Ze hebben scherpe prijzen en een ruim assortiment.
Cor Vrooland
Cor Vrooland
2022-09-27
Wat een fantastisch winkel geholpen door topverkoper Thomas en de twee top vakmannen voor het leggen van de vloer en het bekleden van de 2 trappen met pvc laminaat.Een geweldig resultaat in een woord TOP.Dit bedrijf is een aanrader.
vincent engelsman
vincent engelsman
2022-09-07
een positieve ervaring! Na een goede hulp in de winkel hebben we voor het hele huis vloeren gekocht. Geheel is netjes in huis gelegd. De dingen die niet meteen goed gingen werden ook netjes op gelost. Goede after service en betrokkenheid van Thomas! Wij zijn nu blij met onze mooie vloeren in huis!
Sebastian Mol Guerra
Sebastian Mol Guerra
2022-09-06
Ik heb laatst een visgraat vloer gekocht. Dat is inmiddels 2 maanden geleden en ben nog steeds ontzettend blij met het resultaat. Ik ben ook heel goed geholpen en geïnformeerd in het filiaal door de werknemer. Het is het zeker waard om hier langs te komen om te kijken voor een mooie vloer.
Anton van Schaick
Anton van Schaick
2022-08-26
Vloer en Raam geeft persoonlijke service. Communicatie verliep vlotjes. De levertijden waren relatief snel. Goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Voordelen PVC vloer

Pvc vloeren hebben veel voordelen. Pvc vloeren zijn harde vloeren en zijn gemaakt van hard kunststof waardoor het tegen een stootje kan. Hieronder vind u een lijst met alle voordelen van pvc vloeren.

1: Duurzame pvc vloeren

Het grote voordeel van pvc vloeren is de lange levensduur en het feit dat de vloer oersterk is. In tegenstelling tot veel andere soorten vloeren kunt u er jarenlang van genieten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over krassen. Pvc vloeren zijn gewoon ideale vloeren, zeker als u op zoek bent naar een stevige vloer met een lange levensduur. Om meer te weten te komen over de duurzaamheid van pvc vloeren en waar pvc vloeren van gemaakt zijn kunt u het volgende artikel lezen: Waar worden pvc vloeren gemaakt?

2: Onderhoudsvriendelijk

Pvc vloeren zijn erg onderhoudsvriendelijk. De nieuwe PVC-vloer is onderhoudsvriendelijk. Pvc vloeren zijn erg onderhoudsarm omdat de vloeren geen stof en vuil vasthouden, in tegenstelling tot houten vloeren. Hierdoor kost het reinigen van een pvc vloer minder tijd. U kunt de vloer gewoon stofzuigen en dweilen. De vloer op de juiste manier onderhouden verlengt ook de levensduur van de vloer. Wilt u meer informatie over het onderhouden van een pvc vloer? Lees dan het volgende artikel: Hoe pvc vloer schoonmaken?

3: Pvc in combinatie met vloerverwarming

Pvc vloeren zijn van nature warm en comfortabel. Daarnaast kunt u pvc vloeren combineren met vloerverwarming. Pvc vloeren kunnen de warmte gemakkelijk naar het oppervlakte overbrengen. Dit bespaart ook weer energiekosten.

4: Waterbestendige vloeren

Pvc vloeren zijn waterdicht en waterafstotend. Het is dus goed mogelijk om pvc vloeren in vochtige ruimtes te leggen. Heeft u na het koken water op de grond gemorst? Geen probleem, gewoon met een doekje afnemen en het is weer schoon, zonder ingetrokken plekken en kleurverschillen.

5: De oneindige opties

Pvc vloeren zijn er in veel verschillende kleuren, patronen en afmetingen. Geeft u de voorkeur aan rechte planken met een houtlook? Geen probleem. Geeft u de voorkeur aan tegels? Geen probleem. Gaat uw voorkeur meer uit naar een visgraat vloer? Ook geen probleem! Wat u maar wilt, bij Vloer-raam.nl is alles mogelijk! Wij hebben een groot assortiment, en aantrekkelijke prijzen. Daarnaast zijn pvc vloeren dankzij de huidige technieken praktisch niet te onderscheiden van echt hout en gaat de vloer langer mee.

6: Warme voeten: lekker!

Wilt u een comfortabele vloer onder uw voeten? Dan is een pvc vloer geschikt voor u. Pvc kan hard plastic zijn, maar het is ook zacht aan de voeten. Bovendien voelen pvc vloeren warmer aan dan de meeste andere vloeren, zelfs zonder vloerverwarming.

7: Geluiddempend

Wilt u een stille en geluiddempende vloer? Kiezen dan voor pvc vloeren! Een pvc vloer bestaat uit verschillende lagen polyvinylchloride, dat geluid reduceerd en het impact verkleint als u er op loopt.

8: Pvc vloer voor traprenovatie

Pvc vloeren kunnen ook worden gebruikt voor uw traprenovatie. De meeste pvc vloeren zijn er ook voor pvc traprenovatie. Het is een mooie keuze als de trap in dezelfde kleur is als de vloer. U kunt natuurlijk ook een ander soort pvc kiezen voor uw traprenovatie.

Nadelen PVC vloer

Kortom, een pvc vloer van hoge kwaliteit is een ideale vloer en zoals u ziet heeft het vele voordelen. Maar zoals elk type vloer heeft een pvc vloer ook nadelen. Zo zijn er een paar punten waar u rekening mee kunt houden bij het kopen van een pvc vloer. Hieronder hebben we de belangrijkste nadelen van pvc vloeren op een rijtje gezet.

1: Kosten

Pvc vloeren zijn gemaakt van duurzaam materiaal en gaan daardoor vele jaren mee. Tegelijkertijd is het ook een nadeel, omdat het geen goedkope vloer is (in vergelijking met goedkope laminaat vloeren). Eén van de nadelen van pvc vloeren is dat het geen ideale vloer is als u een beperkt budget heeft. Pvc vloeren kosten al snel boven de 35 euro per m2. Gelukkig zijn er ook goedkopere opties, en helemaal door het scherpe inkoopbeleid van Vloer-raam.nl;). U kunt alvast een kijkje nemen op onze pagina pvc aanbiedingen.

2: Gladde en vlakke ondergrond vereist

Eén van de problemen met pvc vloeren is dat dit type vloer niet in alle gevallen op een oude vloer gelegd kan worden. Zo moeten pvc vloeren op een gladde en vlakke ondergrond worden gelegd met weinig oneffenheden. Het leggen van een pvc vloer op een oude houten vloer kan een uitdaging zijn. Wilt u een pvc vloer leggen, maar heeft u geen gladde ondergrond? Dan moet u eerst de ondergrond egaliseren om oneffenheden weg te werken. Voorbereiding van de ondergrond kan meer tijd en geld kosten, wat ook een nadeel is van pvc vloeren.

Pvc vloeren slecht voor je gezondheid?

Voor de juiste keuze is het belangrijk om naar het vloermateriaal te kijken. Pvc vloeren met een DIBt-certificering is 100% vrij van schadelijke en giftige stoffen, en zijn dus NIET schadelijk voor de gezondheid. En natuurlijk verkopen wij bij Vloer-raam.nl alleen maar vloeren die niet slecht zijn voor uw gezondheid en schadelijk zijn voor het milieu. Lees hier meer informatie over Welke pvc vloeren zijn veilig?Welke pvc vloeren zijn veilig?.

Conclusie

Hopelijk begrijpt u nu de voor-en nadelen van pvc vloeren en kunt u een goede afweging maken. Vind u het toch nog erg lastig? Onze vloerspecialisten helpen u graag en bieden u advies op maat. Hopelijk heeft u wat gehad aan deze “Voor-en nadelen pvc vloeren” blog!

Afspraak maken met een specialist (of loop gewoon naar binnen)
Mijn naam is Sanne de boer en ik ben content specialist bij Vloer&Raam Alkmaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *